Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 08

Sultinga kepta žąsis: receptas su apelsinų ir imbiero skoniu

Kepta žąsis – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir puikus būdas pabrėžti ypatingas progas. Jos sultingumas ir aromatingas skonis su apelsinų bei imbiero akcentais nepaliks abejingų. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu, bet efektyviu receptu, kuris leis jums paruošti šį gardų patiekalą ir nustebinti savo artimuosius.

Sultinga kepta žąsis: receptas su apelsinų ir imbiero skoniu

Skanaus keptos žąsies receptas

Ingredientai:

  • Žąsis – 1 vnt.;
  • Jūros druska – 1,5–2 valgomieji šaukštai (priklausomai nuo žąsies dydžio);
  • Malti juodieji pipirai – 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Malti kmynai – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Vanduo – 0,5 stiklinės;
  • Česnako skiltelės – 3 vnt.;
  • Imbiero šaknis – 2 cm x 2 cm gabaliukas;
  • Tarkuotos dviejų apelsinų žievelės – 2 valg. šaukštai;
  • Medus – 4 valgomieji šaukštai;
  • Sojos padažas – 4 valgomieji šaukštai;
  • Actas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Šviežios žolelės (pavyzdžiui, rozmarinas ar čiobreliai) – pagal skonį (neprivaloma).

Gaminimo procesas: Kepta žąsis

  1. Žąsies paruošimas:

    • Nupjauname žąsies uodegą (galima palikti, tačiau nuo jos gali atsirasti nemalonus kvapas).
    • Žąsį nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. Prieskonių mišinio paruošimas:

    • Maltus kmynus, druską ir pipirus pakepiname sausoje keptuvėje, kol pradės skleisti aromatą. Tada sutriname.
  3. Marinavimas:

    • Žąsį įtriname druskos, pipirų ir kmynų mišiniu, apvyniojame folija ir paliekame šaltoje vietoje per naktį. Marinavimas padeda pagerinti skonį ir sultingumą.
  4. Marinato paruošimas:

    • Prieš kepant, imame nedidelį puodą, į jį dedame smulkintą česnaką, imbierą, nutarkuotas apelsinų žieveles, 2 šaukštus medaus ir 2 šaukštus sojų padažo.
    • Viską užpilame puse stiklinės vandens ir užviriname.
  5. Žąsies užpildymas:

    • Užsiuvame žąsies kaklą, supilame karštą marinatą ir užsiuvame pilvą, kad viskas gerai išsilaikytų.
  6. Kepimas:

    • Žąsį dedame į kepimo maišą/rankovę ir kepame ~ 3–3,5 valandos, priklausomai nuo žąsies dydžio. Rekomenduojama keletą kartų maišyti, kad žąsis tolygiai keptų.
  7. Paskutinis etapas:

    • Likus 10–15 minučių iki kepimo pabaigos, sumaišome likusį sojos padažą, medų ir pilame šaukštą acto.
    • Gautu mišiniu aptepame iš kepimo maišo/rankovės išimtą žąsį ir šauname į orkaitę dar 10–15 minučių, kol gražiai apskrus.

Patiekimas:

Kepta žąsis labai skani, patiekta su bruknių uogiene ir raudonu sausu vynu. Papuoškite patiekalą šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, rozmarinu ar čiobreliais, kurie padidina aromatą ir suteikia patiekalui papildomo skonio.

Skanaus!

Šis receptas puikiai tinka šventėms arba ypatingoms progoms, kai norite nustebinti svečius. Galite eksperimentuoti su papildomais garnyrais, tokiais kaip skrudintos daržovės ar bulvių košė, kad sukurtumėte išskirtinį valgį.

Paskutiniai tyrimai rodo, kad tradiciniai mėsos patiekalai, kaip kepta žąsis, vėl populiarėja, ypač tarp jaunų šeimų, kurios ieško autentiškų receptų su šiuolaikiniais ingredientais. Be to, vis daugiau žmonių renkasi sveikesnes marinavimo alternatyvas, pavyzdžiui, sumažindami druskos kiekį ir pridedant daugiau šviežių žolelių bei prieskonių.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 11:52, 2024-12-08
Koks jūsų mėgstamiausias garnyras prie keptos žąsies? Pasidalinkite savo patirtimi ir receptais! Kviečiame į diskusiją, kiekvienas komentaras gali padėti kitiems patobulinti savo kulinarinius įgūdžius!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 10:56 Kaip balinti skalbinius namuose be chemijos: liaudiškas tirpalas
Sugrąžinkite idealų baltumą pilkoms ir geltonoms patalynėms bei apatiniams be brangių baliklių! Paprastas liaudiškas tirpalas iš druskos, vandenilio peroksido ir amoniako efektyviai pašalina pilkumą ir gelsvumą. Paruošimas užtrunka kelias minutes, mi...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau