Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Sausio » 22

Greitai Pagaminamas Biskvitinis Maskarponės Sūrio Tortas Su Vyšniomis

Greitai Pagaminamas Biskvitinis Maskarponės Sūrio Tortas Su Vyšniomis

Tai greitai pagaminamas, paprastas maskarponės sūrio tortas su romu bei vyšniomis. Biskvitą galima suvilgyti kava, brendžiu, vyšnių likeriu arba vaniliniu sirupu.

Ingredientų kiekiai yra nurodyti 24 centimetrų tortinei formai.

Ingredientai

Vienam biskvitui:

  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 40 gramų
  • miltai: 40 gramų
  • bulvių krakmolas: 15 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio.

Kreminiam sluoksniui:

  • maskarponės sūris: 600 gramų
  • grietinėlė: 250 mililitrų
  • cukraus pudra: 5-6 valgomųjų šaukštų
  • vyšnios: 300 gramų.

Sulaistymui ir papuošimui:

  • naminis vanilės ekstraktas, romas, brendis arba vyšnių sirupas praskiestas su virintu vandeniu: 50 mililitrų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • migdolų plokštelės, pakepintos sausoje keptuvėje: 120 gramų 
  • avietės (jeigu norisi).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia biskvitui išplakame kiaušinių trynius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo.

2. Plakdami supilame persijotus miltus sumaišytus su krakmolu.

3. Atskirai išplakame kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišome į masę.

4. Supilame į formą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.

5. Iškeptą biskvitą atvėsiname.

6. Per tą laiką, kol mūsų biskvitas kepa, pasiruošiame kremą.

7. Išplakame grietinėlę (kol tik pradeda tirštėti) su cukraus pudra, paskui plakdami sudedame maskarponės sūrį. Kremas privalo gautis purios konsistencoijos.

8. Tada iš vyšnių išimame kauliukus.

9. Biskvitus galima perpjauti pusiau. Aš pati pjaunu įtempusi siūlą, bet galima perpjauti peiliu arba įtempta vielute (žinoma prieš tai ją privalu išdezinfekuoti), tuomet bus daugiau sluoksnių ir atrodys gražiau, aš naminiam valgymui per daug nesistengiau:)

10. Biskvitus sulaistome paruoštu sirupu. Vanilės ekstraktą su romu aš pati sumaišiau su šiltu vandeniu bei cukrumi.

11. Į tortinės dugną įdedame biskvitą, užtepame daugiau nei pusę kremo, pridedame vyšnų, dalį jų įspaudžiame į kremą.

12. Uždedame antrą sulaistytą biskvito sluoksnį ir aptepame likusiu kremu viršų ir šonus.

13. Dedame į šaldytuvą mažiausiai keletui valandų.

14. Prieš patiekdami tortą papuošiame su migdolų plokštelėmis, galima pagaminti įvairijas dekoracijas iš tirpinto šokolado. Aš pati tiesiog uždėjau aviečių. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.

Recepto Autorius Neringos blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau