Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Spalio » 17

4 naminės starkos receptai

4 naminės starkos receptai

1. Tikroji starka

Tvirtą statinę nuo vyno – geriausia nuo vengriško arba maderos – neseniai nupilto, kad nebūtų statinėj pelėsių ir suplėkusio kvapo – apipilniai pripilti grynos degtinės iš rugių. Patikrinus lankų tvirtumą, (būtinai turi būti geležiniai, nes mediniai supus) užkasti statinę giliai į žemę rūsy. Po trijų metų atkasama. Ji turės tokį skonį, kaip 15 metų starka laikyta paprastu būdu. Supilsčius pusę starkos į bonkas, dapilti statinę iš rugių degtine ir vėl užkasti. Po metų ir vėl galima iškasus nupilti pusę į bonkas, o likusią pusę dapilti degtinės. Tuo būdu nuolat turėsime tikrosios .naminės starkos.

2. Starka per mėnesį laiko

Pagaminti beržinių anglių, imant nuvalytų nuo žievės malkų, gesinti uždarytame inde nelaistant vandeniu. Tokių anglių vieną litrą įpilti į dvylikos litrų talpos bonką, užpilti dešimčia litrų 45o rugių degtine, pridėti saują arba net dvi saujas džiovintų beržinių kankorėžių ir visa tai kartu sumaišyti. Bonką stipriai užkimšti, kamštį užpilti parafinu ir pastatyti šiltame kambaryje (ne saulėje) mėnesiui laiko. Po mėnesio laiko atsargiai nupilti nuo anglių. Jeigu ant dugno būtų nevisai gryna degtinė, reikia ją perfiltruoti per filtro popierių. Dapilti bonką naminio vyno viniako ir supilstyti į bonkas

3. Starka paskubomis

Sunaudotas arbatžoles – nupiltas, likusias arbatinuke, gerai išdžiovinti. Į penkių litrų bonką įpilti dvi saujas tokių arbatžolių ir tiek pat paprastų riešutų lukštų. Bonką pripilti 45o rugių degtinės ir laikyti šilumoj tris paras. Po to degtinę nupilti ir įpilti į ją stiklelį geros maderos ir stiklelį tikrojo porterio. Supilstyti į bonkas ir stipriai užkimšti. Po savaitės jau galima vartoti. Skonis ir spalva taip užtaisytos degtinės labai panaši į tikrąją starką.

4. Starka per metus

įsigyti statinaitę nuo porterių dar su pasilikusiomis nuosėdomis ir mielėmis. Žiūrėti, kad porteris būtų nesenai nupiltas, kad mielės nebūtų perimtos pelėsių kvapo. Pripilti beveik pilną 45o rugių degtinės, (bulvių degtinė niekuomet neturės skonio, spalvos ir savitaus starkai kvapo) užkalti stipriai kamštį ir užpilti parafinu. Atidžiai apžiūrėti statinaitę, jeigu kur nors sunktųsi – užtaisyti. Patikrinti ar stiprūs lankai ir užkasti smėlyje rūsy vieniems metams. Po metų supilstyti į bonkas ir turėsime starką, nebesiskiriančią nuo dešimties metų laikytos paprastu būdu.

Kiek naudingas buvo šis įrašas?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau