Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Birželio » 16

Guliašo sriuba su kiauliena

Guliašo Sriuba Su Kiauliena

Pavasaris. Žinau, banalu kaskart po žiemos atšilus pasakot apie tai, kaip aš jo laukiau.  Bet negaliu susilaikyt. Negaliu susilaikyt nesidžiaugus, kad išėjus ryte į lauką nebereikia žvarbt nuo ledinio vėjo, kad tuoj žaliuos, žydės, kvepės… Kylanti temperatūra tiesiog skelbia, kad prasideda geriausias metų laikas. Nusipirksiu šiandien glėbį tulpių, nuvalysiu žiemos likučius nuo langų ir nukišiu šiltus drabužius į spintos gilumą.

Pagaliau JIS atėjo.

O receptas šįkart toks proziškas ir dar primenantis šaltokas dienas, kai pietums norėjosi kažko karšto, sotaus ir aštraus, kad sušilt. Nedrįstu sakyt, kad pagaminau 100 proc. tikrą guliašą (nes neturėjau guliašui naudojamų vengriškų aštrių paprikos prieskonių), bet šis variantas buvo tikresnis nei tas, kokį buvom įpratę valgyti prieš 20 metų. Apskritai, man patinka, kad guliašas yra gana universalus patiekalas, galintis virsti tiek sriuba, tiek ir troškiniu. Gaminamas su įvairia mėsa (jautiena, kiauliena, aviena) ir daržovėmis, vis tiek vadinsis guliašu, jei bus verdamas su aštriųjų pipirų milteliais.Taigi, jei dar kas nesušilot nuo pavasarinės saulės,  siūlau pasigaminti skanią guliašo sriubą su kiauliena.

4-6 valgytojams reikės:

  • 3 vidutinių svogūnų
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 aštriojo pipiro
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 500 g kiaulienos sprandinės
  • 1 a.š. paprikos miltelių
  • 1 a.š. aštrios paprikos miltelių
  • 1 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1,5 l jautienos sultinio
  • 2 v.š. kapotų petražolių
  • 1 a.š. raudonojo vyno acto
  • 2 smulkiai pjaustytų pomidorų
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 300 g bulvių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • aliejaus.

Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, papriką ir aštrųjį pipirą kol suminkštės.  Daržoves suberkite į puodą, kuriame virsite sriubą.

Kiaulieną supjaustykite stambiais kubeliais ir apkepkite, suberkite paprikos, aštriųjų pipirų miltelius, čiobrelius ir baikite kepti, kol gražiai apskrus. Mėsą sudėkite į puodą su daržovėmis, įpilkite stiklinę sultinio ir virkite, kol nugaruos pusė skysčio. Tada sudėkite petražoles, actą, pomidorus, pomidorų pastą, gardinkite druska, pipirais. Supilkite likusį sultinį (mėsa ir daržovės turi būti sultinyje). Virkite uždengę ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos. Jei skystis labai nugaravo – papildykite. Tuomet sudėkite stambiai pjaustytas bulves – kai jos išvirs, guliašas bus paruoštas.

Aštrių akimirkų!

Guliašas, mėsos patiekalai, Karštieji patiekalai, kiauliena, virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau