- 23.07.2020
- 0.0 Reitingas
- 988 Peržiūrų
- Aptarti
Tokie Kornvalio pyragėliai yra labai populiarūs Didžiojoje Britanijoje, nes gaunasi sotūs, o juos pagaminti gana lengva. Idealiai tinka pasiimti ir į darbą, ir į parką ar tiesiog įdėti į mokyklą vaikams.
Tokie pyragėliai labai greitai paplito tarp labai sunkiai dirbančių kalnakasių, nes juos buvo itin patogu atsinešti į darbą ir valgyti.
Šiomis dienomis Kornvalio pyragėliams įdarų yra pačių įvairiausių, nuo mėsiškų iki vegetariškų. Tradiciniai pyragėliai yra pagaminti iš sviestinės tešlos ir su sočiu įdaru. Aš pati šį kartą nusprendžiau gaminti su daržovėmis ir vištiena.
Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyksta pagaminti 8 pyragėlius.
Ingredientai:
Tešlai:
- miltai: 500 gramų
- sviestas: 250 gramų (galima maišyti lygiomis dalimis su taukais)
- vanduo: 180 mililitrų
- druska: žiupsnelio.
Įdarui:
- vištienos šlaunelių mėsa: iš 4 vnt. (ji būna sultingesnė nei vištienos krūtinėlių mėsytė)
- svogūnai: 1
- paprikos: 1
- žirneliai: 2 šaukštų
- morkos: 1
- bulvės: 1
- vištienos sultinys: 250 mililitrų
- Vorčesterio padažas: 2 šaukštų
- miltai: 1 šaukšto
- druska: pagal skonį
- pipirai: pagal skonį
- čiobrelis: kelių šakelių
- aliejus.
Recepto paruošimas:
- Tešla: Miltus sumaišome su druska.
- Tada į miltų masę įtarkuojame sviestą ir rankomis triname, kol susidarys trupiniai.
- Tuomet į trupinių masę palaipsniui pilame vandenį ir kas kartą gerai išminkome.
- Suformuotą tešlą apvyniojame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
- Atšalus tešlai ją padaliname į 8 lygias dalis ir iškočiojame. Į vidurį dedame įdaro (kaip paruošti įdarą skaitykite žemiau) ir suėmę tešlos viršų suformuojame kasytes.
- Dedame pyragėlius į kepimo skardą, patepame plaktu kiaušiniu ir kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį.
- Įdaras: Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną.
- Tada sudėkite susmulkintą vištieną ir pakepinkite dar maždaug 5 minutes.
- Vištienai apkepus sudėkite likusias susmulkintas daržoves, berkite žirnelius, įtarkuokite bulvę, pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami pakepinkite maždaug 5 minutes.
- Tuomet supilkite sultinį, Votčesterio padažą, berkite čiobrelius ir patroškinkite kelias minutes.
- Suberkite miltus, išmaišykite ir leiskite troškintis tol, kol skystis nugaruoja bei masė sutirštėja.
- Įdaro masę atvėsiname ir dedame į pyragėlių vidų.
- Pastebėjimas: Tokie pyragėliai yra formuojami tarsi čeburėkai, bet man pačiai labiau patinka kaip kibinų forma. Skanaus!
Receptu pasidalino Samčio užrašai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau