Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 08

Sultinga kepta žąsis: receptas su apelsinų ir imbiero skoniu

Kepta žąsis – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir puikus būdas pabrėžti ypatingas progas. Jos sultingumas ir aromatingas skonis su apelsinų bei imbiero akcentais nepaliks abejingų. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu, bet efektyviu receptu, kuris leis jums paruošti šį gardų patiekalą ir nustebinti savo artimuosius.

Sultinga kepta žąsis: receptas su apelsinų ir imbiero skoniu

Skanaus keptos žąsies receptas

Ingredientai:

  • Žąsis – 1 vnt.;
  • Jūros druska – 1,5–2 valgomieji šaukštai (priklausomai nuo žąsies dydžio);
  • Malti juodieji pipirai – 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Malti kmynai – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Vanduo – 0,5 stiklinės;
  • Česnako skiltelės – 3 vnt.;
  • Imbiero šaknis – 2 cm x 2 cm gabaliukas;
  • Tarkuotos dviejų apelsinų žievelės – 2 valg. šaukštai;
  • Medus – 4 valgomieji šaukštai;
  • Sojos padažas – 4 valgomieji šaukštai;
  • Actas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Šviežios žolelės (pavyzdžiui, rozmarinas ar čiobreliai) – pagal skonį (neprivaloma).

Gaminimo procesas: Kepta žąsis

  1. Žąsies paruošimas:

    • Nupjauname žąsies uodegą (galima palikti, tačiau nuo jos gali atsirasti nemalonus kvapas).
    • Žąsį nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. Prieskonių mišinio paruošimas:

    • Maltus kmynus, druską ir pipirus pakepiname sausoje keptuvėje, kol pradės skleisti aromatą. Tada sutriname.
  3. Marinavimas:

    • Žąsį įtriname druskos, pipirų ir kmynų mišiniu, apvyniojame folija ir paliekame šaltoje vietoje per naktį. Marinavimas padeda pagerinti skonį ir sultingumą.
  4. Marinato paruošimas:

    • Prieš kepant, imame nedidelį puodą, į jį dedame smulkintą česnaką, imbierą, nutarkuotas apelsinų žieveles, 2 šaukštus medaus ir 2 šaukštus sojų padažo.
    • Viską užpilame puse stiklinės vandens ir užviriname.
  5. Žąsies užpildymas:

    • Užsiuvame žąsies kaklą, supilame karštą marinatą ir užsiuvame pilvą, kad viskas gerai išsilaikytų.
  6. Kepimas:

    • Žąsį dedame į kepimo maišą/rankovę ir kepame ~ 3–3,5 valandos, priklausomai nuo žąsies dydžio. Rekomenduojama keletą kartų maišyti, kad žąsis tolygiai keptų.
  7. Paskutinis etapas:

    • Likus 10–15 minučių iki kepimo pabaigos, sumaišome likusį sojos padažą, medų ir pilame šaukštą acto.
    • Gautu mišiniu aptepame iš kepimo maišo/rankovės išimtą žąsį ir šauname į orkaitę dar 10–15 minučių, kol gražiai apskrus.

Patiekimas:

Kepta žąsis labai skani, patiekta su bruknių uogiene ir raudonu sausu vynu. Papuoškite patiekalą šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, rozmarinu ar čiobreliais, kurie padidina aromatą ir suteikia patiekalui papildomo skonio.

Skanaus!

Šis receptas puikiai tinka šventėms arba ypatingoms progoms, kai norite nustebinti svečius. Galite eksperimentuoti su papildomais garnyrais, tokiais kaip skrudintos daržovės ar bulvių košė, kad sukurtumėte išskirtinį valgį.

Paskutiniai tyrimai rodo, kad tradiciniai mėsos patiekalai, kaip kepta žąsis, vėl populiarėja, ypač tarp jaunų šeimų, kurios ieško autentiškų receptų su šiuolaikiniais ingredientais. Be to, vis daugiau žmonių renkasi sveikesnes marinavimo alternatyvas, pavyzdžiui, sumažindami druskos kiekį ir pridedant daugiau šviežių žolelių bei prieskonių.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 11:52, 2024-12-08
Koks jūsų mėgstamiausias garnyras prie keptos žąsies? Pasidalinkite savo patirtimi ir receptais! Kviečiame į diskusiją, kiekvienas komentaras gali padėti kitiems patobulinti savo kulinarinius įgūdžius!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau