- 16.06.2020
- 0.0 Reitingas
- 1421 Peržiūr
- Aptarti
Pavasaris. Žinau, banalu kaskart po žiemos atšilus pasakot apie tai, kaip aš jo laukiau. Bet negaliu susilaikyt. Negaliu susilaikyt nesidžiaugus, kad išėjus ryte į lauką nebereikia žvarbt nuo ledinio vėjo, kad tuoj žaliuos, žydės, kvepės… Kylanti temperatūra tiesiog skelbia, kad prasideda geriausias metų laikas. Nusipirksiu šiandien glėbį tulpių, nuvalysiu žiemos likučius nuo langų ir nukišiu šiltus drabužius į spintos gilumą.
Pagaliau JIS atėjo.
O receptas šįkart toks proziškas ir dar primenantis šaltokas dienas, kai pietums norėjosi kažko karšto, sotaus ir aštraus, kad sušilt. Nedrįstu sakyt, kad pagaminau 100 proc. tikrą guliašą (nes neturėjau guliašui naudojamų vengriškų aštrių paprikos prieskonių), bet šis variantas buvo tikresnis nei tas, kokį buvom įpratę valgyti prieš 20 metų. Apskritai, man patinka, kad guliašas yra gana universalus patiekalas, galintis virsti tiek sriuba, tiek ir troškiniu. Gaminamas su įvairia mėsa (jautiena, kiauliena, aviena) ir daržovėmis, vis tiek vadinsis guliašu, jei bus verdamas su aštriųjų pipirų milteliais.Taigi, jei dar kas nesušilot nuo pavasarinės saulės, siūlau pasigaminti skanią guliašo sriubą su kiauliena.
4-6 valgytojams reikės:
- 3 vidutinių svogūnų
- 2 česnako skiltelių
- 1 aštriojo pipiro
- 1 saldžiosios paprikos
- 500 g kiaulienos sprandinės
- 1 a.š. paprikos miltelių
- 1 a.š. aštrios paprikos miltelių
- 1 a.š. džiovinto čiobrelio
- 1,5 l jautienos sultinio
- 2 v.š. kapotų petražolių
- 1 a.š. raudonojo vyno acto
- 2 smulkiai pjaustytų pomidorų
- 1 v.š. pomidorų pastos
- 300 g bulvių
- druskos, juodųjų pipirų
- aliejaus.
Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, papriką ir aštrųjį pipirą kol suminkštės. Daržoves suberkite į puodą, kuriame virsite sriubą.
Kiaulieną supjaustykite stambiais kubeliais ir apkepkite, suberkite paprikos, aštriųjų pipirų miltelius, čiobrelius ir baikite kepti, kol gražiai apskrus. Mėsą sudėkite į puodą su daržovėmis, įpilkite stiklinę sultinio ir virkite, kol nugaruos pusė skysčio. Tada sudėkite petražoles, actą, pomidorus, pomidorų pastą, gardinkite druska, pipirais. Supilkite likusį sultinį (mėsa ir daržovės turi būti sultinyje). Virkite uždengę ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos. Jei skystis labai nugaravo – papildykite. Tuomet sudėkite stambiai pjaustytas bulves – kai jos išvirs, guliašas bus paruoštas.
Aštrių akimirkų!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau