Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Spalio » 17

4 naminės starkos receptai

4 naminės starkos receptai

1. Tikroji starka

Tvirtą statinę nuo vyno – geriausia nuo vengriško arba maderos – neseniai nupilto, kad nebūtų statinėj pelėsių ir suplėkusio kvapo – apipilniai pripilti grynos degtinės iš rugių. Patikrinus lankų tvirtumą, (būtinai turi būti geležiniai, nes mediniai supus) užkasti statinę giliai į žemę rūsy. Po trijų metų atkasama. Ji turės tokį skonį, kaip 15 metų starka laikyta paprastu būdu. Supilsčius pusę starkos į bonkas, dapilti statinę iš rugių degtine ir vėl užkasti. Po metų ir vėl galima iškasus nupilti pusę į bonkas, o likusią pusę dapilti degtinės. Tuo būdu nuolat turėsime tikrosios .naminės starkos.

2. Starka per mėnesį laiko

Pagaminti beržinių anglių, imant nuvalytų nuo žievės malkų, gesinti uždarytame inde nelaistant vandeniu. Tokių anglių vieną litrą įpilti į dvylikos litrų talpos bonką, užpilti dešimčia litrų 45o rugių degtine, pridėti saują arba net dvi saujas džiovintų beržinių kankorėžių ir visa tai kartu sumaišyti. Bonką stipriai užkimšti, kamštį užpilti parafinu ir pastatyti šiltame kambaryje (ne saulėje) mėnesiui laiko. Po mėnesio laiko atsargiai nupilti nuo anglių. Jeigu ant dugno būtų nevisai gryna degtinė, reikia ją perfiltruoti per filtro popierių. Dapilti bonką naminio vyno viniako ir supilstyti į bonkas

3. Starka paskubomis

Sunaudotas arbatžoles – nupiltas, likusias arbatinuke, gerai išdžiovinti. Į penkių litrų bonką įpilti dvi saujas tokių arbatžolių ir tiek pat paprastų riešutų lukštų. Bonką pripilti 45o rugių degtinės ir laikyti šilumoj tris paras. Po to degtinę nupilti ir įpilti į ją stiklelį geros maderos ir stiklelį tikrojo porterio. Supilstyti į bonkas ir stipriai užkimšti. Po savaitės jau galima vartoti. Skonis ir spalva taip užtaisytos degtinės labai panaši į tikrąją starką.

4. Starka per metus

įsigyti statinaitę nuo porterių dar su pasilikusiomis nuosėdomis ir mielėmis. Žiūrėti, kad porteris būtų nesenai nupiltas, kad mielės nebūtų perimtos pelėsių kvapo. Pripilti beveik pilną 45o rugių degtinės, (bulvių degtinė niekuomet neturės skonio, spalvos ir savitaus starkai kvapo) užkalti stipriai kamštį ir užpilti parafinu. Atidžiai apžiūrėti statinaitę, jeigu kur nors sunktųsi – užtaisyti. Patikrinti ar stiprūs lankai ir užkasti smėlyje rūsy vieniems metams. Po metų supilstyti į bonkas ir turėsime starką, nebesiskiriančią nuo dešimties metų laikytos paprastu būdu.

Kiek naudingas buvo šis įrašas?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
15.01.2025 laikas 18:01 Receptai Skanus Kijevo kotleto su žalumynais receptas: paprasta ir greita

Kijevo kotletai – tai ne tik skanus, bet ir elegantiškas patiekalas, kuris dažnai puošia mūsų šventinius stalus. Sujungus sultingą vištienos filę ir aromatingą sviestą su žalumynais, šis patiekalas tampa tikru skonio šede...

Skaityti daugiau

15.01.2025 laikas 17:44 Receptai Skani raugintų kopūstų sriuba: tradicinis receptas su mėsos priedu
Raugintų kopūstų sriuba – tai ne tik skanus, bet ir šildantis patiekalas, puikiai tinkantis žiemos vakarams. Šis tradicinis receptas apjungia raugintų kopūstų rūgštumą ir švelnią mėsos skonį, sukuriant harmoniją, kuri patiks visai...

Skaityti daugiau

13.01.2025 laikas 07:52 Receptai Vištienos muštiniai: skanus ir greitas patiekalas namuose
Vištienos muštiniai yra populiarus patiekalas, kuris džiugina skoniu ir paprastumu. Šis receptas leidžia greitai ir skaniai paruošti vištieną, o prieskonių įvairovė suteikia galimybę kiekvieną kartą pasigaminti ką nors naujo. Suži...

Skaityti daugiau

15.01.2025 laikas 07:55 Mano uošvės namelis netrukus prives mūsų šeimą prie skyrybų. Galvoju palikti savo vyrą dėl nuolatinių konfliktų
Vasaros ir pavasario sezonai anksčiau buvo mano mėgstamiausi metų laikai, kupini džiaugsmo ir laisvės. Tačiau pastaraisiais metais šie laikotarpiai tapo kupini streso ir konfliktų dėl mano uošvės įtakos mūsų šeimai. Šiame straipsnyje pasidalinsiu sav...

Skaityti daugiau

15.01.2025 laikas 07:46 Mano sūnus mane apgaudinėjo šešis mėnesius, o mano uošvė slėpė neištikimybę
Kiekvienas tėvas nori, kad jo vaikas užsiimtų veikla, kuri padėtų jam augti ir tobulėti. Tačiau kas atsitinka, kai artimieji pradeda slėpti svarbius dalykus? Mano istorija apie tai, kaip uošvė ir sūnus susivienijo prieš mane, kai Romas paslapčia prad...

Skaityti daugiau

15.01.2025 laikas 07:15 Pfizer vadovas CNBC laidoje pripažino, kad COVID skiepai ‘yra gana pavojingi’
Ar pasaulinė pandemija atskleidė ne tik viruso, bet ir vakcinų kūrimo procesų trūkumus? Šiandien, kai vis daugiau žmonių abejoja skiepų saugumu, „Pfizer“ generalinis direktorius Albertas Burla atskleidė nuodingą tiesą apie COVID vakcinas tiesioginiam...

Skaityti daugiau

14.01.2025 laikas 21:15 Ženklai, kad jis rimtai žiūri į jūsų santykius

Santykiai gali būti sudėtingi, tačiau tam tikri ženklai gali padėti atskirti, ar jūsų partneris rimtai žiūri į bendrą ateitį. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip atpažinti elgesio pokyčius, rodančius, kad jis nori sukurti tvirtesnius ryšius ir tapti...

Skaityti daugiau

14.01.2025 laikas 17:52 Kaip apsaugoti šeimos biudžetą nuo artimųjų spaudimo
Susituokus viskas pasikeitė, ir mūsų šeimos biudžetas tapo kova dėl išgyvenimo. Mano vyro mama ir brolis įprato, kad jis finansiškai juos remia, tačiau dabar turime sukurti savo gyvenimą ir nustatyti ribas. Šiame straipsnyje dalinsiuosi savo patirtim...

Skaityti daugiau