Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 23

Kepti vištienos kepsneliai su vynuogių padažu pagal Beatą

Kepti vištienos kepsneliai su vynuogių padažu pagal Beatą

Pagal šį receptą vištienos kepsneliai gaunasi purūs bei minkšti. Jie yra pateikiami su gaiviu vynuogių padažu - idealus derinys pietums arba vakarienei. Šį receptą pamačiau vienoje iš Beatos laidų ir galiu pasakyti, kad man labai patiko. Ačiū jai už tokį neįprastą, bet puikų patiekalą.

Man asmeniškai šie kepsneliai labai tiko su virtais ryžiais, bet galite rinktis ir kitą garnyrą.

Ingredientai

  • šviežia smulkinta vištiena: ~620 gramų
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 1
  • batonas: 2-3 riekelių
  • pienas: 0,5 stiklinės
  • karis: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipriai
  • pjaustyti česnako laiškai: žiupsnelio.

Vynuogių padažui:

  • žaliosios vynuogės be kauliukų: 300 gramų
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • baltas saldus vynas: 200 mililitrų (galima pakeisti vynuogių sultimis)
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į vištienos faršą sudedame majonezą, piene išmirkytas ir gerai nuspaustas batono riekeles, įmušame kiaušinį, suberiame karį, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkome.

2. Formuokite mažus kepsnelius ir iš abiejų pusių apskrudiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Tada sudedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.

4. Vynuogių padažas: Į puodelį sudedame perpus pjaustytas vynuoges, suberiame cukrų, supilame citrinos sultis ir kelias minutes verdame ant silpnos kaitros. Krakmolą sumaišome su vynu arba sultimis, supilame ant vynuogių, suberiame čiobrelius, pagardiname druska ir nuolatos maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja.

5. Patiekiame iškeptus vištienos kepsnelius su vynuogių padažu ir virtais ryžiais, ant viršaus užberiame smulkiai pjaustytų česnako laiškų. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos kepsnelių receptų rasite: Vištienos kepsneliai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:17 Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: SUPER veiksmingos priemonės
Plaukų slinkimas yra problema, su kuria susiduria daugelis, o natūralios priemonės gali būti puikus sprendimas. Nuo senovės žmonės naudojosi įvairiais augalais ir žolelėmis, kad sustiprintų plaukų šaknis ir išvengtų slinkimo. Šiame straipsnyje apžvel...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:05 Nežemiška gyvybė: galimybės ir iššūkiai kosmose

Mokslininkai vis dažniau kelia klausimą: ar gyvybė gali egzistuoti kosmose, toli nuo mūsų planetos, net ir ekstremaliausiose sąlygose? Nuo tardigradų iki termofilinių bakterijų, Žemėje yra daugybė organizmų, kurie sugeba išgyventi net ir pačiose s...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau