- 29.01.2021
- 0.0 Reitingas
- 553 Peržiūros
- Aptarti
Nebežinote ką galima pagaminti iš vištienos kepenėlių? Atsibodo gaminti paštetą ar troškinį? Į kompaniją paimkime ančiuvius ir pagaminkime karališką užkandį, kuris yra giriamas visų. Valgo net tie, kas įprastai kepenėlių nepripažįsta.
Ingredientai
- vištienos kepenėlės: 500 gramų
- svogūnai: 1
- sviestas: 50 gramų
- česnakas: kelių skiltelių
- ančiuviai: 5-6
- peletrūno lapeliai (naudojau džiovintą
- petražolės arba kitas žalumynas
- druska
- pipirai.
Patiekimui:
- paskrudinta ciabatta duona
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos kepenėles pasiruoškite (nuplaukite, nuimkite plėveles) ir sukapokite gabaliukais.
2. Tada svogūną susmulkinkite.
3. Ant mažos kaitros svogūną pakepinkite svieste, kol suminkštės.
4. Tuomet suberkite susmulkintus česnakus, dėkite ančiuvius, kad išsileistų ir pamaišykite.
5. Sudėkite vištienos kepenėles ir padidinkite kaitrą, kepkite pamaišydami, o pabaigoje suberkite žalumynus bei prieskonius - viso kepenėles kepkite maždaug 8-10 minučių - labai svarbų jų neperkepti (turi būti vos vos rožinės).
6. Dar šiltas vištienos kepenėles "tepkite" ant orkaitėje paskrudintos ciabatta duonos. Mėgaukitės neįprastu, bet nuostabaus skonio užkandžiu!
7. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.
Recepto Autorius Gamina Vanagai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau