- 06.06.2020
- 0.0 Reitingas
- 944 Peržiūros
- Aptarti
Labai skanus, viršutinis sluoksnis primena marcipaninę masę. Gaminčiau dar kartą!
Ingredientai
Pagrindui
125 g miltų
1 šaukštelis cukraus pudros
75 g atšaldyto sviesto kubeliais.
Įdarui
90 g kambario temperatūros sviesto
80 g cukraus pudros
2 kiaušiniai
1 šaukštelis migdolų ekstrakto
75 g maltų migdolų
40 g savaime kylančių miltų*
150 g uogienės (naudojau bruknių).
Porcijų skaičius: 24 cm skersmens forma
Recepto gaminimas
Pagrindas:
Persijokite miltus, sudėkite sviestą ir virtuviniu mikseriu maišykite kol tešlą bus galima sulipdyti.
Suminkytą tešlą atvėsinkite 30 minučių šaldytuve. Tuomet tešlą iškočiokite ir įdėkite į kepimo formą, prie jos priremdami. Subadykite tešlą šakute. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir įberkite pupelių ar kitų kruopų bei įdėkite tešlą į šaldytuvą 20 minučių. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdėkite į iki 200° C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tuomet išimkite kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepkite 5 minutes. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Įdaras:
Išplakite sviestą su cukrumi iki purios masės. Sudėkite po vieną kiaušinį, gerai išplakdami. Supilkite migdolų ekstraktą. Suberkite maltus migdolus ir miltus ir lengvai išmaišykite. Pagrindą padenkite uogiene ir uždenkite migdolų mase. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180° C ir kepkite 35 min. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
*savaime kylantys miltai:
240 ml miltų (apie 150 g)
1½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. druskos
Viską sumaišyti ir 2 kartus persijoti.
Papildoma informacija: Daugelis kepė su 150 g šaldytų aviečių, sumaišius su 4 šaukštais cukraus. Sako, savosi taip pat labai skanu!
Gaminimas su savo interpretacijomis, savaime kylančių miltų proporcijos.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau