Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2021 » Sausio » 30

Čeburekai su aviena (čeburekų tešla su alumi)

Čeburekai Su Aviena (Čeburekų Tešla Su Alumi)
  • 30.01.2021
  • 0.0 Reitingas
  • 833 Peržiūros
  • Aptarti

Tokiu čeburekus su aviena aš savo namuose jau ne kartą. Jie man asmeniškai tobuli. Receptą man atskleidė šalia gyvenanti senolė. Sakė ji gamina taip jau daug metų, net nepamena nuo kada. Vien dėl šio recepto, aš perku avienos. Man čeburekai su šia mėsa gaunasi patys skaniausia. Žinoma, šiuos čeburekus galite gaminti ir su vištiena, jautiena ar kiauliena. Mėsą rinkitės pagal save. 

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 15 vidutinio dydžio tobulo skonio čeburekų. 

Beje, kad tešla gautųsi tampresnė ir lengviau kočiotųsi, o iškepusi būtų traški - pilame šviesų kvietinį alų. Jeigu prisibijote "laipsnių" aluje, kurių, beje, kepant tikrai nelieka, tai galite pilti gazuotą mineralinį vandenį. Rezultatas bus praktiškai toks pats.

Ingredientai

Tešlai:

  • kvietiniai miltai: 500 gramų
  • šviesus kvietinis alus: 150 mililitrų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovinti krapai: žiupsnio (nėra būtina).

Įdarui:

  • malta aviena: 500 gramų
  • svogūnai: 4 (dideli)
  • daržovių sultinys: 300 mililitrų (naudoju tokį, kad išliktų avienos skonis)
  • švieži smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežios smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti pipirai
  • maltas kuminas: žiupsnelio (jeigu mėgstate)
  • druska: gero žiupsnio.

Kepimui:

  • saulėgrąžų aliejus.

Recepto paruošimas

1. Čeburekų tešla: Miltus išsijojame į dubenį, suberiame druską ir cukrų, supilame alų, įbėriame džiovintų krapų.

2. Minkome, kol tešla pasidarys vientisa bei elastinga.

3. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame šaltai pusvalandžiui, kad "pailsėtų". Per tą laiką gaminame įdarą.

4. Avienos įdaras čeburekams: Svogūnus sutarkuojame (jeigu mokate itin smulkiai supjaustyti - irgi tinka).

5. Avienos faršą sumaišome su sutarkuotais svogūnais, susmulkintomis prieskoninėmis žolelėmis bei likusiais prieskoniais. Įdedame kumino, jeigu jį mėgstate, man jis čia labai tinka.

6. Viską gerai permaišome, kad avienos faršo masė gautųsi vientisa.

7. Į pagamintą faršą per 2 kartus supilame sultinį, vis nuolatos maišydami.

8. Dubenį su faršu uždengiame ir padedame į šaldytuvą irgi maždaug pusvalandžiui. Per tą laiką mėsa privalo sugerti sultinį.

9. Čeburekų gamyba: Tešlą padaliname į 15 vienodų gabaliukų.

10. Kiekvieną rankomis išplojame ir ant miltuoto paviršiaus iškočiojame kiek įmanoma ploniau. Skersmuo - maždaug sprindžio didumo.

11. Ant kiekvieno iškočioto blynelio dedame po vieną kupiną šaukštą įdaro, kita tešlos puse užlenkiame, kad viršutinis bei apatinis krašteliai būtų vienoje linijoje. Apspaudžiame šakute.

12. Čeburekų kepimas: Aš pati kepiau puode, supylusi vieną litrą aliejaus.

13. Palaukiame, kol aliejus puode pradeda lengvai banguoti, dedame čeburekus ir kepame ant vidutinės kaitros.

14. Vienai čebureko pusei apkepti užtenka maždaug 3 minučių.

15. Ištraukus iš aliejaus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad šis susigertų nereikalingą aliejaus perteklių. Pats laikas skanauti!

Rekomendacija: Daugiau čeburekų receptų rasite: Čeburekai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Temos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
19.02.2024 laikas 21:14 Receptai | Patiekalai Medaus pyrago su grietinėle kepimas pagal močiutės receptą: puikus šventinis desertas
Medaus pyragas su grietine yra vienas populiariausių desertų, kurį prisimename iš vaikystės. Mūsų močiutės ir mamos mokėjo kepti net tada, kai parduotuvėse buvo ribotos galimybės įsigyti ingredientų.

Skaityti daugiau

17.02.2024 laikas 21:53 Receptai | Patiekalai Karšti patiekalai / Netikras zuikis
Norint įgyti įdomesnius skonius, šiam receptui galite naudoti įvairius priedus, tokius kaip slyvos, razinos, pistacijos ar saulėje džiovinti pomidorai. Iš tokio kiekio mėsos galima kepti vieną didelį ar keletą mažesnių zuikučių. E...

Skaityti daugiau

17.02.2024 laikas 14:01 Kiti rašo Nepataisoma žala: kas nutinka vaikams po lyties keitimo operacijos?
Kad lyties keitimo procedūros ir lytinį brendimą blokuojantis hormoninis gydymas pasižymi ilgalaike žala paauglių (ir ne tik) psichosocialinei gerovei, pažymi ir Floridoje įsikūręs Amerikos pediatrų koledžas (ACPeds), vasario 7 d....

Skaityti daugiau

21.02.2024 laikas 20:19 WEF įsako vyriausybei suimti piliečius, kurie augina savo maistą
Pasaulio ekonomikos forumas nurodė viso pasaulio vyriausybėms kriminalizuoti piliečių galimybę auginti savo daržoves namuose. Pasak WEF, maisto auginimas namuose prisideda prie vadinamojo pasaulinio virimo, todėl turi būti uždraustas....

Skaityti daugiau

21.02.2024 laikas 19:25 Kurią kūno dalį vonioje prausiate pirmiausia, daug ką pasako apie jūsų charakterį
Jei esate moralus ir doras žmogus, higieną laikote labai svarbiu savo kasdienio gyvenimo aspektu. Tai gali reikšti, kad kiekvieną rytą prausiatės po dušu ruošdamiesi būsimai dienai. Galbūt net jau esate nusistatę tam tikrą maudymosi tvarką....

Skaityti daugiau

21.02.2024 laikas 18:33 Vienas iš geriausių patarimų apie santykius, drąsiai imkite jį į širdį
Šis iš pirmo žvilgsnio paprastas patarimas padės sustiprinti jūsų santykius su šeima ir draugais. Jei to nedarote, būtinai pradėkite, skirkite kelias papildomas minutes laiko savo santykiams.

Skaityti daugiau