Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 18

Desertas: Veganiški "Bounty" batonėliai

Desertas: Veganiški "Bounty" batonėliai

(Paranormal) Vaikystėje "Bounty" batonėlis man asmeniškai buvo vienas mano mėgstamiausių, o gal ir pats mėgstamiausias desertas. Ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl ant pakelio pavaizduotos palmės bei kokoso. Šie dalykai man visada buvo tikra egzotika, tolimas bei nepažintas pasaulis. Tenka pripažinti, kad palmė ir kokosas iki šiol man sukelia tokius pat šiltus jausmus kaip ir sukeldavo vaikystėje. Palmes aš pamatau geriausiu atveju tik per atostogas, o šviežią kokosą valgau ganėtinai retai. Nors pastarojo parduotuvėse tikrai galima lengvai nusipirkti, bet aš perku jį retokai. Priežastis labai elementari - jį ganėtinai sunku atidaryti, o atidarius dar reikia sugalvoti, ką su juo veikti. Daug valgyti man jo nesinori, išmesti tikrai būna gaila, todėl būtina iš jo pasigaminti kokį nors skanėstą. Pvz., tuos taip gerai vaikystę primenančius batonėlius. Juos pagaminti tikrai gana lengva, o ir ingredientų visai nedaug.

Kadangi aš šį kartą turėjau ir šviežio kokoso, tai jį sutryniau maisto procesoriumi iki smulkių drožlių. Jos ganėtinai drėgnos, tad šviežių drožlių naudojau tik pusę reikiamo kiekio. Jas po to sumaišiau su džiovintomis kokosų drožlėmis. Šviežio kokoso naudoti nėra būtina, užteks ir džiovintų kokosų drožlių.

Rankomis suformuojame pailgus batonėlius. Jie turėtų lengvai sulipti. Jei jaučiate, kad masė per drėgna, įpilame kokosų kremo. Jei per skysta - įberiame kokoso drožlių. Suformuotus batonėlius palaikome šaldytuve. Po to uždedame batonėlį ant šakutės, įmerkiame į šokoladą, kad batonėlis būtų visas užlietas šokoladu. Atsargiai jį ištraukiame bei uždedame ant kepimo popieriaus. Bet apie viską iš eilės.

desertai, batonėliai, Bounty, paranormal.lt

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 16 batonėlių.

Ingredientai

  • kokosų drožlės: 2 stiklinių (naudojau 1 stiklinė šviežių drožlių, o kitą - džiovintų)
  • kokosų pieno kietoji dalis*: 0,5 stiklinės
  • ištirpintas kokosų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • klevų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • juodas šokoladas: 120 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į maisto procesorių suberiame kokosų drožles ir jį įjungiame keletui sekundžių.

2. Tada į didelį dubenį suberiame kokosų drožles, kokosų aliejų, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir kokosų pieną. Su mentele arba šaukštu viską išmaišome.

3. Rankomis formuojame nedidelius, pailgus batonėlius. Juos palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.

4. Po to garų vonelėje arba mikrobanginėje ištirpiname šokoladą.

5. Batonėlį uždedame ant šakutės, įmerkiame į šokoladą ir ištraukiame.

6. Apibarstome kokosų drožlėmis.

7. Batonėlius palaikome šaldytuve, kol sustingsta šokoladas. Lepinamės!

8. Patarimas*: Kokosų pieno skardinę palaikome šaldytuve per naktį, kol atsikiria kokosų vanduo.

Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau