Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 08

Sultinga kepta žąsis: receptas su apelsinų ir imbiero skoniu

Kepta žąsis – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir puikus būdas pabrėžti ypatingas progas. Jos sultingumas ir aromatingas skonis su apelsinų bei imbiero akcentais nepaliks abejingų. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu, bet efektyviu receptu, kuris leis jums paruošti šį gardų patiekalą ir nustebinti savo artimuosius.

Sultinga kepta žąsis: receptas su apelsinų ir imbiero skoniu

Skanaus keptos žąsies receptas

Ingredientai:

  • Žąsis – 1 vnt.;
  • Jūros druska – 1,5–2 valgomieji šaukštai (priklausomai nuo žąsies dydžio);
  • Malti juodieji pipirai – 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Malti kmynai – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Vanduo – 0,5 stiklinės;
  • Česnako skiltelės – 3 vnt.;
  • Imbiero šaknis – 2 cm x 2 cm gabaliukas;
  • Tarkuotos dviejų apelsinų žievelės – 2 valg. šaukštai;
  • Medus – 4 valgomieji šaukštai;
  • Sojos padažas – 4 valgomieji šaukštai;
  • Actas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Šviežios žolelės (pavyzdžiui, rozmarinas ar čiobreliai) – pagal skonį (neprivaloma).

Gaminimo procesas: Kepta žąsis

  1. Žąsies paruošimas:

    • Nupjauname žąsies uodegą (galima palikti, tačiau nuo jos gali atsirasti nemalonus kvapas).
    • Žąsį nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. Prieskonių mišinio paruošimas:

    • Maltus kmynus, druską ir pipirus pakepiname sausoje keptuvėje, kol pradės skleisti aromatą. Tada sutriname.
  3. Marinavimas:

    • Žąsį įtriname druskos, pipirų ir kmynų mišiniu, apvyniojame folija ir paliekame šaltoje vietoje per naktį. Marinavimas padeda pagerinti skonį ir sultingumą.
  4. Marinato paruošimas:

    • Prieš kepant, imame nedidelį puodą, į jį dedame smulkintą česnaką, imbierą, nutarkuotas apelsinų žieveles, 2 šaukštus medaus ir 2 šaukštus sojų padažo.
    • Viską užpilame puse stiklinės vandens ir užviriname.
  5. Žąsies užpildymas:

    • Užsiuvame žąsies kaklą, supilame karštą marinatą ir užsiuvame pilvą, kad viskas gerai išsilaikytų.
  6. Kepimas:

    • Žąsį dedame į kepimo maišą/rankovę ir kepame ~ 3–3,5 valandos, priklausomai nuo žąsies dydžio. Rekomenduojama keletą kartų maišyti, kad žąsis tolygiai keptų.
  7. Paskutinis etapas:

    • Likus 10–15 minučių iki kepimo pabaigos, sumaišome likusį sojos padažą, medų ir pilame šaukštą acto.
    • Gautu mišiniu aptepame iš kepimo maišo/rankovės išimtą žąsį ir šauname į orkaitę dar 10–15 minučių, kol gražiai apskrus.

Patiekimas:

Kepta žąsis labai skani, patiekta su bruknių uogiene ir raudonu sausu vynu. Papuoškite patiekalą šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, rozmarinu ar čiobreliais, kurie padidina aromatą ir suteikia patiekalui papildomo skonio.

Skanaus!

Šis receptas puikiai tinka šventėms arba ypatingoms progoms, kai norite nustebinti svečius. Galite eksperimentuoti su papildomais garnyrais, tokiais kaip skrudintos daržovės ar bulvių košė, kad sukurtumėte išskirtinį valgį.

Paskutiniai tyrimai rodo, kad tradiciniai mėsos patiekalai, kaip kepta žąsis, vėl populiarėja, ypač tarp jaunų šeimų, kurios ieško autentiškų receptų su šiuolaikiniais ingredientais. Be to, vis daugiau žmonių renkasi sveikesnes marinavimo alternatyvas, pavyzdžiui, sumažindami druskos kiekį ir pridedant daugiau šviežių žolelių bei prieskonių.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 11:52, 2024-12-08
Koks jūsų mėgstamiausias garnyras prie keptos žąsies? Pasidalinkite savo patirtimi ir receptais! Kviečiame į diskusiją, kiekvienas komentaras gali padėti kitiems patobulinti savo kulinarinius įgūdžius!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau