- 14.01.2021
- 0.0 Reitingas
- 1052 Peržiūros
- Aptarti
(Paranormal) Jeigu tik nusprendėte išsikepti žąsį, tai šis receptas yra būtent tai ko Jums reikia. Žąsį galima kepti ne tik didžiosioms šventėms, kaip Kalėdos ar Velykos, bet ir tada kai norisi palepinti visą savo šeimą ar užsukusius draugus. Tai tikrai karališkas paukštis, kurį valgant nusivylusių tiesiog nebūna.
Ingredientai
- žąsys: 1 (manoji svėrė šiek tiek virš 4 kilogramų)
- prieskoniai paukštienai
- kmynai
- medus
- česnakas
- rūgštūs obuoliai.
Recepto paruošimas
1. Žąsį iš vakaro nuplaukite ir ištrinkite kmynais.
2. Kitos dienos ryte pasidarykite medaus, prieskonių bei česnako mišinį.
3. Pasiruoštu mišiniu ištepkite žąsį (tiek išorę, tiek vidų). Palikite pusdieniui pasimarinuoti.
4. Prieš kepdami, žąsį prikimškite obuoliais.
5. Dėkite į kepimo indą. Įpilkite šiek tiek vandens, kad bėgant riebalams nesviltų.
6. Kepkite maždaug 3,5 valandos 200 laipsnių temperatūroje. Pirmiau kepkite uždengę su folija ir kas maždaug 30 minučių palaistydami išbėgusiais riebalais.
7. Likus kepti apie 30 minučių atidenkite žąsį ir leiskite jai gražiai apskrusti. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau žąsies receptų rasite: Žąsies receptai.
Recepto Autorius Jurgitos virtuvėlė
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau