Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 31

Lėtai orkaitėje kepta žąsis su vyno ir datulių padažu

Lėtai orkaitėje kepta žąsis su vyno ir datulių padažu

Įvairiausioms šventėms drąsiai galite rinktis žąsį. Jokių ilgų marinavimų ir pasiruošimo iš anksto neprireiks, tik svarbiausia susiplanuoti, kad galutinio rezultato reikės laukti maždaug 3,5 valandos. Bet patikėkite, laukti tikrai verta! Nes tiek žąsies skonis, tiek padažo skonis - FANTASTIŠKAI, sakau tai užtikrintai. Šis receptas man pasiteisino visu 100% ir net daugiau.

Ingredientai

Keptai žąsiai:

  • šviežios žąsys: 1 (~4,3 kilogramo)
  • citrinos: 4
  • laimo citrinos: 2
  • kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • medus: 3 arbatinių šaukštelių
  • šviežių čiobrelių lapeliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežios petražolės ir čiobrelis: kelių šakelių.

Datulių padažui:

  • vištienos sultinys: 600 mililitrų
  • raudonas vynas: 250 mililitrų
  • balzamiko actas: 3 arbatinių šaukštelių
  • džiovintos datulės: 150 gramų.

Recepto paruošimas

1. Keptą žąsis: Pirmiausia į dubenėlį sudedame nuo citrinų nutarkuotas žieveles, kajeno pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišome.

2. Tada žąsį nuplauname, gerai nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu ir kruopščiai įtriname pasiruoštu prieskonių mišiniu. Paliekame pastovėti maždaug 15 minučių.

3. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros.

4. Dėkite žąsį į gilesnę kepimo skardą, viršų apšlakstome medumi, užberiame čiobrelių lapelių. O į vidų žąsies sudedame petražolių ir čiobrelių šakeles. Kepame 10 minučių.

5. Tada sumažiname temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepame ~3 valandas. Kas 30 pusvalandį aplaistome žąsį išsiskyrusiais riebalais ir juos nupilame į dubenėlį. Jeigu žąsis pradeda stipriai skrusti, uždengiame su folijos lakštu.

6. Iškepusią žąsį paliekame pastovėti šiltai maždaug 20 minučių.

7. Datulių padažas: Į puodą supilame vištienos sultinį, raudonąjį vyną, balzamiko actą ir verdame tol, kol padažo sumažėja dviem trečdaliais.

8. Datules užpilame verdančiu vandeniu, paliekame maždaug 5 minutes, tada nusausiname ir supjaustome.

9. Sudedame į puodą, paverdame dar maždaug 3-5 minutes. Padažą sumalame blenderiu.

10. Labai skanu iškeptą žąsį su keptomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir pasiruoštu datulių padažu. Žinoma, galite rinktis ir kitą garnyrą. Skanaus!

11. Patarimas: Žąsies taukus supilame į stiklainiuką, laikome šaltai ir naudojame, kai kepsime bulves.

Rekomendacija: Daugiau žąsies receptų rasite: Žąsies receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:33 Mėlynės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje išnagrinėsime mėlynių naudą, maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ką pašalinti, kad patiekalai būtų pilnaviduriai, ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Pasiruoškite atrasti, kodėl mėlynės vadinamos s...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:02 Svogūnai: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje pasinersime į naujausius mokslinius atradimus apie svogūnų naudą, jų maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ir kaip paruošti pilnavidurį patiekalą, išsaugant visas naudingas medžiagas. Ar esate pasiruošę atrast...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 10:11 Ežiuolės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Sužinokite apie ežiuolių (Echinacea) naudą sveikatai, maistines savybes, kalorijas, prarandamas medžiagas gaminimo metu ir jų poveikį onkologinėms ligoms. Naujausi moksliniai tyrimai ir praktiniai patarimai!

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 08:03 Didžiosios Gizos piramidės mįslė: ar nežinoma civilizacija pastatė ją prieš 12 500 metų?

Šiame straipsnyje nagrinėsime Hancocko teoriją, naujausius mokslinius paaiškinimus, galimus kosminius poveikius ir kaip šios diskusijos veikia mūsų emocinę sveikatą, įskaitant onkologinių ligų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 07:53 Tarpžvaigždinis debesis, pakeitęs Žemę: kaip kosmosas formavo Homo sapiens evoliuciją
Šis įvykis ne tik pakeitė Žemės atmosferą, bet galimai turėjo įtakos žmogaus evoliucijai. Šiame straipsnyje nagrinėsime šią hipotezę, mokslinius paaiškinimus, galimus pavojus ateityje ir kaip šie kosminiai procesai siejasi su mūsų sveikata, įskaitant...

Skaityti daugiau