Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Birželio » 16

Guliašo sriuba su kiauliena

Guliašo Sriuba Su Kiauliena

Pavasaris. Žinau, banalu kaskart po žiemos atšilus pasakot apie tai, kaip aš jo laukiau.  Bet negaliu susilaikyt. Negaliu susilaikyt nesidžiaugus, kad išėjus ryte į lauką nebereikia žvarbt nuo ledinio vėjo, kad tuoj žaliuos, žydės, kvepės… Kylanti temperatūra tiesiog skelbia, kad prasideda geriausias metų laikas. Nusipirksiu šiandien glėbį tulpių, nuvalysiu žiemos likučius nuo langų ir nukišiu šiltus drabužius į spintos gilumą.

Pagaliau JIS atėjo.

O receptas šįkart toks proziškas ir dar primenantis šaltokas dienas, kai pietums norėjosi kažko karšto, sotaus ir aštraus, kad sušilt. Nedrįstu sakyt, kad pagaminau 100 proc. tikrą guliašą (nes neturėjau guliašui naudojamų vengriškų aštrių paprikos prieskonių), bet šis variantas buvo tikresnis nei tas, kokį buvom įpratę valgyti prieš 20 metų. Apskritai, man patinka, kad guliašas yra gana universalus patiekalas, galintis virsti tiek sriuba, tiek ir troškiniu. Gaminamas su įvairia mėsa (jautiena, kiauliena, aviena) ir daržovėmis, vis tiek vadinsis guliašu, jei bus verdamas su aštriųjų pipirų milteliais.Taigi, jei dar kas nesušilot nuo pavasarinės saulės,  siūlau pasigaminti skanią guliašo sriubą su kiauliena.

4-6 valgytojams reikės:

  • 3 vidutinių svogūnų
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 aštriojo pipiro
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 500 g kiaulienos sprandinės
  • 1 a.š. paprikos miltelių
  • 1 a.š. aštrios paprikos miltelių
  • 1 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1,5 l jautienos sultinio
  • 2 v.š. kapotų petražolių
  • 1 a.š. raudonojo vyno acto
  • 2 smulkiai pjaustytų pomidorų
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 300 g bulvių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • aliejaus.

Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, papriką ir aštrųjį pipirą kol suminkštės.  Daržoves suberkite į puodą, kuriame virsite sriubą.

Kiaulieną supjaustykite stambiais kubeliais ir apkepkite, suberkite paprikos, aštriųjų pipirų miltelius, čiobrelius ir baikite kepti, kol gražiai apskrus. Mėsą sudėkite į puodą su daržovėmis, įpilkite stiklinę sultinio ir virkite, kol nugaruos pusė skysčio. Tada sudėkite petražoles, actą, pomidorus, pomidorų pastą, gardinkite druska, pipirais. Supilkite likusį sultinį (mėsa ir daržovės turi būti sultinyje). Virkite uždengę ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos. Jei skystis labai nugaravo – papildykite. Tuomet sudėkite stambiai pjaustytas bulves – kai jos išvirs, guliašas bus paruoštas.

Aštrių akimirkų!

Guliašas, mėsos patiekalai, Karštieji patiekalai, kiauliena, virtuvė

Nutiko kažkas, ko negalite paaiškinti? Persekioja paranormalūs reiškiniai? Žinote liaudies receptą ir ne tik? Pasidalinkite savo istorija - rašykite patys. Nemokamai! Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų.
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.07.2020 laikas 22:03 Ghislaine Maxwell Placed in COVID Isolation Amid Fears She’ll Soon Be Found Dead
Ghislaine Maxwell has been placed in COVID isolation for 14 days at the Metropolitan Detention Center in Brooklyn, as fears continue to mount that she will not survive long enough to stand trial and potentially implicate a cabal of elites involved in Jeffrey Epstein’s pedophile ring....

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 21:46 Ghislaine Maxwell’s ‘Secret Stash of Sex Tapes’ Implicate Elite Pedophiles, Says Former Friend
Ghislaine Maxwell has a ‘secret stash‘ of Jeffrey Epstein’s sex tapes featuring his powerful friends and will use the footage as an ‘insurance policy’ to save herself, according to a former friend who explained: ‘Ghislaine has always been as cunning as they come. She wasn’t going to be with Epstein ...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 10:18 Alaus actas gaminimas namuose
Alų supilkite į stiklinį sterilų indą. Į alų supilkite acto grybą arba šlakelį nepasterizuoto obuolių sidro acto. Galite papildomai nieko nepilti, bet ir acto grybas, ir nepasterizuotas obuolių sidro actas paskatins fermentaciją. Acto grybas dar papildomai suteiks ir gerų skoninių savybių. Indą užde...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 10:13 Silkė marinuota dūminio alaus acto marinate

Silkę išdarinėkite, supjaustykite juostelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Inde sluoksniuokite silkę su svogūnais ir prieskoniais. Šiltame vandenyje išmaišykite medų, supilkite alaus actą. Užpilkite marinatu silkę. Palaikykite šaldytuve per naktį.

...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 09:59 Duona su rūkytais lašinukais. Senovinis receptas.
O jau kvepėjo kai kepė… Įpatingai skani paskrudinta sausoje keptuvėje. Vien dėl to verta kepti. Įsivaizduokite lašinukai esantys duonoje pačirška skrudinant ir paleidžia riebaliuką ir kvapą

Skaityti daugiau