Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Liepos » 23

Kornvalio pyragėliai su vištiena ir daržovėmis

Kornvalio Pyragėliai Su Vištiena Ir Daržovėmis

Tokie Kornvalio pyragėliai yra labai populiarūs Didžiojoje Britanijoje, nes gaunasi sotūs, o juos pagaminti gana lengva. Idealiai tinka pasiimti ir į darbą, ir į parką ar tiesiog įdėti į mokyklą vaikams.

Tokie pyragėliai labai greitai paplito tarp labai sunkiai dirbančių kalnakasių, nes juos buvo itin patogu atsinešti į darbą ir valgyti.

Šiomis dienomis Kornvalio pyragėliams įdarų yra pačių įvairiausių, nuo mėsiškų iki vegetariškų. Tradiciniai pyragėliai yra pagaminti iš sviestinės tešlos ir su sočiu įdaru. Aš pati šį kartą nusprendžiau gaminti su daržovėmis ir vištiena.

Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyksta pagaminti 8 pyragėlius.

Ingredientai:

Tešlai:

  • miltai: 500 gramų
  • sviestas: 250 gramų (galima maišyti lygiomis dalimis su taukais)
  • vanduo: 180 mililitrų
  • druska: žiupsnelio.

Įdarui:

  • vištienos šlaunelių mėsa: iš 4 vnt. (ji būna sultingesnė nei vištienos krūtinėlių mėsytė)
  • svogūnai: 1
  • paprikos: 1
  • žirneliai: 2 šaukštų
  • morkos: 1
  • bulvės: 1
  • vištienos sultinys: 250 mililitrų
  • Vorčesterio padažas: 2 šaukštų
  • miltai: 1 šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: pagal skonį
  • čiobrelis: kelių šakelių
  • aliejus.

Recepto paruošimas:

  1. Tešla: Miltus sumaišome su druska.
  2. Tada į miltų masę įtarkuojame sviestą ir rankomis triname, kol susidarys trupiniai.
  3. Tuomet į trupinių masę palaipsniui pilame vandenį ir kas kartą gerai išminkome.
  4. Suformuotą tešlą apvyniojame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
  5. Atšalus tešlai ją padaliname į 8 lygias dalis ir iškočiojame. Į vidurį dedame įdaro (kaip paruošti įdarą skaitykite žemiau) ir suėmę tešlos viršų suformuojame kasytes.
  6. Dedame pyragėlius į kepimo skardą, patepame plaktu kiaušiniu ir kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį.
  7. Įdaras: Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną.
  8. Tada sudėkite susmulkintą vištieną ir pakepinkite dar maždaug 5 minutes.
  9. Vištienai apkepus sudėkite likusias susmulkintas daržoves, berkite žirnelius, įtarkuokite bulvę, pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami pakepinkite maždaug 5 minutes.
  10. Tuomet supilkite sultinį, Votčesterio padažą, berkite čiobrelius ir patroškinkite kelias minutes.
  11. Suberkite miltus, išmaišykite ir leiskite troškintis tol, kol skystis nugaruoja bei masė sutirštėja.
  12. Įdaro masę atvėsiname ir dedame į pyragėlių vidų.
  13. Pastebėjimas: Tokie pyragėliai yra formuojami tarsi čeburėkai, bet man pačiai labiau patinka kaip kibinų forma. Skanaus!

Receptu pasidalino Samčio užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
06.01.2025 laikas 15:31 Receptai Skani silkė su raudonaisiais svogūnais: lengvas receptas

Silkė su raudonaisiais svogūnais – tai klasikinis patiekalas, kuris puikiai atspindi mūsų kulinarinę tradiciją. Šis užkandis yra ne tik skanus, bet ir maistingas, todėl puikiai tinka tiek kasdieniame, tiek šventiniame men...

Skaityti daugiau

06.01.2025 laikas 15:20 Receptai Gaivi burokėlių sriuba: skonis ir nauda kiekviename šaukšte
Burokėlių sriuba – tai ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, turintis gilias tradicijas mūsų virtuvėje. Ši sriuba, kupina daržovių ir natūralių ingredientų, gali būti puikus pasirinkimas tiek kasdieniame, tiek šventiniame m...

Skaityti daugiau

04.01.2025 laikas 18:30 Receptai Netikras zuikis su žaliaisiais žirneliais: skanaus

Netikras zuikis – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir puikus būdas sujungti skonius bei tekstūras, naudojant paprastus ingredientus. Šis receptas, praturtintas žaliaisiais žirneliais, ne tik maloniai nustebins jūsų s...

Skaityti daugiau

06.01.2025 laikas 16:24 Švelnus tekančio upelio garsas. 5 valandos 4K vaizdo įrašo
Pasivaikščiokime upelio pakrante. Pasidžiaukime gamtos vaizdais. Šiame vaizdo įraše girdėsite švelnų tekančio upelio garsą, kuris jus lydės ištisas 5 valandas. Šis unikalus 4K vaizdo įrašas sukurtas tiems, kurie ieško tobulo fono giliam miegui, medit...

Skaityti daugiau

06.01.2025 laikas 08:07 Baiminantis naujos pandemijos, Kovid mokslininkai kurią vakciną nuo buboninio maro
Šiandien pasaulis susiduria su dideliu iššūkiu – potencialia superbakterine juodosios mirties atmaina, kuri gali sukelti didžiulius nuostolius žmonijai. Oksfordo universiteto mokslininkai, dirbdami kartu su AstraZeneca, imasi svarbaus uždavinio – kur...

Skaityti daugiau

06.01.2025 laikas 07:53 Kinija sustiprino neatidėliotinas priemones naujojo viruso protrūkiui įveikti
Nauji sveikatos iššūkiai vėl kankina Kiniją, kur medicinos įstaigos užversti pacientais, sergančiais paslaptinga liga, vadinama žmogaus metapneumovirusu (HMPV). Praėjus penkeriems metams po CV19 pandemijos, šis virusas primena skausmingus laikus, kai...

Skaityti daugiau

05.01.2025 laikas 12:05 Ar supernovos sprogimas sunaikins Žemę?
Betelgeizė, viena ryškiausių žvaigždžių naktiniame danguje, gali tapti supernova ir apšviesti mūsų planetą neįprastu būdu. Tačiau šis įvykis kelia daugybę klausimų – kiek arti turėtų sprogti ši žvaigždė, kad ji galėtų padaryti žalos Žemei? Šiame stra...

Skaityti daugiau

04.01.2025 laikas 19:49 Natūralūs būdai kovai su peršalimu: česnako ir svogūno gydomoji galia
Peršalimo simptomai gali pasireikšti netikėtai, sukeldami nemalonius pojūčius, tokius kaip galvos skausmas, čiaudulys ir nosies šniukštinėjimas. Šios būklės metu natūralūs gydymo būdai gali tapti jūsų geriausiu sąjungininkas. Šiame straipsnyje pasida...

Skaityti daugiau