Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 12

Sultingi kalakutienos kotletai su batonu: greitas ir skanus receptas lietuviams

Sultingi kalakutienos kotletai su batonu: greitas ir skanus receptas lietuviams

Minkšti kalakutienos kotletai su batonu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori greitai ir lengvai pagaminti skanų bei maistingą patiekalą. Šie kotletai yra ypač sultingi ir minkšti dėl naudojamo batono bei pieno. Kalakutiena yra liesa mėsa, turinti mažai riebalų ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas sveikai mitybai. Be to, šis patiekalas yra paprastas ir tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingesnėms progoms.

Ingredientai:

- 500 g maltos kalakutienos
- 2 dideli svogūnai (galite naudoti ir saldžiuosius svogūnus, kad būtų saldžiau)
- 1 kiaušinis
- 3 riekelės batono (geriausia, kad būtų šviežias)
- 100 ml pieno (arba augalinio pieno)
- 1-2 šaukštai džiūvėsėlių (jei norite, kad kotletai būtų traškesni)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1 šaukštas mėgstamų prieskonių (pvz., česnako milteliai, raudonėlis, krapai)
- 1 šaukštas aliejaus (kepimui)

Paruošimas:

1. Batonas: Išmirkykite batono riekeles piene ir sutrinkite iki tyrelės. Galite pridėti šiek tiek česnako miltelių, kad suteiktumėte daugiau skonio.

2. Svogūnai: Supjaustykite svogūnus kubeliais. Jei norite, galite juos lengvai apkepinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kad jie būtų saldesni ir aromatingesni.

3. Mišinys: Sumaišykite batono masę su malta kalakutiena, kiaušiniu, svogūnais, druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Jei faršas per skystas, įberkite džiūvėsėlių, kad jis taptų tvirtesnis.

4. Kepimas: Formuokite kotletus ir lengvai apkepinkite juos keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies, kol jie gražiai apskrus. Tada sudėkite į kepimo skardą ir baigkite kepti orkaitėje apie 20 minučių (180 laipsnių temperatūroje).

5. Patiekimas: Patiekite su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, virtomis bulvėmis, bulvių koše ar šviežiomis daržovėmis. Galite pridėti šviežių žolelių, pavyzdžiui, petražolių ar krapų, kad patiekalas atrodytų dar patraukliau.

### Papildomi patarimai:

- Garnyras: Šie kotletai puikiai dera su raugintais kopūstais arba šviežiu salotų mišiniu.
- Skaninimas: Prieš patiekiant, galite apšlakstyti citrinos sultimis, kad suteiktumėte gaivumo.

### Santrauka:

Minkšti kalakutienos kotletai su batonu yra puikus pasirinkimas tiek šeimos pietums, tiek sveikatai palaikyti. Šis patiekalas yra lengvai paruošiamas ir gali būti pritaikytas pagal asmeninius skonius ir poreikius, keičiant ingredientus ar prieskonius. Skanaukite ir mėgaukitės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau