- 22.09.2019
- 3.0 Reitingas
- 1936 Peržiūrų
- Aptarti
INGREDIENTAI:
3-4 vidutinio dydžio bulvės (500 g.);
žiupsnis druskos;
4 puodeliai miltų;
2 v.š. aliejaus;
25 g. šviežių mielių;
1 a.š. rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
1. Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Mieles ištrinkite su cukrumi. Į šią masę įdėkite 2 arbatinius šaukštelius miltų, išmaišykite ir atidėkite.
3. Nulupkite lupenas ir sutrinkite bulves.
4. Į atskirą dubenį berkite miltus ir rankomis sumaišykite juos su bulvėmis. Į mieles supilkite apie 120 ml. nuo bulvių virimo likusio vandens, išmaišykite ir pilkite ant bulvių ir miltų mišinio - maišykite tešlą rankomis.
5. Ruošiamą duonos tešlą pasūdykite ir, jeigu trūksta drėgmės, pilkite vandenį, kuriame virė bulvės. Apšlakstykite aliejumi ir vėl gerai išminkykite rankomis.
6. Tešlą dėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite stovėti 35 minutes kambario temperatūroje.
7. Iš tešlos formuokite apvalią formą ir susukite ją ant gerai miltais apibarstyto virtuvinio rankšluosčio. Palikite dar 35 minutėms.
8. Tešlą dėkite į gilų kepimo indą storais kraštais, uždenkite jį ir kepkite 25 minutes iki 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sumažinkite temperatūrą iki 230 laipsnių, nuimkite dangtį ir kepkite dar 20 minučių.
Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau