Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 17

4 naminės starkos receptai

4 naminės starkos receptai

1. Tikroji starka

Tvirtą statinę nuo vyno – geriausia nuo vengriško arba maderos – neseniai nupilto, kad nebūtų statinėj pelėsių ir suplėkusio kvapo – apipilniai pripilti grynos degtinės iš rugių. Patikrinus lankų tvirtumą, (būtinai turi būti geležiniai, nes mediniai supus) užkasti statinę giliai į žemę rūsy. Po trijų metų atkasama. Ji turės tokį skonį, kaip 15 metų starka laikyta paprastu būdu. Supilsčius pusę starkos į bonkas, dapilti statinę iš rugių degtine ir vėl užkasti. Po metų ir vėl galima iškasus nupilti pusę į bonkas, o likusią pusę dapilti degtinės. Tuo būdu nuolat turėsime tikrosios .naminės starkos.

2. Starka per mėnesį laiko

Pagaminti beržinių anglių, imant nuvalytų nuo žievės malkų, gesinti uždarytame inde nelaistant vandeniu. Tokių anglių vieną litrą įpilti į dvylikos litrų talpos bonką, užpilti dešimčia litrų 45o rugių degtine, pridėti saują arba net dvi saujas džiovintų beržinių kankorėžių ir visa tai kartu sumaišyti. Bonką stipriai užkimšti, kamštį užpilti parafinu ir pastatyti šiltame kambaryje (ne saulėje) mėnesiui laiko. Po mėnesio laiko atsargiai nupilti nuo anglių. Jeigu ant dugno būtų nevisai gryna degtinė, reikia ją perfiltruoti per filtro popierių. Dapilti bonką naminio vyno viniako ir supilstyti į bonkas

3. Starka paskubomis

Sunaudotas arbatžoles – nupiltas, likusias arbatinuke, gerai išdžiovinti. Į penkių litrų bonką įpilti dvi saujas tokių arbatžolių ir tiek pat paprastų riešutų lukštų. Bonką pripilti 45o rugių degtinės ir laikyti šilumoj tris paras. Po to degtinę nupilti ir įpilti į ją stiklelį geros maderos ir stiklelį tikrojo porterio. Supilstyti į bonkas ir stipriai užkimšti. Po savaitės jau galima vartoti. Skonis ir spalva taip užtaisytos degtinės labai panaši į tikrąją starką.

4. Starka per metus

įsigyti statinaitę nuo porterių dar su pasilikusiomis nuosėdomis ir mielėmis. Žiūrėti, kad porteris būtų nesenai nupiltas, kad mielės nebūtų perimtos pelėsių kvapo. Pripilti beveik pilną 45o rugių degtinės, (bulvių degtinė niekuomet neturės skonio, spalvos ir savitaus starkai kvapo) užkalti stipriai kamštį ir užpilti parafinu. Atidžiai apžiūrėti statinaitę, jeigu kur nors sunktųsi – užtaisyti. Patikrinti ar stiprūs lankai ir užkasti smėlyje rūsy vieniems metams. Po metų supilstyti į bonkas ir turėsime starką, nebesiskiriančią nuo dešimties metų laikytos paprastu būdu.

Kiek naudingas buvo šis įrašas?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau