- 12.01.2021
- 0.0 Reitingas
- 1250 Peržiūrų
- Aptarti
(Paranormal) Žinau, kad dauguma virtuvės šeimininkių, jeigu kepa aguoninį pyragą, tai jį kepa šventiniu laikotarpiu (per Kalėdas) arba visai jo nekepa. Na aš nesu visi. Man jis labai patinka kavos puodelio, kai norisi pasilepinti. Šį kartą pyragą kepiau po trijų karalių šventės. Ir eglutės dar nespėjau nupuošti, noriu dar šiek tiek pasidžiaugti. O juo labiau, kad už lango tikra pasakiška žiema, ne kiekvienais metais tokio besulaukiame. O dabar ir Jūs pasigaminkit šį nuostabų aguonų pyragą su džiūvėsėliais (jie čia labai tinka) ir kondensuotu pienu.
Gaminant buvo naudojama 22 centimetrų skersmens forma.
Ingredientai
- aguonos: 200 gramų
- cukrus: 100 gramų
- džiūvėsėliai: 100 gramų
- kiaušiniai: 4
- cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
- saldintas kondensuotas pienas: 1 skardinės.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti mažiausiai 4 valandas.
2. Po to aguonas sumalkite.
3. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
4. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi, kol masė pabalsta bei patrigubėja.
5. Įmaišykite aguonas, džiūvėsėlius ir cinamoną.
6. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai po truputį įmaišykite į tešlą.
7. Supilkite į kepimo formą. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 35-40 minučių.
8. Iškepusį pyragą subadykite mediniu iešmeliu ir sulaistykite kondensuotu pienu. Laistykite po truputį, kad pyragas sugertų skystį.
9. Palikite per naktį aguonų pyragą, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje. Lepinkitės!
Rekomendacija: Daugiau aguoninių pyragų receptų rasite: Aguoniniai pyragai.
Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau