Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Liepos » 23

Kornvalio pyragėliai su vištiena ir daržovėmis

Kornvalio Pyragėliai Su Vištiena Ir Daržovėmis

Tokie Kornvalio pyragėliai yra labai populiarūs Didžiojoje Britanijoje, nes gaunasi sotūs, o juos pagaminti gana lengva. Idealiai tinka pasiimti ir į darbą, ir į parką ar tiesiog įdėti į mokyklą vaikams.

Tokie pyragėliai labai greitai paplito tarp labai sunkiai dirbančių kalnakasių, nes juos buvo itin patogu atsinešti į darbą ir valgyti.

Šiomis dienomis Kornvalio pyragėliams įdarų yra pačių įvairiausių, nuo mėsiškų iki vegetariškų. Tradiciniai pyragėliai yra pagaminti iš sviestinės tešlos ir su sočiu įdaru. Aš pati šį kartą nusprendžiau gaminti su daržovėmis ir vištiena.

Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyksta pagaminti 8 pyragėlius.

Ingredientai:

Tešlai:

  • miltai: 500 gramų
  • sviestas: 250 gramų (galima maišyti lygiomis dalimis su taukais)
  • vanduo: 180 mililitrų
  • druska: žiupsnelio.

Įdarui:

  • vištienos šlaunelių mėsa: iš 4 vnt. (ji būna sultingesnė nei vištienos krūtinėlių mėsytė)
  • svogūnai: 1
  • paprikos: 1
  • žirneliai: 2 šaukštų
  • morkos: 1
  • bulvės: 1
  • vištienos sultinys: 250 mililitrų
  • Vorčesterio padažas: 2 šaukštų
  • miltai: 1 šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: pagal skonį
  • čiobrelis: kelių šakelių
  • aliejus.

Recepto paruošimas:

  1. Tešla: Miltus sumaišome su druska.
  2. Tada į miltų masę įtarkuojame sviestą ir rankomis triname, kol susidarys trupiniai.
  3. Tuomet į trupinių masę palaipsniui pilame vandenį ir kas kartą gerai išminkome.
  4. Suformuotą tešlą apvyniojame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
  5. Atšalus tešlai ją padaliname į 8 lygias dalis ir iškočiojame. Į vidurį dedame įdaro (kaip paruošti įdarą skaitykite žemiau) ir suėmę tešlos viršų suformuojame kasytes.
  6. Dedame pyragėlius į kepimo skardą, patepame plaktu kiaušiniu ir kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį.
  7. Įdaras: Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną.
  8. Tada sudėkite susmulkintą vištieną ir pakepinkite dar maždaug 5 minutes.
  9. Vištienai apkepus sudėkite likusias susmulkintas daržoves, berkite žirnelius, įtarkuokite bulvę, pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami pakepinkite maždaug 5 minutes.
  10. Tuomet supilkite sultinį, Votčesterio padažą, berkite čiobrelius ir patroškinkite kelias minutes.
  11. Suberkite miltus, išmaišykite ir leiskite troškintis tol, kol skystis nugaruoja bei masė sutirštėja.
  12. Įdaro masę atvėsiname ir dedame į pyragėlių vidų.
  13. Pastebėjimas: Tokie pyragėliai yra formuojami tarsi čeburėkai, bet man pačiai labiau patinka kaip kibinų forma. Skanaus!

Receptu pasidalino Samčio užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau