Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2022 » Sausio » 13

Naminiai sveikuoliški baltyminiai (proteino) ir avižiniai batonėliai be cukraus

Naminiai sveikuoliški baltyminiai (proteino) ir avižiniai batonėliai b
  • 13.01.2022
  • 0.0 Reitingas
  • 1635 Peržiūrų
  • Aptarti

Naminiai baltyminiai arba dar kitaip proteino batonėliai be cukraus yra nuostabus užkandis batonėlio formoje, kurį galima pasiimti kartu su savimi! Šitaip numalšinsite savo alkį sveiku būdu, o ir sotūs pasijusite ganėtinai ilgam laikui. Juose daug baltymų, angliavandenių, taip pat žmogui reikalingų gerųjų riebalų. Jais nederėtų keisti savo normalių pusryčių ar pietų, bet skubant ir neturint laiko nueiti kur pavalgyti, itin pravartu tokį sveiką desertą nešiotis su savimi (arba vežiotis automobilyje). Mane pačią jie gelbsti itin dažnai - tai vienas nuostabiausių mano atradimų! Kai būnu nevalgiusi būnu ganėtinai suirzusi, tad šis užkandis man visada po ranka. Receptų galite reguliuoti pagal savo norus ir fantaziją, o aš dalinuosi baziniu variantu, kuris man itin patinka.

Ingredientai

  • avižiniai dribsniai: 1 puodelio (~90 gramų)
  • proteino milteliai: 1 samtelio (~25 gramų; aš naudoju vanilės skonio)
  • kokoso drožlės: 0,5 puodelio (~40 gramų)
  • įvairios sėklos: trečdalio puodelio (~45 gramų)
  • sėmenys: 3 valgomųjų šaukštų
  • datulės: 130 gramų
  • kokosų aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
  • medus: 3 arbatinių šaukštelių
  • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio (tinka ir cinamonas arba kakava).
Papuošimui:

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros.

2. Visus sausus ingredientus sudėkite į blenderį ir smulkinkite tol, kol gausite vientisą masę. Viską sudėkite į dubenį.

3. Tuomet į mažą dubenėlį sudėkite medų su kokosų aliejumi ir dėkite maždaug 60-iai sekundžių į mikrobangų krosnelę kad išsilydytų.

4. Leiskite atvėsti, po to supilkite į sausų produktų mišinį ir gerai išmaišykite.

5. Į nedidelę skardą patieskite kepimo popierių, sudėkite pasigamintą mišinį, gražiai išlyginkite paviršių vis paspausdami kad produktai gerai suliptų ir paskui nesutrupėtų. Aš pati stengiuosi suformuoti stačiakampį, rankomis vis paspausdama visus kraštus.

6. Kepkite orkaitėje maždaug 15 minučių.

7. Palikite skardą atvėsti.

8. Atvėsus įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, tuomet galite pjaustyti ir formuoti batonėlius. Dekoruokite šokoladu.

9. Ganėtinai paprasta ir itin sotu! Batonėliai gaunasi kieti. Galima palikti ir ne visiškai smulkintus produktus, svarbiausia yra susmulkinti datules. Aš viską smulkinau iki vientisos masės, nes jau vieną kartą gavau pamoką, kai riešutai ir sėklos nesulipo. Tokiu atveju reikia įdėti daugiau aliejaus / medaus / klevų sirupo dėl lipnumo, bet šiais produktais stenkitės kuo mažiau piktnaudžiauti, jei prižiūrite savo linijas.

10. Batonėlius suvyniojame į paprastą kepimo popierių ir perrišame kaspinėliu. Arba dar paprasčiau - suvyniojame į maistinę plėvelę. Šitaip jie galės išstovėti ilgiau ir "nepasigaus" nereikalingos drėgmės, o ir nešantis su savimi, bus visiškai saugūs. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau batonėlių receptų rasite: Batonėlių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 13:51 Likimas, kurį lemia paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo
Mūsų protėviai tikėjo, kad siela pati pasirenka, kada įsikūnyti. O paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo yra ypač svarbus. Jį globoja viena iš penkių stichijų, kurios pagalba galima daug pasakyti apie žmogaus charakterį, gebėjimus ir net sužinoti jo a...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:55 Tai likimas: 7 ženklai, kad sutikote savo gyvenimo draugą
Laimingi ir darnūs santykiai nėra susiję su tuo, kad kažkam pasisekė. Tai kasdienės pastangos. Tai abipusė gatvė. Jei savo santykiuose su partneriu atrasite šiame straipsnyje nurodytus požymius, jūsų pora turi labai daug šansų gyventi ilgai ir laimin...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:25 Ehnatonas: paslaptingiausias Senovės Egipto faraonas
Senovės tekstuose aprašomas Senovės Egipto istorijos laikotarpis, žinomas kaip Predinastinė epocha, kai Senovės Egiptą šimtus metų valdė "dievai". Echnatonas greičiausiai buvo iš šios tikrų "dieviškųjų" valdovų rūšies, pasižymėjusios, be kita ko, ypa...

Skaityti daugiau