- 25.05.2020
- 2.0 Reitingas
- 1434 Peržiūros
- Aptarti
Ingredientai
Tešla
- 165 g sviesto
- 75 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai grietinės
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
- 300-400 g miltų
Įdaras
- 50 g tirštos uogienės
- 250 g varškės
- 40 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilinės
Gaminimas
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi 30/24.
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įdėkite kiaušinį, įmaišykite grietinę ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkykite tešlą. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną tešlos dalį padėkite į šaldytuvą. Kitą tešlos dalį iškočiokite, dėkite į kepimo formą ir suformuokite neaukštus kraštelius. Pagrindą kepkite 15- 20 min, kol gražiai pagels.
Kol kepa, pasidarykite įdarą. Į dubenį sudėkite varškę, 1 trynį (vieną pasilikite aptepimui), cukrų, vanilę ir gerai išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite iki standumo išplaktus 2 baltymus.
Iškeptą padą aptepkite uogiene, sudėkite varškės masę, išlyginkite. Iškočiokite likusią tešlą ir padenkite pyrago paviršių. Prispauskite kraštelius, aptepkite paviršių tryniu, šakute padarykite dryželius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180° C apie 40 min, kol gražiai parus.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau