Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Sausio » 30

Čeburekai su aviena (čeburekų tešla su alumi)

Čeburekai Su Aviena (Čeburekų Tešla Su Alumi)

Tokiu čeburekus su aviena aš savo namuose jau ne kartą. Jie man asmeniškai tobuli. Receptą man atskleidė šalia gyvenanti senolė. Sakė ji gamina taip jau daug metų, net nepamena nuo kada. Vien dėl šio recepto, aš perku avienos. Man čeburekai su šia mėsa gaunasi patys skaniausia. Žinoma, šiuos čeburekus galite gaminti ir su vištiena, jautiena ar kiauliena. Mėsą rinkitės pagal save. 

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 15 vidutinio dydžio tobulo skonio čeburekų. 

Beje, kad tešla gautųsi tampresnė ir lengviau kočiotųsi, o iškepusi būtų traški - pilame šviesų kvietinį alų. Jeigu prisibijote "laipsnių" aluje, kurių, beje, kepant tikrai nelieka, tai galite pilti gazuotą mineralinį vandenį. Rezultatas bus praktiškai toks pats.

Ingredientai

Tešlai:

  • kvietiniai miltai: 500 gramų
  • šviesus kvietinis alus: 150 mililitrų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovinti krapai: žiupsnio (nėra būtina).

Įdarui:

  • malta aviena: 500 gramų
  • svogūnai: 4 (dideli)
  • daržovių sultinys: 300 mililitrų (naudoju tokį, kad išliktų avienos skonis)
  • švieži smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežios smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti pipirai
  • maltas kuminas: žiupsnelio (jeigu mėgstate)
  • druska: gero žiupsnio.

Kepimui:

  • saulėgrąžų aliejus.

Recepto paruošimas

1. Čeburekų tešla: Miltus išsijojame į dubenį, suberiame druską ir cukrų, supilame alų, įbėriame džiovintų krapų.

2. Minkome, kol tešla pasidarys vientisa bei elastinga.

3. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame šaltai pusvalandžiui, kad "pailsėtų". Per tą laiką gaminame įdarą.

4. Avienos įdaras čeburekams: Svogūnus sutarkuojame (jeigu mokate itin smulkiai supjaustyti - irgi tinka).

5. Avienos faršą sumaišome su sutarkuotais svogūnais, susmulkintomis prieskoninėmis žolelėmis bei likusiais prieskoniais. Įdedame kumino, jeigu jį mėgstate, man jis čia labai tinka.

6. Viską gerai permaišome, kad avienos faršo masė gautųsi vientisa.

7. Į pagamintą faršą per 2 kartus supilame sultinį, vis nuolatos maišydami.

8. Dubenį su faršu uždengiame ir padedame į šaldytuvą irgi maždaug pusvalandžiui. Per tą laiką mėsa privalo sugerti sultinį.

9. Čeburekų gamyba: Tešlą padaliname į 15 vienodų gabaliukų.

10. Kiekvieną rankomis išplojame ir ant miltuoto paviršiaus iškočiojame kiek įmanoma ploniau. Skersmuo - maždaug sprindžio didumo.

11. Ant kiekvieno iškočioto blynelio dedame po vieną kupiną šaukštą įdaro, kita tešlos puse užlenkiame, kad viršutinis bei apatinis krašteliai būtų vienoje linijoje. Apspaudžiame šakute.

12. Čeburekų kepimas: Aš pati kepiau puode, supylusi vieną litrą aliejaus.

13. Palaukiame, kol aliejus puode pradeda lengvai banguoti, dedame čeburekus ir kepame ant vidutinės kaitros.

14. Vienai čebureko pusei apkepti užtenka maždaug 3 minučių.

15. Ištraukus iš aliejaus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad šis susigertų nereikalingą aliejaus perteklių. Pats laikas skanauti!

Rekomendacija: Daugiau čeburekų receptų rasite: Čeburekai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Temos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau