
Nieko sudėtingo! Antrą dieną daug skanesnis, nei pirmą. Gaminčiau dar kartą!
Ingredientai
Varškės įdarui:
250 g varškės
50 g cukraus
2 kiaušiniai
vanilinio cukraus pagal skonį
1 v.š. krakmolo
1 a.š. tarkuotos citrinos žieves.
Aguonų įdarui:
80 gmaltų aguonų
50 ml pieno
30 g cukraus
1 kiaušinis
2 v.š. maltų džiūvėsių.
Tešlai:
100 g šalto sviesto
50 g cukraus
150 g miltų
sauja graikinių riešutų.
Porcijų skaičius: 24 cm skermens kepimo forma.
Gaminimas
Pirmiausia paruoškite aguonų įdarą, nes jis turės atvėsti. Į puodą, supilkite pieną, cukrų aguonas ir maišant pakaitinkite beveik iki užvirimo. Palikite ataušti. Įmuškite kiaušinį, sudėkite džiūvėsius ir gerai viską išmaišykite.
Varškės įdarui varškę surtrinkite su cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišykite.
Tešlai sviestą smulkiai supjaustykite, suberkite cukrų, miltus ir rankomis sutrupinkite į trupinius.
Kepimo formą ištepkite sviestu. Imkite daugiau nei pusę tešlos ir išklokite ja kepimo formą, suformuokite šonus. Paimkite nedidelį gabaliuką tešlos, suformuokite rutuliuką ir dėkite į vidurį formos. Šaukštu aplink ratu sudėkite aguonas. Aplink aguonas sudėkite ratu varškę, vėl aguonas ir vėl varškę. Į likusią tešlą įmaišykite smulkintus riešutus ir tais trupiniais apibarstykite pyrago viršų.
Kepkite 180 C temperatūros orkaitėje 40 min.
Skanaus!
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau