Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Birželio » 20

Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu

Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų

Pats pigiausias, geriausias ir visiškai natūralus būdas papildyti geležies atsargas savo organizme yra valgyti kepenėles. Išmėginusi ne vieną jų receptą, supratau, kad tikriausiai priklausau tiems kas vištienos kepenėlių nemėgsta, bet kadangi jų buvo dar likę, ėmiausi šio kotletų recepto.

Jis pranoko visus mano turėtus lūkesčius su kaupu. Itin paprastas, greitas ir ragaudama net nesuprasčiau, iš ko šie vištienos paplotėliai pagaminti. Jie lengvi, purūs, gardūs ir vis norisi "dar vieno". Būtinai pamėginkite! Gal ir Jums pradės patikti kepenėlės? O jei patinka, gal jos pradės patikti net dar labiau!

Ingredientai

Vištienos kepenėlių kotletams / paplotėliams:

  • šviežios vištienos kepenėlės: 250 gramų
  • pienas: ~1 puodelio
  • svogūnai: 1 (susmulkiname)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • kiaušiniai: 1
  • smulkinti džiūvėsiai: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
  • manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
  • druska
  • pipirai
  • aliejus (kepimui).

Pagardui / padažui:

  • svogūnai: 2 (stambiai supjaustome)
  • pomidorų tyrė (pasatta): 5 valgomųjų šaukštų (arba 2-3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos)
  • granatų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
  • obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto
  • saldžiosios paprikos: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • aitriosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Vištienos kepenėlių kotletai: Vištienos kepenėles susmulkiname, užpilame pienu, kad apsemtų ir paliekame pastovėti maždaug valandą. Tai šiek tiek padės panaikinti specifinį kepenėlių skonį ir kvapą.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir jį pakepinkite keptuvėje (galite naudoti ir nekepintą).

3. Nuo vištienos kepenėlių nupilkite pieną, jas gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite smulkintuve iki vientisos masės.

4. Gautą masę sumaišykite su svogūnais, kiaušiniu, džiūvėsiais, manais, sutraiškytu česnaku, įberkite druskos bei pipirų. Gausis skystoka masė, taip ir turi būti.

5. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite kotletus-paplotėlius - šaukštu semkite masę ir kepkite tarsi blynus. Paplotėlius apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus bei taps tamsiai rudi.

6. Padažas: Gerai apkepinkite svogūnus, sudėkit visus likusius padažo ingredientus, gerai išmaišykite ir sušildykite.

7. Pilkite ant kepenėlių paplotėlių, patiekite ir skanaukite!

8. Pastebėjimas: Šis patiekalas skanus ir karštas, ir jau atvėsęs. Pastovėjęs patampa net skanesnis, nes padažas dar labiau įsigeria į kotletus.

9. Rekomendacija: Daugiau kotletų receptų rasite: Kotletai.

Recepto Autorius Pirmiausia pavalgyk

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

27.01.2025 laikas 21:27 Receptai Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas
Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais priesk...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

30.01.2025 laikas 07:42 Šaltalankių aliejus: grožiui ir sveikatai
Šaltalankių aliejus – tai ne tik gamtos dovana, bet ir senovės išmintis, kuria naudojosi net graikai. Nors mitai apie regos atkūrimą lieka istorijoje, šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad šaltalankių aliejus teikia daugybę naudos mūsų grožiui ir sve...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 21:17 Sesuo atstūmė dėl svorio: skausminga tiesa
Susidūrimas su svorio problemomis po gimdymo yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai. Tačiau, kai palaikymo vietoje gauni atstūmimą net iš artimiausios šeimos, skausmas tampa dar didesnis. Mano sesuo, su kuria buvome artimos visą gyvenimą, nusprendė...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 19:57 Afantazija: Smegenų Reakcija į Vaizdus
Afantazija - reiškinys, kai žmonės nesugeba kurti vaizdų savo mintyse, dažnai laikytas paslaptinga ir mažai ištirta būkle. Tačiau naujausias tyrimas, publikuotas "Current Biology", atskleidžia, kad net ir šių žmonių smegenys reaguoja į vizualinius di...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 22:24 Arbata Kraujospūdžiui Didinti
Arbata dažnai siejama su atsipalaidavimu ir sveikatos gerinimu, tačiau ar žinote, kad kai kurios arbatos rūšys gali padėti padidinti kraujospūdį? Nors tai nėra plačiai pripažinta, specifiniai arbatos tipai, dėl juose esančių medžiagų kaip kofeinas, a...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 19:47 Uošvė taupo lėšas nuo tablečių, nuolat perka pigiausią iš šykštumo, o paskui turi nusipirkti įprastą, t. y. mokėti du kartus

Kai prieš metus ištekėjau, nesitikėjau susidurti su tokia problema: mano uošvė, kuri manė, kad yra labai taupi, iš tiesų tapo tikru pinigų švaistytoja. Jos manija pirkti pigius, bet netrukus sugendančius daiktus, verčia mane sukti galvą, kaip išsp...

Skaityti daugiau