Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Rugsėjo » 13

Daigintų kviečių kotletai su brokoliais

Daigintų Kviečių Kotletai Su Brokoliais

Daiginti kviečiai – puikus vitamino E ir vitamino B šaltinis. Vitaminas B yra būtinas lecitino, maitinančio mūsų nervų sistemą, gamybai. Grūdui brinkstant ir dygstant, jame daugėja geležies, kalcio, fosforo, magnio, aminorūgščių. Daiginti kviečiai gerina žarnyno veiklą, stabilizuoja medžiagų apykaitą, didina imunitetą, jaunina organizmą. Pagal Ajurvedą, daigintus kviečius, kaip ir visus kitus grūdus, geriausia valgyti pirmoje dienos pusėje, kol Saulė yra aukščiausiame taške; šiuo metu yra aktyviausia subtilioji Saulės energija “Tejas”. Tik šiuo paros metu yra lengviausiai suvirškinami ir suskaidomi grūduose esantys sudėtingi baltymai ir angliavandeniai bei įsisavinamos maistingos medžiagos. Valgomi dieną, grūdai suteikia mums didelį impulsą tiek psichinės, tiek ir gyvybinės energijos. Šiame recepte daiginti kviečiai dar yra papildyti naudinguoju chlorofilu, esančiu žalios spalvos daržovėse (brokoliuose, salieruose, žalumynuose).

Jums reikės:

  • 450 g daigintų kviečių;
  • 3-4 brokolių žiedynų (apie 150 g);

  • 2 saliero stiebų;

  • “ant peilio galo” maltų laurų lapų;

  • ¼ šaukštelio asafetidos;

  • pusės šaukštelio maltos kalendros;

  • šluotelės šviežių krapų;

  • šluotelės petražolių;

  • ¼ šaukštelio pipirų;

  • šaukštelio druskos;

  • saulėgrąžų aliejaus kotletų kepimui.

Patarimas:

  • Vietoje brokolių galite dėti bet kokią kitą daržovę: kopūstą, salierą ir t.t.

Atkreipkite dėmesį:

  • Jei kepant kotletukai subyrėjo, pagrindinė priežastis – per trumpai daiginti kviečiai. Nesusiformavęs gliutenas arba jo per mažai (gliutenas – kviečio proteinai – baltymai, kurie temperatūros veikiami susiriša (koaguliuoja) ir sulimpa). Taigi, visada saugiausia pirktus daigintus kviečius pamirkyti kokią parą arba daiginti patiems namie ne trumpiau kaip kokias tris dienas. Galima orientuotis ir pagal kviečio daigelį – jis turi būti toks pakankamai aiškiai matomas. Iš kitos pusės, jei kviečio daigelis per ilgas, t. y. kviečiai daiginti per ilgai, kotletai taip pat gali subyrėti.

Ruošimo eiga

Nuplaukite daržoves ir žalumynus. Daigintus kviečius gerai perplaukite ir nuvarvinkite. Sumalkite kartu su daržovėmis ir žalumynais rankine arba elektrine mėsmale. Pasūdykite, suberkite prieskonius, gerai išminkykite. Užkaiskite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus. Kai aliejus įkais, formuokite plokščius kotletus. Kad masė neliptų prie rankų, prieš formuojant kotletus, sušlapinkite delnus šaltu vandeniu. Kepkite kotletus iš abiejų pusių ant lėtos ugnies, kol gražiai apskrus (po 3-4 minutes kiekvienai pusei). Kviečiuose esantys baltymai nuo karščio koaguliuoja, dėl to kotletai kepdami nesuyra. Patiekite dar karštus su padažu, garnyru ir salotomis, arba tik su salotomis.

Išeiga: 12-14 kotletų (3-4 porcijos).

Jogosmityba.lt Paveikslėlis iš svetainės Jogosmityba.lt 

Turite, savo receptą, norite pasidalinti su kitais, kelkite nuotraukas, prisijunkite ir rašykite bloge.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 11:50 Siauralapio Gauromečio Arbata: Gamtos Lobis Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Siauralapio gauromečio (kiprejo) arbata – natūralus gėrimas, padedantis numesti svorio, valyti organizmą ir raminti nervus. Sužinokite, kaip vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas siauralapio gauromečio ...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 10:19 Jonažolių Arbata: Gamtos Dovana Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Jonažolių arbata – natūralus gėrimas, padedantis mažinti depresiją, gerinti virškinimą, detoksikuoti organizmą ir skatinti svorio metimą. Sužinokite, kaip ją vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas jonažo...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 08:25 Svogūnai: Stebuklinga Nauda Sveikatai, Liaudies Receptai ir Galimos Žalos
Svogūnai – gamtos vaistas: nauda nuo kosulio iki širdies apsaugos, liaudies receptai, žalos ir įsisavinimas. Atraskite natūralią sveikatą! Šiame straipsnyje mes gilinsimės į svogūnų naudą, liaudies medicinos receptus, galimas žalas ir tai, kaip organ...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:56 Cukinijos Nauda Sveikatai: Vitaminai, Mineralai ir Gydomosios Savybės
Šiame straipsnyje mes gilinsimės į kiekvieną cukinijų naudą, paaiškinsime, kaip organizmas jas įsisavina įvairiais būdais, ką jos gydo, pridėsime naujų pavyzdžių iš užsienio šaltinių ir netgi aptarsime galimas žalas. Jei ieškote būdų pagerinti virški...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:14 Ar Tai Ateivių Technologija? Naujausi Moksliniai Paaiškinimai
3I/ATLAS: kometa ar ateivių zondas? Avi Loeb spekuliuoja apie neįprastą sudėtį. Sužinok naujausius mokslinius atradimus! Šiame straipsnyje, atnaujintame pagal naujausius mokslinius duomenis ir papildytame emocingu pasakojimu, tyrinėjame 3I/ATLAS pasl...

Skaityti daugiau