Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2020 » Liepos » 23

Kornvalio pyragėliai su vištiena ir daržovėmis

Kornvalio Pyragėliai Su Vištiena Ir Daržovėmis

Tokie Kornvalio pyragėliai yra labai populiarūs Didžiojoje Britanijoje, nes gaunasi sotūs, o juos pagaminti gana lengva. Idealiai tinka pasiimti ir į darbą, ir į parką ar tiesiog įdėti į mokyklą vaikams.

Tokie pyragėliai labai greitai paplito tarp labai sunkiai dirbančių kalnakasių, nes juos buvo itin patogu atsinešti į darbą ir valgyti.

Šiomis dienomis Kornvalio pyragėliams įdarų yra pačių įvairiausių, nuo mėsiškų iki vegetariškų. Tradiciniai pyragėliai yra pagaminti iš sviestinės tešlos ir su sočiu įdaru. Aš pati šį kartą nusprendžiau gaminti su daržovėmis ir vištiena.

Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyksta pagaminti 8 pyragėlius.

Ingredientai:

Tešlai:

  • miltai: 500 gramų
  • sviestas: 250 gramų (galima maišyti lygiomis dalimis su taukais)
  • vanduo: 180 mililitrų
  • druska: žiupsnelio.

Įdarui:

  • vištienos šlaunelių mėsa: iš 4 vnt. (ji būna sultingesnė nei vištienos krūtinėlių mėsytė)
  • svogūnai: 1
  • paprikos: 1
  • žirneliai: 2 šaukštų
  • morkos: 1
  • bulvės: 1
  • vištienos sultinys: 250 mililitrų
  • Vorčesterio padažas: 2 šaukštų
  • miltai: 1 šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: pagal skonį
  • čiobrelis: kelių šakelių
  • aliejus.

Recepto paruošimas:

  1. Tešla: Miltus sumaišome su druska.
  2. Tada į miltų masę įtarkuojame sviestą ir rankomis triname, kol susidarys trupiniai.
  3. Tuomet į trupinių masę palaipsniui pilame vandenį ir kas kartą gerai išminkome.
  4. Suformuotą tešlą apvyniojame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
  5. Atšalus tešlai ją padaliname į 8 lygias dalis ir iškočiojame. Į vidurį dedame įdaro (kaip paruošti įdarą skaitykite žemiau) ir suėmę tešlos viršų suformuojame kasytes.
  6. Dedame pyragėlius į kepimo skardą, patepame plaktu kiaušiniu ir kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį.
  7. Įdaras: Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną.
  8. Tada sudėkite susmulkintą vištieną ir pakepinkite dar maždaug 5 minutes.
  9. Vištienai apkepus sudėkite likusias susmulkintas daržoves, berkite žirnelius, įtarkuokite bulvę, pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami pakepinkite maždaug 5 minutes.
  10. Tuomet supilkite sultinį, Votčesterio padažą, berkite čiobrelius ir patroškinkite kelias minutes.
  11. Suberkite miltus, išmaišykite ir leiskite troškintis tol, kol skystis nugaruoja bei masė sutirštėja.
  12. Įdaro masę atvėsiname ir dedame į pyragėlių vidų.
  13. Pastebėjimas: Tokie pyragėliai yra formuojami tarsi čeburėkai, bet man pačiai labiau patinka kaip kibinų forma. Skanaus!

Receptu pasidalino Samčio užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.03.2024 laikas 11:01 Receptai – Patiekalai Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir da...

Skaityti daugiau

25.03.2024 laikas 16:56 Receptai – Patiekalai "Sugaišau 10 minučių, o svečiai liko sužavėti": obuolių desertas arbatai (greitai ir nebrangiai)
Paruošti šį desertą man prireikė tiesiog 10 minučių, o mano svečiai manė, kad tam sugaišau pusę dienos! Nuostabus obuolių desertas, pagamintas iš pačių pigiausių produktų. Labai rekomenduoju visiems jį išbandyti! Dalinuosi receptu...

Skaityti daugiau

22.03.2024 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
Dievinu naminį kepimą ir dažnai eksperimentuoju virtuvėje! Šiandien siūlau pasigaminti minkštų, skanių ir gražių sausainių.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau