- 22.01.2021
- 0.0 Reitingas
- 1547 Peržiūrų
- Aptarti
Tai greitai pagaminamas, paprastas maskarponės sūrio tortas su romu bei vyšniomis. Biskvitą galima suvilgyti kava, brendžiu, vyšnių likeriu arba vaniliniu sirupu.
Ingredientų kiekiai yra nurodyti 24 centimetrų tortinei formai.
Ingredientai
Vienam biskvitui:
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 40 gramų
- miltai: 40 gramų
- bulvių krakmolas: 15 gramų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio.
Kreminiam sluoksniui:
- maskarponės sūris: 600 gramų
- grietinėlė: 250 mililitrų
- cukraus pudra: 5-6 valgomųjų šaukštų
- vyšnios: 300 gramų.
Sulaistymui ir papuošimui:
- naminis vanilės ekstraktas, romas, brendis arba vyšnių sirupas praskiestas su virintu vandeniu: 50 mililitrų
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- migdolų plokštelės, pakepintos sausoje keptuvėje: 120 gramų
- avietės (jeigu norisi).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia biskvitui išplakame kiaušinių trynius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo.
2. Plakdami supilame persijotus miltus sumaišytus su krakmolu.
3. Atskirai išplakame kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišome į masę.
4. Supilame į formą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
5. Iškeptą biskvitą atvėsiname.
6. Per tą laiką, kol mūsų biskvitas kepa, pasiruošiame kremą.
7. Išplakame grietinėlę (kol tik pradeda tirštėti) su cukraus pudra, paskui plakdami sudedame maskarponės sūrį. Kremas privalo gautis purios konsistencoijos.
8. Tada iš vyšnių išimame kauliukus.
9. Biskvitus galima perpjauti pusiau. Aš pati pjaunu įtempusi siūlą, bet galima perpjauti peiliu arba įtempta vielute (žinoma prieš tai ją privalu išdezinfekuoti), tuomet bus daugiau sluoksnių ir atrodys gražiau, aš naminiam valgymui per daug nesistengiau:)
10. Biskvitus sulaistome paruoštu sirupu. Vanilės ekstraktą su romu aš pati sumaišiau su šiltu vandeniu bei cukrumi.
11. Į tortinės dugną įdedame biskvitą, užtepame daugiau nei pusę kremo, pridedame vyšnų, dalį jų įspaudžiame į kremą.
12. Uždedame antrą sulaistytą biskvito sluoksnį ir aptepame likusiu kremu viršų ir šonus.
13. Dedame į šaldytuvą mažiausiai keletui valandų.
14. Prieš patiekdami tortą papuošiame su migdolų plokštelėmis, galima pagaminti įvairijas dekoracijas iš tirpinto šokolado. Aš pati tiesiog uždėjau aviečių. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.
Recepto Autorius Neringos blogas
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau