Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Lapkričio » 25

Daržovių troškinys su antienos arba vištienos mėsos gabalėliais

Daržovių Troškinys Su Antienos Arba Vištienos Mėsos Gabalėliais

Tai labai nuostabaus skonio daržovių troškinys su paukštiena. Bandžiau gaminti ir su vištiena, ir su antiena, abiem atvejais pavyko viskas labai gerai. Esu tikrai, kad puikiai tiktų ir kalakutieną, bet su ja kol kas nemėginau. Jei esate paukštienos mėgėjas, tai šis patiekalas yra būtent Jums.

Ingredientai

  • antienos arba vištienos kulšelių mėsa: 500 gramų (šį kartą gaminau su antiena, naudojau "Lapino puota" produkciją)
  • džiovintas mairūnas: 1 arbatinio šaukštelio
  • malta rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas česnakas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • bulvių krakmolas
  • bulvės: 4 (didesnės)
  • morkos: 1 (didelės)
  • burokai: 5 (nedideli)
  • šviežias poras: gabaliuko
  • vištienos sultinys: 1 kubelio
  • karštas vanduo: ~500 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia antienos arba vištienos gabaliukus sumaišome su mairūnu, paprika, česnakais, žiupsneliu druskos bei šviežiai maltais pipirais.

2. Atidedame į šoną ir paliekame marinuotis, kol pasiruošime daržoves.

3. Bulves, morkas bei burokus nuskuskite. Supjaustome nedideliais kubeliais.

4. Tuomet keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame bulvių bei morkų kubelius. Ant vidutinio kaitrumo ugnies pakepame keletą minučių, kad gražiai apskrunda ir šiek tiek suminkštėja.

5. Tada perdedame į gilų indą, kuriame viską troškinsime.

6. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė bulvės ir morkos, apkepame burokų kubelius. Kad suminkštėtų, juos pakepti reikia kiek ilgiau.

7. Perdedame į indą su bulvėmis ir morkomis.

8. Keptuvę išplauname (arba naudojame kitą), įpilame aliejaus ir gerai įkaitiname. Kiekvieną antienos arba vištienos gabaliuką apvoliojame krakmole bei apskrudiname keptuvėje. Stengiamės, kad gabaliukai vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradeda troškintis.

9. Apkeptus paukštienos gabaliukus sudedame į indą su daržovėmis.

10. Tada suberiame pusžiedžiais supjaustytą porą, suberiame sultinio kubelį ir supilame karštą vandenį. Gerai viską išmaišome.

11. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių (kepimo metu kelis kartus permaišome), kol daržovės bus iškepusios. Patiekiame ir lepinamės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau