Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Sausio » 13

Naminiai sveikuoliški baltyminiai (proteino) ir avižiniai batonėliai be cukraus

Naminiai sveikuoliški baltyminiai (proteino) ir avižiniai batonėliai b

Naminiai baltyminiai arba dar kitaip proteino batonėliai be cukraus yra nuostabus užkandis batonėlio formoje, kurį galima pasiimti kartu su savimi! Šitaip numalšinsite savo alkį sveiku būdu, o ir sotūs pasijusite ganėtinai ilgam laikui. Juose daug baltymų, angliavandenių, taip pat žmogui reikalingų gerųjų riebalų. Jais nederėtų keisti savo normalių pusryčių ar pietų, bet skubant ir neturint laiko nueiti kur pavalgyti, itin pravartu tokį sveiką desertą nešiotis su savimi (arba vežiotis automobilyje). Mane pačią jie gelbsti itin dažnai - tai vienas nuostabiausių mano atradimų! Kai būnu nevalgiusi būnu ganėtinai suirzusi, tad šis užkandis man visada po ranka. Receptų galite reguliuoti pagal savo norus ir fantaziją, o aš dalinuosi baziniu variantu, kuris man itin patinka.

Ingredientai

  • avižiniai dribsniai: 1 puodelio (~90 gramų)
  • proteino milteliai: 1 samtelio (~25 gramų; aš naudoju vanilės skonio)
  • kokoso drožlės: 0,5 puodelio (~40 gramų)
  • įvairios sėklos: trečdalio puodelio (~45 gramų)
  • sėmenys: 3 valgomųjų šaukštų
  • datulės: 130 gramų
  • kokosų aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
  • medus: 3 arbatinių šaukštelių
  • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio (tinka ir cinamonas arba kakava).
Papuošimui:

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros.

2. Visus sausus ingredientus sudėkite į blenderį ir smulkinkite tol, kol gausite vientisą masę. Viską sudėkite į dubenį.

3. Tuomet į mažą dubenėlį sudėkite medų su kokosų aliejumi ir dėkite maždaug 60-iai sekundžių į mikrobangų krosnelę kad išsilydytų.

4. Leiskite atvėsti, po to supilkite į sausų produktų mišinį ir gerai išmaišykite.

5. Į nedidelę skardą patieskite kepimo popierių, sudėkite pasigamintą mišinį, gražiai išlyginkite paviršių vis paspausdami kad produktai gerai suliptų ir paskui nesutrupėtų. Aš pati stengiuosi suformuoti stačiakampį, rankomis vis paspausdama visus kraštus.

6. Kepkite orkaitėje maždaug 15 minučių.

7. Palikite skardą atvėsti.

8. Atvėsus įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, tuomet galite pjaustyti ir formuoti batonėlius. Dekoruokite šokoladu.

9. Ganėtinai paprasta ir itin sotu! Batonėliai gaunasi kieti. Galima palikti ir ne visiškai smulkintus produktus, svarbiausia yra susmulkinti datules. Aš viską smulkinau iki vientisos masės, nes jau vieną kartą gavau pamoką, kai riešutai ir sėklos nesulipo. Tokiu atveju reikia įdėti daugiau aliejaus / medaus / klevų sirupo dėl lipnumo, bet šiais produktais stenkitės kuo mažiau piktnaudžiauti, jei prižiūrite savo linijas.

10. Batonėlius suvyniojame į paprastą kepimo popierių ir perrišame kaspinėliu. Arba dar paprasčiau - suvyniojame į maistinę plėvelę. Šitaip jie galės išstovėti ilgiau ir "nepasigaus" nereikalingos drėgmės, o ir nešantis su savimi, bus visiškai saugūs. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau batonėlių receptų rasite: Batonėlių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau