Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 31

Lėtai orkaitėje kepta žąsis su vyno ir datulių padažu

Lėtai orkaitėje kepta žąsis su vyno ir datulių padažu

Įvairiausioms šventėms drąsiai galite rinktis žąsį. Jokių ilgų marinavimų ir pasiruošimo iš anksto neprireiks, tik svarbiausia susiplanuoti, kad galutinio rezultato reikės laukti maždaug 3,5 valandos. Bet patikėkite, laukti tikrai verta! Nes tiek žąsies skonis, tiek padažo skonis - FANTASTIŠKAI, sakau tai užtikrintai. Šis receptas man pasiteisino visu 100% ir net daugiau.

Ingredientai

Keptai žąsiai:

  • šviežios žąsys: 1 (~4,3 kilogramo)
  • citrinos: 4
  • laimo citrinos: 2
  • kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • medus: 3 arbatinių šaukštelių
  • šviežių čiobrelių lapeliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežios petražolės ir čiobrelis: kelių šakelių.

Datulių padažui:

  • vištienos sultinys: 600 mililitrų
  • raudonas vynas: 250 mililitrų
  • balzamiko actas: 3 arbatinių šaukštelių
  • džiovintos datulės: 150 gramų.

Recepto paruošimas

1. Keptą žąsis: Pirmiausia į dubenėlį sudedame nuo citrinų nutarkuotas žieveles, kajeno pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišome.

2. Tada žąsį nuplauname, gerai nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu ir kruopščiai įtriname pasiruoštu prieskonių mišiniu. Paliekame pastovėti maždaug 15 minučių.

3. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros.

4. Dėkite žąsį į gilesnę kepimo skardą, viršų apšlakstome medumi, užberiame čiobrelių lapelių. O į vidų žąsies sudedame petražolių ir čiobrelių šakeles. Kepame 10 minučių.

5. Tada sumažiname temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepame ~3 valandas. Kas 30 pusvalandį aplaistome žąsį išsiskyrusiais riebalais ir juos nupilame į dubenėlį. Jeigu žąsis pradeda stipriai skrusti, uždengiame su folijos lakštu.

6. Iškepusią žąsį paliekame pastovėti šiltai maždaug 20 minučių.

7. Datulių padažas: Į puodą supilame vištienos sultinį, raudonąjį vyną, balzamiko actą ir verdame tol, kol padažo sumažėja dviem trečdaliais.

8. Datules užpilame verdančiu vandeniu, paliekame maždaug 5 minutes, tada nusausiname ir supjaustome.

9. Sudedame į puodą, paverdame dar maždaug 3-5 minutes. Padažą sumalame blenderiu.

10. Labai skanu iškeptą žąsį su keptomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir pasiruoštu datulių padažu. Žinoma, galite rinktis ir kitą garnyrą. Skanaus!

11. Patarimas: Žąsies taukus supilame į stiklainiuką, laikome šaltai ir naudojame, kai kepsime bulves.

Rekomendacija: Daugiau žąsies receptų rasite: Žąsies receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau