Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 23

Kepti vištienos kepsneliai su vynuogių padažu pagal Beatą

Kepti vištienos kepsneliai su vynuogių padažu pagal Beatą

Pagal šį receptą vištienos kepsneliai gaunasi purūs bei minkšti. Jie yra pateikiami su gaiviu vynuogių padažu - idealus derinys pietums arba vakarienei. Šį receptą pamačiau vienoje iš Beatos laidų ir galiu pasakyti, kad man labai patiko. Ačiū jai už tokį neįprastą, bet puikų patiekalą.

Man asmeniškai šie kepsneliai labai tiko su virtais ryžiais, bet galite rinktis ir kitą garnyrą.

Ingredientai

  • šviežia smulkinta vištiena: ~620 gramų
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 1
  • batonas: 2-3 riekelių
  • pienas: 0,5 stiklinės
  • karis: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipriai
  • pjaustyti česnako laiškai: žiupsnelio.

Vynuogių padažui:

  • žaliosios vynuogės be kauliukų: 300 gramų
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • baltas saldus vynas: 200 mililitrų (galima pakeisti vynuogių sultimis)
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į vištienos faršą sudedame majonezą, piene išmirkytas ir gerai nuspaustas batono riekeles, įmušame kiaušinį, suberiame karį, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkome.

2. Formuokite mažus kepsnelius ir iš abiejų pusių apskrudiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Tada sudedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.

4. Vynuogių padažas: Į puodelį sudedame perpus pjaustytas vynuoges, suberiame cukrų, supilame citrinos sultis ir kelias minutes verdame ant silpnos kaitros. Krakmolą sumaišome su vynu arba sultimis, supilame ant vynuogių, suberiame čiobrelius, pagardiname druska ir nuolatos maišydami kaitiname, kol padažas sutirštėja.

5. Patiekiame iškeptus vištienos kepsnelius su vynuogių padažu ir virtais ryžiais, ant viršaus užberiame smulkiai pjaustytų česnako laiškų. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos kepsnelių receptų rasite: Vištienos kepsneliai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-27 laikas 09:10 Tylus elgesys santykiuose: kodėl žalingas ir kaip spręsti
Tylus elgesys po konflikto dažnai atrodo kaip natūrali reakcija, tačiau jis suteikia ignoruojančiam asmeniui galios ir žaloja santykius. Šeimos terapeutė Aparna Sagaram aiškina, kad tyla priverčia kitą laukti, kol nusileisite, bet tai nepaskatina pok...

Skaityti daugiau

2025-10-27 laikas 08:58 Dėkingumo Galia: Kaip Ji Prailgina Gyvenimą?
Dėkingumas – paprasta praktika, kuri gali pakeisti jūsų gyvenimą. Nauji tyrimai, įskaitant Harvardo universiteto analizę, rodo, kad dėkingi žmonės patiria geresnę emocinę gerovę, miegą ir mažesnę depresijos riziką. Ilgalaikis slaugytojų sveikatos tyr...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:46 Tėti, girdi? Aš vis tiek tave myliu
Kiekvienas turi istoriją apie savo tėtį. Kai kam ji šviesi kaip šviežio duonos kvapas ryte. Kieno nors trapi, pusiau užmiršta, kur viskas pasakyta tarp eilučių. O kieno nors sunki, su gumbeliu krūtinėje ir fraze: „Jis negalėjo“. Bet visa tai apie vie...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:34 Telefonas lovoje: kodėl prietaisai vagia seksualumą
Prieš miegą naršyti socialinius tinklus atrodo nekenksmingas įprotis, tarsi tiesiog žiūrėtum naujienas, tikrintum žinutes ar „atsipalaiduotum“ po dienos, bet jei pažvelgti giliau, tampa aišku: išmanusis telefonas vis dažniau tampa trečiuoju lovoje – ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:27 Kodėl noras dingsta, kai viskas yra "per daug ramu"
Daugeliui žinomas paradoksas: kai santykiai pagaliau tampa stabilūs ir patikimi, staiga dingsta aistra. Jokių ginčų, jokių „kalnelių“ – partneris šalia, viskas stabilu. Ir vis dėlto viduje tarsi tyla, ne nemaloni, o dusli. Kūnas nereaguoja, pokalbiai...

Skaityti daugiau