Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 30

Čeburekai su aviena (čeburekų tešla su alumi)

Čeburekai Su Aviena (Čeburekų Tešla Su Alumi)

Tokiu čeburekus su aviena aš savo namuose jau ne kartą. Jie man asmeniškai tobuli. Receptą man atskleidė šalia gyvenanti senolė. Sakė ji gamina taip jau daug metų, net nepamena nuo kada. Vien dėl šio recepto, aš perku avienos. Man čeburekai su šia mėsa gaunasi patys skaniausia. Žinoma, šiuos čeburekus galite gaminti ir su vištiena, jautiena ar kiauliena. Mėsą rinkitės pagal save. 

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 15 vidutinio dydžio tobulo skonio čeburekų. 

Beje, kad tešla gautųsi tampresnė ir lengviau kočiotųsi, o iškepusi būtų traški - pilame šviesų kvietinį alų. Jeigu prisibijote "laipsnių" aluje, kurių, beje, kepant tikrai nelieka, tai galite pilti gazuotą mineralinį vandenį. Rezultatas bus praktiškai toks pats.

Ingredientai

Tešlai:

  • kvietiniai miltai: 500 gramų
  • šviesus kvietinis alus: 150 mililitrų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovinti krapai: žiupsnio (nėra būtina).

Įdarui:

  • malta aviena: 500 gramų
  • svogūnai: 4 (dideli)
  • daržovių sultinys: 300 mililitrų (naudoju tokį, kad išliktų avienos skonis)
  • švieži smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežios smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti pipirai
  • maltas kuminas: žiupsnelio (jeigu mėgstate)
  • druska: gero žiupsnio.

Kepimui:

  • saulėgrąžų aliejus.

Recepto paruošimas

1. Čeburekų tešla: Miltus išsijojame į dubenį, suberiame druską ir cukrų, supilame alų, įbėriame džiovintų krapų.

2. Minkome, kol tešla pasidarys vientisa bei elastinga.

3. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame šaltai pusvalandžiui, kad "pailsėtų". Per tą laiką gaminame įdarą.

4. Avienos įdaras čeburekams: Svogūnus sutarkuojame (jeigu mokate itin smulkiai supjaustyti - irgi tinka).

5. Avienos faršą sumaišome su sutarkuotais svogūnais, susmulkintomis prieskoninėmis žolelėmis bei likusiais prieskoniais. Įdedame kumino, jeigu jį mėgstate, man jis čia labai tinka.

6. Viską gerai permaišome, kad avienos faršo masė gautųsi vientisa.

7. Į pagamintą faršą per 2 kartus supilame sultinį, vis nuolatos maišydami.

8. Dubenį su faršu uždengiame ir padedame į šaldytuvą irgi maždaug pusvalandžiui. Per tą laiką mėsa privalo sugerti sultinį.

9. Čeburekų gamyba: Tešlą padaliname į 15 vienodų gabaliukų.

10. Kiekvieną rankomis išplojame ir ant miltuoto paviršiaus iškočiojame kiek įmanoma ploniau. Skersmuo - maždaug sprindžio didumo.

11. Ant kiekvieno iškočioto blynelio dedame po vieną kupiną šaukštą įdaro, kita tešlos puse užlenkiame, kad viršutinis bei apatinis krašteliai būtų vienoje linijoje. Apspaudžiame šakute.

12. Čeburekų kepimas: Aš pati kepiau puode, supylusi vieną litrą aliejaus.

13. Palaukiame, kol aliejus puode pradeda lengvai banguoti, dedame čeburekus ir kepame ant vidutinės kaitros.

14. Vienai čebureko pusei apkepti užtenka maždaug 3 minučių.

15. Ištraukus iš aliejaus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad šis susigertų nereikalingą aliejaus perteklių. Pats laikas skanauti!

Rekomendacija: Daugiau čeburekų receptų rasite: Čeburekai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Temos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau