- 24.10.2019
- 0.0 Reitingas
- 958 Peržiūrų
- Aptarti
Košė yra lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei. Nors šis patiekalas daugeliui gerai pažįstamas ir mėgstamas, visgi apie košes dar yra ko pasimokyti – specialistų teigimu, net ir tokio sveiko maisto negalima valgyti per dažnai ar pernelyg saldžiai. Kokie gi yra Lietuvos gyventojų košių valgymo įpročiai ir kaip išsirinkti bei pasigaminti košę, kuri būtų naudinga organizmui?
Grikių košė - salotos su saulėje džiovintais pomidorais
Reikės:
1/2 puodelio neapdorotų grikių
1,5 puodelio vandens
1 puodelio šviežių baziliko lapelių
1 puodelio krapų, mėtų ar petražolių
1/2 puodelio vyšninių pomidorų, perpjautų perpus
1/3 puodelio supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų
1 smulkiai supjaustytos česnako galvos
1 puodelio grubiai supjaustytų agurkų be sėklų minkštimo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 citrinos sulčių
Jūros druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
Pirmiausia paruoškite grikius – juos galite berti dar į neverdantį vandenį. Šiam užvirus sumažinkite ugnį ir palikite virti 7-8 minutes. Po 6 minučių pirmąkart paragaukite ir kai jausite, jog grikiai išvirę, nusausinkite bei atidenkite juos. Salotų dubenyje sumaišykite grubiai supjaustytus bazilikus ir kitas žoleles, agurkus, pomidorus, saulėje džiovintus pomidorus, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite, suberkite grikius ir vėl išmaišę pagardinkite druska ir pipirais. Prieš skanaudami leiskite salotoms-košei kelias minutes pastovėti.
Avižų košė su kokosų pienu ir avokadu
Reikės:
1/2 puodelio avižų dribsnių
3/4 puodelio kokosų pieno
1 šaukšto chia sėklų
1/2 avokado, supjaustyto griežinėliais
1/2 šaukšto migdolų sviesto
Kokosų drožlių papuošimui
Žiupsnelio cinamono.
Paruošimas:
Puode sumaišykite avižas ir kokosų pieną. Užvirkite ir maišykite, kol avižos suminkštės. Tuomet įmaišykite chia sėklas ir migdolų sviestą. Sudėkite košę į dubenėlius, ant viršaus uždėkite avokado griežinėlių, pabarstykite kokoso drožlėmis ir žiupsneliu cinamono.
Bolivinės balandos košė su uogomis ir riešutais
Reikės:
1 stiklinės bolivinės balandos (kynvos)
1,5 stiklinės vyšnių be kauliukų (gali būti šaldytos)
1 stiklinės pieno
1/2 stiklinės graikinių riešutų
2 šaukštų cukraus
4 šaukštų skysto medaus
1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
Paruošimas:
Išvirkite bolivinės balandos kruopas. Sausoje keptuvėje 5 minutes pakepinkite graikinius riešutus. Vėliau vyšnias sumaišykite su cukrumi ir cinamonu (jei naudojate šaldytas uogas, būtinai jas nusausinkite). Į bolivinės balandos košę suberkite uogas ir riešutus, užpilkite pienu ir įmaišykite medų.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau