Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Rugsėjo » 13

Daigintų kviečių kotletai su brokoliais

Daigintų Kviečių Kotletai Su Brokoliais

Daiginti kviečiai – puikus vitamino E ir vitamino B šaltinis. Vitaminas B yra būtinas lecitino, maitinančio mūsų nervų sistemą, gamybai. Grūdui brinkstant ir dygstant, jame daugėja geležies, kalcio, fosforo, magnio, aminorūgščių. Daiginti kviečiai gerina žarnyno veiklą, stabilizuoja medžiagų apykaitą, didina imunitetą, jaunina organizmą. Pagal Ajurvedą, daigintus kviečius, kaip ir visus kitus grūdus, geriausia valgyti pirmoje dienos pusėje, kol Saulė yra aukščiausiame taške; šiuo metu yra aktyviausia subtilioji Saulės energija “Tejas”. Tik šiuo paros metu yra lengviausiai suvirškinami ir suskaidomi grūduose esantys sudėtingi baltymai ir angliavandeniai bei įsisavinamos maistingos medžiagos. Valgomi dieną, grūdai suteikia mums didelį impulsą tiek psichinės, tiek ir gyvybinės energijos. Šiame recepte daiginti kviečiai dar yra papildyti naudinguoju chlorofilu, esančiu žalios spalvos daržovėse (brokoliuose, salieruose, žalumynuose).

Jums reikės:

  • 450 g daigintų kviečių;
  • 3-4 brokolių žiedynų (apie 150 g);

  • 2 saliero stiebų;

  • “ant peilio galo” maltų laurų lapų;

  • ¼ šaukštelio asafetidos;

  • pusės šaukštelio maltos kalendros;

  • šluotelės šviežių krapų;

  • šluotelės petražolių;

  • ¼ šaukštelio pipirų;

  • šaukštelio druskos;

  • saulėgrąžų aliejaus kotletų kepimui.

Patarimas:

  • Vietoje brokolių galite dėti bet kokią kitą daržovę: kopūstą, salierą ir t.t.

Atkreipkite dėmesį:

  • Jei kepant kotletukai subyrėjo, pagrindinė priežastis – per trumpai daiginti kviečiai. Nesusiformavęs gliutenas arba jo per mažai (gliutenas – kviečio proteinai – baltymai, kurie temperatūros veikiami susiriša (koaguliuoja) ir sulimpa). Taigi, visada saugiausia pirktus daigintus kviečius pamirkyti kokią parą arba daiginti patiems namie ne trumpiau kaip kokias tris dienas. Galima orientuotis ir pagal kviečio daigelį – jis turi būti toks pakankamai aiškiai matomas. Iš kitos pusės, jei kviečio daigelis per ilgas, t. y. kviečiai daiginti per ilgai, kotletai taip pat gali subyrėti.

Ruošimo eiga

Nuplaukite daržoves ir žalumynus. Daigintus kviečius gerai perplaukite ir nuvarvinkite. Sumalkite kartu su daržovėmis ir žalumynais rankine arba elektrine mėsmale. Pasūdykite, suberkite prieskonius, gerai išminkykite. Užkaiskite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus. Kai aliejus įkais, formuokite plokščius kotletus. Kad masė neliptų prie rankų, prieš formuojant kotletus, sušlapinkite delnus šaltu vandeniu. Kepkite kotletus iš abiejų pusių ant lėtos ugnies, kol gražiai apskrus (po 3-4 minutes kiekvienai pusei). Kviečiuose esantys baltymai nuo karščio koaguliuoja, dėl to kotletai kepdami nesuyra. Patiekite dar karštus su padažu, garnyru ir salotomis, arba tik su salotomis.

Išeiga: 12-14 kotletų (3-4 porcijos).

Jogosmityba.lt Paveikslėlis iš svetainės Jogosmityba.lt 

Turite, savo receptą, norite pasidalinti su kitais, kelkite nuotraukas, prisijunkite ir rašykite bloge.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-14 laikas 13:49 Kanados vyriausybė paskelbė planus eutanazuoti karo veteranus siekdama sumažinti išlaidas
Kanados Bendruomenių rūmuose karo veteranas Kelsi Sheren atskleidė nerimą keliančią informaciją apie Kanados vyriausybės planus eutanazuoti karo veteranus siekiant sumažinti išlaidas.

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 11:14 Lęšiai: Nauda Sveikatai, Žala ir Receptai
Lęšiai – puikus maistas sveikatai, turintis daug baltymų, skaidulų, geležies ir folatų. Jie padeda mažinti cholesterolį, gerina virškinimą, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Tačiau per didelis vartojimas gali sukelti pilvo pūtimą ar trukdy...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 10:50 Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Naudingos Savybės ir Vartojimas
Bičių žiedadulkės – tai natūralus superproduktas, turintis baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos stiprina imunitetą, suteikia energijos, mažina cholesterolį, gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsigauti po ligų. Vartojamos su medumi, jogu...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:49 Mokslininkai įspėja, kad populiarios svorio mažinimo priemonės sukelia agresyvius vėžius žmonėms
Mokslininkai atrado, kad populiarios svorio mažinimo priemonės, tokios kaip Ozempic, Wegovy ir Mounjaro, yra susijusios su rimtais šalutiniais poveikiais, įskaitant dantų ėduonį, raumenų ir kaulų masės praradimą, aklumą, savižudybės mintis, vėžį ir m...

Skaityti daugiau