- 25.05.2020
- 0.0 Reitingas
- 1662 Peržiūros
- Aptarti
Ingredientai
Pagrindui:
- 150 g varškės
- 6 šaukštai pieno
- 6 šaukštai rapsų aliejus
- 75 g cukraus
- 300 g miltų
- 1 v.š. kepimo miltelių
- druskos.
Aguonų sluoksniui:
- 350 ml pieno
- 4 šaukštai sviesto
- 40g manų kruopų
- ½ vanilės ankšties
- 4 šaukštai cukraus
- 200 g maltų aguonomų
- 2 kiaušiniai.
Šiek tiek cinamono
- Trupiniams:
- 100 g miltų
- 50 g sviesto (kambario temperatūros)
- 50 g cukraus.
Gaminimas
Pirmiausia paruoškite trupinių tešlą, nes ji turi atvėsti šaldytuve apie valandą. Sumaišykite sviestą, cukrų ir miltus į dubenį ir minkykite iki vientisos trapios tešlos. Suformuokite rutulį ir įdėkite jį į šaldytuvą.
Pagrindui sumaišykite varškę, pieną, aliejų, cukrus ir druską iki vientisos masės. Tuomet suberkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkytite iki kol masė bus vientisa.
Aguonų sluoksniui pašildykite pieną ir sviestą puode kol sviestas ištirps ir pienas beveik ims virti. Supilkite manų kruopas, cukrų ir vanilę, užvirinkite. Leiskite mišiniui išbrikti apie 5 minutes. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
Masei išbrinkus suberkite aguonas ir cinamoną. Kai aguonų įdaras atvės truputį, sudėkite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės.
Pasiimkite 26 cm skersmens kepimo formą, ištepkite sviestu ir paskleiskite varškės tešlą ant dugno, tuomet aguonų mišinį ir trupinius ant viršaus. Kepkite apie 30-45 minutes, kol trupiniai lengvai parus.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau