Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Sausio » 30

Čeburekai su aviena (čeburekų tešla su alumi)

Čeburekai Su Aviena (Čeburekų Tešla Su Alumi)

Tokiu čeburekus su aviena aš savo namuose jau ne kartą. Jie man asmeniškai tobuli. Receptą man atskleidė šalia gyvenanti senolė. Sakė ji gamina taip jau daug metų, net nepamena nuo kada. Vien dėl šio recepto, aš perku avienos. Man čeburekai su šia mėsa gaunasi patys skaniausia. Žinoma, šiuos čeburekus galite gaminti ir su vištiena, jautiena ar kiauliena. Mėsą rinkitės pagal save. 

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 15 vidutinio dydžio tobulo skonio čeburekų. 

Beje, kad tešla gautųsi tampresnė ir lengviau kočiotųsi, o iškepusi būtų traški - pilame šviesų kvietinį alų. Jeigu prisibijote "laipsnių" aluje, kurių, beje, kepant tikrai nelieka, tai galite pilti gazuotą mineralinį vandenį. Rezultatas bus praktiškai toks pats.

Ingredientai

Tešlai:

  • kvietiniai miltai: 500 gramų
  • šviesus kvietinis alus: 150 mililitrų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovinti krapai: žiupsnio (nėra būtina).

Įdarui:

  • malta aviena: 500 gramų
  • svogūnai: 4 (dideli)
  • daržovių sultinys: 300 mililitrų (naudoju tokį, kad išliktų avienos skonis)
  • švieži smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežios smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti pipirai
  • maltas kuminas: žiupsnelio (jeigu mėgstate)
  • druska: gero žiupsnio.

Kepimui:

  • saulėgrąžų aliejus.

Recepto paruošimas

1. Čeburekų tešla: Miltus išsijojame į dubenį, suberiame druską ir cukrų, supilame alų, įbėriame džiovintų krapų.

2. Minkome, kol tešla pasidarys vientisa bei elastinga.

3. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame šaltai pusvalandžiui, kad "pailsėtų". Per tą laiką gaminame įdarą.

4. Avienos įdaras čeburekams: Svogūnus sutarkuojame (jeigu mokate itin smulkiai supjaustyti - irgi tinka).

5. Avienos faršą sumaišome su sutarkuotais svogūnais, susmulkintomis prieskoninėmis žolelėmis bei likusiais prieskoniais. Įdedame kumino, jeigu jį mėgstate, man jis čia labai tinka.

6. Viską gerai permaišome, kad avienos faršo masė gautųsi vientisa.

7. Į pagamintą faršą per 2 kartus supilame sultinį, vis nuolatos maišydami.

8. Dubenį su faršu uždengiame ir padedame į šaldytuvą irgi maždaug pusvalandžiui. Per tą laiką mėsa privalo sugerti sultinį.

9. Čeburekų gamyba: Tešlą padaliname į 15 vienodų gabaliukų.

10. Kiekvieną rankomis išplojame ir ant miltuoto paviršiaus iškočiojame kiek įmanoma ploniau. Skersmuo - maždaug sprindžio didumo.

11. Ant kiekvieno iškočioto blynelio dedame po vieną kupiną šaukštą įdaro, kita tešlos puse užlenkiame, kad viršutinis bei apatinis krašteliai būtų vienoje linijoje. Apspaudžiame šakute.

12. Čeburekų kepimas: Aš pati kepiau puode, supylusi vieną litrą aliejaus.

13. Palaukiame, kol aliejus puode pradeda lengvai banguoti, dedame čeburekus ir kepame ant vidutinės kaitros.

14. Vienai čebureko pusei apkepti užtenka maždaug 3 minučių.

15. Ištraukus iš aliejaus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad šis susigertų nereikalingą aliejaus perteklių. Pats laikas skanauti!

Rekomendacija: Daugiau čeburekų receptų rasite: Čeburekai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Temos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau