Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 24

Antienos sriuba su daržovėmis, kopūstais, pievagrybiais ir pupelėmis

Antienos sriuba su daržovėmis, kopūstais, pievagrybiais ir pupelėmis

Tikriausiai nieko nenustebinsiu pasakiusi, kad Lietuvoje nėra labai populiarios sriubos su antiena. Bet aš galiu pasakyti, kad ši mėsa sriubai suteikia nuostabaus skonio ir tikrai verta išmėginti gaminti su ja. Žinoma, ši mėsa nėra pati pigiausia, bet kartas nuo karto galima save palepintu tobulu skoniu. O šis receptas tai tikrai padės padaryti. Man asmeniškai labai patikęs derinys. Tikiuosi, kad artimiausiu metu ir Jūs išmėginsite jau artimiausiu metu ir komentaruose paliksite savo atsiliepimą ar patiko.

Ingredientai

Sultiniui:

  • antienos rinkinys sriubai: 750 gramų (naudoju "Lapino puota produkciją"; galite naudoti ir vištieną ar kalakutieną)
  • svogūnai: 0,5 nedidelio
  • morkos: 1
  • kvapieji pipirai: 5
  • juodieji pipirai: 5
  • lauro lapeliai: 2
  • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
  • druska
  • vanduo: 2 litrų.

Sriubai:

  • morkos: 2
  • švieži kopūstai: 200 gramų
  • pievagrybiai: 6
  • konservuotos raudonosios pupelės: 220 gramų
  • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
  • maltas imbieras: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į puodą sudedame antienos rinkinį sriubai, svogūną, stambiai pjaustytą morką, pipirus, lauro lapelius, rozmarino šakelę, įberiame druskos, užpilame vandenį ir kai užverda, verdame maždaug 60 minučių silpnos kaitros. Vis nugraibome susidarančias putas.

2. Po to sultinį nukošiame per smulkų sietelį ir supilame į švarų puodą. Nuo antienos kaulų nupjaustome mėsą.

3. Dar kartą užkaičiame puodą su sultiniu ir kai tik jis užverda, sudedame smulkiais kubeliais supjaustytas morkas.

4. Verdame kelias minutes, kol jos suminkštėja.

5. Tada dedame griežinėliais supjaustytą šviežią kopūstą ir pievagrybius, suberiame konservuotas raudonąsias pupeles, antienos mėsą ir verdame kelias minutes, kol kopūstas suminkštėja.

6. Išjungiame kaitrą, suberiame šviežias petražoles ir išmaišome. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau antienos sriubų receptų rasite: Antienos sriubos.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-29 laikas 20:51 Receptai Kepti vištienos sparneliai orkaitėje su bulvėmis: nauda sveikatai, kalorijos ir sveiki receptai

Kepti vištienos sparneliai orkaitėje su bulvėmis – gardus ir sveikas patiekalas, pilnas baltymų, vitaminų C, B6 ir kalio. Sužinokite kalorijas (86–164 kcal porcijoje), įsisavinimą, praradimus kepant (iki 20% vitamin...

Skaityti daugiau

2025-09-29 laikas 07:49 Receptai Tobula Raugintų Kopūstų Sriuba su Šonkauliukais: Receptas, Nauda Sveikatai ir Patarimai
Raugintų kopūstų sriuba su šonkauliukais yra tradicinis lietuviškas patiekalas, turtingas probiotikais ir vitaminais. Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (pvz., virškinimo ger...

Skaityti daugiau

2025-09-26 laikas 19:19 Receptai Burokėlių su pomidorų padažu žiemai: sveikatos nauda, maistinė vertė ir saugus gaminimas
Burokėlių su pomidorų padažu žiemai receptas: tradicinis lietuviškas patiekalas su moksliškai pagrįsta nauda. Mažai kalorijų (apie 60/100g), turtingi antioksidantais, mažina kraujospūdį ir vėžio riziką. Sveikesnės alternatyvos be ...

Skaityti daugiau

2025-10-01 laikas 12:29 Migracijos krizė Europoje: Vokietijos ir JK pamokos Lietuvai – ar laukia nevaldomas procesas 2025?

Ar migracija padarys Lietuvą nesaugia kaip Vokietiją ar JK 2025 m.? Analizė: Vokietijoje +5,5% nusikaltimų, migrantai 8,5% įtariamųjų; JK 12,4% kalėjimų migrantai, prievartavimų debatai. Kodėl Lenkija pratęsė apribojimus, Vengrija stato tvoras? Pr...

Skaityti daugiau

2025-10-01 laikas 08:59 Moliūgų sėklos prieš miegą: nauda, patarimai ir tiesa apie geresnį miegą

Moliūgų sėklos – puikus užkandis prieš miegą, turtingas magnio ir triptofano, kurie ramina nervus ir skatina melatoniną. Šiame straipsnyje patikrinome tiesą, paaiškinome naudas, rizikas ir receptus. Sužinokite, kaip įsisavina organizmas ir k...

Skaityti daugiau

2025-10-01 laikas 08:33 Vyresnio Amžiaus Žmonių Apgailestavimai: 5 Dažniausi Dalykai, Kurių Gailisi Senjorai Gyvenimo Pabaigoje
Vyresnio amžiaus žmonių apgailestavimai atskleidžia, ką mes dažnai praleidžiame: per daug darbo, neišsakytos emocijos, sveikatos nepaisymas, rizikos vengimas ir prarasti ryšiai. Remdamiesi tyrimais iš Kvinslando universiteto, Karlo Pilmerio „Legacy P...

Skaityti daugiau

2025-10-01 laikas 08:09 Žmogaus kiaušialąstės iš odos ląstelių: Proveržis IVF 2025 m. – Viltis nevaisingiems tėvams
2025 m. OHSU mokslininkai sukūrė kiaušialąstes iš odos ląstelių, apvaisino jas ir gavo embrionus. IVG technologija žada revoliuciją nevaisingumo gydyme: vyresnėms moterims, LGBTQ+ poroms – genetiškai susiję vaikai. Etiniai klausimai ir ateities persp...

Skaityti daugiau

2025-09-30 laikas 19:31 ES paskelbė, kad JAV piliečiai, atsisakantys biometrinės skaitmeninės tapatybės kortelės, bus neįleidžiami į Europą

Nuo 2025 m. spalio 12 d. prasideda nauja era JAV piliečiams, keliaujantiems į Europą: beveik 30 šalių, daugiausia ES narių, reikalauja privalomų biometrinių duomenų – pirštų atspaudų, veido skenų ir asmeninės informacijos. Tradiciniai pasų a...

Skaityti daugiau