- 21.03.2024
- 0.0 Reitingas
- 489 Peržiūrų
- Aptarti
Kiekvienas iš mūsų turime tam tikrų valgymo įpročių. Mano buvusi kolegė bulvinius blynus valgo su bruknių uogiene. Mano vyras daugumą patiekalų valgo su duona, ir net valgant makaronus jam jos reikia ...
Aš varškės apkepą valgau su kisieliumi. Iš bėdos galiu valgyti su pasaldinta grietine, bet su kisieliumi, o ypač spanguolių - jėga!
Jums reikės
- 500 gr. varškės (naudoju riebesnę),
- 4 kiaušiniai,
- 1/2 stiklinės grietinėlės arba pieno,
- 4 v.š. manų kruopų,
- 4 v.š. cukraus,
- truputis druskos,
- truputis vanilinio cukraus,
- jei norite galite įberti ir malto cinamono,
- jei norite įberkite džiovintų vyšnių ar razinų, o jei valgysite su grietine- tuomet puikiai tiks persikai (žali arba konservuoti).
- truputis sviesto kepimo indui ištepti.
Manų kruopas užpilkite grietinėle ar pienu ir kol viską plaksite- leiskite joms išbrinkti. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į baltimus įberkite nedidelį žiupsnelį druskos ir juos išplakite iki standžių putų. Kai tai padarysite jau drąsiai galite plakti trynius su cukrumi. Tiems, kas virtuvėje žengiate pirmuosius kulinarijos žingsnius, atminkite, kad plakant kiaušinius šis eiliškumas būtinas. Su nors kažkiek tryniais suteptu plakimo įrankiu sunkiai išplaksite baltymus. Trynius plakite iki tol kol jie pabals. Supilkite varškę ir manų kruopas, sudėkite vanilinį cukrų, cinamoną ir džiovintus vaisius. Viską gerai perplakite. Tuomet su šaukštu sudėkite baltymus ir su tuo pačiu šaukštu atsargiai juos išmaišykite. Mikserio jau nenaudokite. Kepimo indą ištepkite sviestu ir atsargiai supilkite masę. Jei apkepą norite kepti su persikais, supjaustykite juos griežinėliais ir išdėliokite ant kepimo indo dugno, tik tuomet supilkite išplaktą masę.
Kepkite 175C temperatūroje apie 45- 50 min. Ar apkepas iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku. Jis turi būti sausas.
Iškeptą apkepą keletą minučių palaikykite kepimo inde ir tuomet jau galite pjaustyti. Pateikite su šiltu kisieliumi ar su cukrumi išplakta grietine.
Spanguolių kisielius
- 3 l. vandens,
- 1 l. spanguolių,
- 500 gr. cukraus,
- 100gr. bulvių krakmolo,
- 5-6 gvazdikėliai,
- 1/2- 1/4 a.š cinamono.
Dideliame puode užvirinkite vandenį su cukrumi. Nuplautas uogas išspauskite sulčiaspaude. Kai vanduo užvirs sudėkite nuospaudas ir prieskonius, 5-7 minutes pavirkite. Vėliau viską nukoškite į dar didesnį puodą. Vėl užvirkite ir kai užvirs supilkite vandenyje "ištirpintą" krakmolą. Jį pilkite nuolat maišydami. Kai tik kisielius pradės virti išjunkite kaitrą. Jei norėtumėte tirštesnio kisieliaus - dėkite daugiau krakmolo "ištirpinto" vandenyje. Nukelkite puodą nuo kaitlentės ir supilkite spanguolių sultis ir išmaišykite. Daugiau virti nebereikia.
Šis kisielius, kaip gėrimas, mūsų šeimoje pateikiamas ir Kūčių vakarą.
Autorius Dalia
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau