Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Liepos » 23

Kornvalio pyragėliai su vištiena ir daržovėmis

Kornvalio Pyragėliai Su Vištiena Ir Daržovėmis

Tokie Kornvalio pyragėliai yra labai populiarūs Didžiojoje Britanijoje, nes gaunasi sotūs, o juos pagaminti gana lengva. Idealiai tinka pasiimti ir į darbą, ir į parką ar tiesiog įdėti į mokyklą vaikams.

Tokie pyragėliai labai greitai paplito tarp labai sunkiai dirbančių kalnakasių, nes juos buvo itin patogu atsinešti į darbą ir valgyti.

Šiomis dienomis Kornvalio pyragėliams įdarų yra pačių įvairiausių, nuo mėsiškų iki vegetariškų. Tradiciniai pyragėliai yra pagaminti iš sviestinės tešlos ir su sočiu įdaru. Aš pati šį kartą nusprendžiau gaminti su daržovėmis ir vištiena.

Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyksta pagaminti 8 pyragėlius.

Ingredientai:

Tešlai:

  • miltai: 500 gramų
  • sviestas: 250 gramų (galima maišyti lygiomis dalimis su taukais)
  • vanduo: 180 mililitrų
  • druska: žiupsnelio.

Įdarui:

  • vištienos šlaunelių mėsa: iš 4 vnt. (ji būna sultingesnė nei vištienos krūtinėlių mėsytė)
  • svogūnai: 1
  • paprikos: 1
  • žirneliai: 2 šaukštų
  • morkos: 1
  • bulvės: 1
  • vištienos sultinys: 250 mililitrų
  • Vorčesterio padažas: 2 šaukštų
  • miltai: 1 šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: pagal skonį
  • čiobrelis: kelių šakelių
  • aliejus.

Recepto paruošimas:

  1. Tešla: Miltus sumaišome su druska.
  2. Tada į miltų masę įtarkuojame sviestą ir rankomis triname, kol susidarys trupiniai.
  3. Tuomet į trupinių masę palaipsniui pilame vandenį ir kas kartą gerai išminkome.
  4. Suformuotą tešlą apvyniojame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
  5. Atšalus tešlai ją padaliname į 8 lygias dalis ir iškočiojame. Į vidurį dedame įdaro (kaip paruošti įdarą skaitykite žemiau) ir suėmę tešlos viršų suformuojame kasytes.
  6. Dedame pyragėlius į kepimo skardą, patepame plaktu kiaušiniu ir kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį.
  7. Įdaras: Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną.
  8. Tada sudėkite susmulkintą vištieną ir pakepinkite dar maždaug 5 minutes.
  9. Vištienai apkepus sudėkite likusias susmulkintas daržoves, berkite žirnelius, įtarkuokite bulvę, pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami pakepinkite maždaug 5 minutes.
  10. Tuomet supilkite sultinį, Votčesterio padažą, berkite čiobrelius ir patroškinkite kelias minutes.
  11. Suberkite miltus, išmaišykite ir leiskite troškintis tol, kol skystis nugaruoja bei masė sutirštėja.
  12. Įdaro masę atvėsiname ir dedame į pyragėlių vidų.
  13. Pastebėjimas: Tokie pyragėliai yra formuojami tarsi čeburėkai, bet man pačiai labiau patinka kaip kibinų forma. Skanaus!

Receptu pasidalino Samčio užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 20:22 Kongresas reikalauja visiškai atskleisti informaciją apie COVID kilmę

Nacionalinės gynybos įgaliojimų įstatymas (NDAA) reikalauja, kad Nacionalinės žvalgybos direktorius (DNI) Tulsi Gabbard per 180 dienų atskleistų ne apibendrinimus, o neapdorotus žvalgybos duomenis apie: Kinijos koronaviruso tyrimus, įskaitant WIV ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:50 Oficialus tyrimas patvirtina, kad per ilgas sėdėjimas didina širdies ligų riziką
Naujasis oficialus tyrimas patvirtino, kad ilgas sėdėjimas žymiai padidina širdies ligų ir diabeto riziką vyresniems nei 60 metų suaugusiesiems, net ir tiems, kurie sportuoja.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:44 Kanada pradeda eutanaziją kaliniams, nuteistiems už ‘neapykantos nusikaltimus’
Siekdama sumažinti kalėjimų biudžetus ir palengvinti chronišką perpildymą, Kanados vyriausybė ėmėsi prieštaringo žingsnio – pradėjo siūlyti eutanaziją kaliniams, nuteistiems už neapykantos nusikaltimus, pagal išplėstą Medicininės pagalbos mirštanties...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 08:08 Dienos Horoskopas: 2025 m. Gruodžio 16 d. – Galinga Saulės ir Marso Jungtis Šaulyje Atneša Ambicijas ir Sėkmę
Šiandien, gruodžio 16 d., Saulė įžengia į Šaulį ir susijungia su Marsu, formuodama galingą energijos jungtį – tai vadinama Aditya Mangal Raj Yoga vedinėje astrologijoje. Šis tranzitas žada drąsą, ambicijas, lyderystę ir proveržius karjeroje bei finan...

Skaityti daugiau

2025-12-15 laikas 09:16 Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką iki 50% – natūralūs sprendimai

Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką 32–50%. Naujausia 2025 m. meta-analizė Frontie...

Skaityti daugiau