Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Birželio » 20

Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu

Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų

Pats pigiausias, geriausias ir visiškai natūralus būdas papildyti geležies atsargas savo organizme yra valgyti kepenėles. Išmėginusi ne vieną jų receptą, supratau, kad tikriausiai priklausau tiems kas vištienos kepenėlių nemėgsta, bet kadangi jų buvo dar likę, ėmiausi šio kotletų recepto.

Jis pranoko visus mano turėtus lūkesčius su kaupu. Itin paprastas, greitas ir ragaudama net nesuprasčiau, iš ko šie vištienos paplotėliai pagaminti. Jie lengvi, purūs, gardūs ir vis norisi "dar vieno". Būtinai pamėginkite! Gal ir Jums pradės patikti kepenėlės? O jei patinka, gal jos pradės patikti net dar labiau!

Ingredientai

Vištienos kepenėlių kotletams / paplotėliams:

  • šviežios vištienos kepenėlės: 250 gramų
  • pienas: ~1 puodelio
  • svogūnai: 1 (susmulkiname)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • kiaušiniai: 1
  • smulkinti džiūvėsiai: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
  • manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
  • druska
  • pipirai
  • aliejus (kepimui).

Pagardui / padažui:

  • svogūnai: 2 (stambiai supjaustome)
  • pomidorų tyrė (pasatta): 5 valgomųjų šaukštų (arba 2-3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos)
  • granatų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
  • obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto
  • saldžiosios paprikos: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • aitriosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Vištienos kepenėlių kotletai: Vištienos kepenėles susmulkiname, užpilame pienu, kad apsemtų ir paliekame pastovėti maždaug valandą. Tai šiek tiek padės panaikinti specifinį kepenėlių skonį ir kvapą.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir jį pakepinkite keptuvėje (galite naudoti ir nekepintą).

3. Nuo vištienos kepenėlių nupilkite pieną, jas gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite smulkintuve iki vientisos masės.

4. Gautą masę sumaišykite su svogūnais, kiaušiniu, džiūvėsiais, manais, sutraiškytu česnaku, įberkite druskos bei pipirų. Gausis skystoka masė, taip ir turi būti.

5. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite kotletus-paplotėlius - šaukštu semkite masę ir kepkite tarsi blynus. Paplotėlius apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus bei taps tamsiai rudi.

6. Padažas: Gerai apkepinkite svogūnus, sudėkit visus likusius padažo ingredientus, gerai išmaišykite ir sušildykite.

7. Pilkite ant kepenėlių paplotėlių, patiekite ir skanaukite!

8. Pastebėjimas: Šis patiekalas skanus ir karštas, ir jau atvėsęs. Pastovėjęs patampa net skanesnis, nes padažas dar labiau įsigeria į kotletus.

9. Rekomendacija: Daugiau kotletų receptų rasite: Kotletai.

Recepto Autorius Pirmiausia pavalgyk

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau