Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 23

Kepti vištienos kepsneliai su vynuogių padažu pagal Beatą

Kepti vištienos kepsneliai su vynuogių padažu pagal Beatą

Pagal šį receptą vištienos kepsneliai gaunasi purūs bei minkšti. Jie yra pateikiami su gaiviu vynuogių padažu - idealus derinys pietums arba vakarienei. Šį receptą pamačiau vienoje iš Beatos laidų ir galiu pasakyti, kad man labai patiko. Ačiū jai už tokį neįprastą, bet puikų patiekalą.

Man asmeniškai šie kepsneliai labai tiko su virtais ryžiais, bet galite rinktis ir kitą garnyrą.

Ingredientai

  • šviežia smulkinta vištiena: ~620 gramų
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 1
  • batonas: 2-3 riekelių
  • pienas: 0,5 stiklinės
  • karis: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipriai
  • pjaustyti česnako laiškai: žiupsnelio.

Vynuogių padažui:

  • žaliosios vynuogės be kauliukų: 300 gramų
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • baltas saldus vynas: 200 mililitrų (galima pakeisti vynuogių sultimis)
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į vištienos faršą sudedame majonezą, piene išmirkytas ir gerai nuspaustas batono riekeles, įmušame kiaušinį, suberiame karį, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkome.

2. Formuokite mažus kepsnelius ir iš abiejų pusių apskrudiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Tada sudedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.

4. Vynuogių padažas: Į puodelį sudedame perpus pjaustytas vynuoges, suberiame cukrų, supilame citrinos sultis ir kelias minutes verdame ant silpnos kaitros. Krakmolą sumaišome su vynu arba sultimis, supilame ant vynuogių, suberiame čiobrelius, pagardiname druska ir nuolatos maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja.

5. Patiekiame iškeptus vištienos kepsnelius su vynuogių padažu ir virtais ryžiais, ant viršaus užberiame smulkiai pjaustytų česnako laiškų. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos kepsnelių receptų rasite: Vištienos kepsneliai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau