Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Lapkričio » 25

Daržovių troškinys su antienos arba vištienos mėsos gabalėliais

Daržovių Troškinys Su Antienos Arba Vištienos Mėsos Gabalėliais

Tai labai nuostabaus skonio daržovių troškinys su paukštiena. Bandžiau gaminti ir su vištiena, ir su antiena, abiem atvejais pavyko viskas labai gerai. Esu tikrai, kad puikiai tiktų ir kalakutieną, bet su ja kol kas nemėginau. Jei esate paukštienos mėgėjas, tai šis patiekalas yra būtent Jums.

Ingredientai

  • antienos arba vištienos kulšelių mėsa: 500 gramų (šį kartą gaminau su antiena, naudojau "Lapino puota" produkciją)
  • džiovintas mairūnas: 1 arbatinio šaukštelio
  • malta rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas česnakas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • bulvių krakmolas
  • bulvės: 4 (didesnės)
  • morkos: 1 (didelės)
  • burokai: 5 (nedideli)
  • šviežias poras: gabaliuko
  • vištienos sultinys: 1 kubelio
  • karštas vanduo: ~500 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia antienos arba vištienos gabaliukus sumaišome su mairūnu, paprika, česnakais, žiupsneliu druskos bei šviežiai maltais pipirais.

2. Atidedame į šoną ir paliekame marinuotis, kol pasiruošime daržoves.

3. Bulves, morkas bei burokus nuskuskite. Supjaustome nedideliais kubeliais.

4. Tuomet keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame bulvių bei morkų kubelius. Ant vidutinio kaitrumo ugnies pakepame keletą minučių, kad gražiai apskrunda ir šiek tiek suminkštėja.

5. Tada perdedame į gilų indą, kuriame viską troškinsime.

6. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė bulvės ir morkos, apkepame burokų kubelius. Kad suminkštėtų, juos pakepti reikia kiek ilgiau.

7. Perdedame į indą su bulvėmis ir morkomis.

8. Keptuvę išplauname (arba naudojame kitą), įpilame aliejaus ir gerai įkaitiname. Kiekvieną antienos arba vištienos gabaliuką apvoliojame krakmole bei apskrudiname keptuvėje. Stengiamės, kad gabaliukai vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradeda troškintis.

9. Apkeptus paukštienos gabaliukus sudedame į indą su daržovėmis.

10. Tada suberiame pusžiedžiais supjaustytą porą, suberiame sultinio kubelį ir supilame karštą vandenį. Gerai viską išmaišome.

11. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių (kepimo metu kelis kartus permaišome), kol daržovės bus iškepusios. Patiekiame ir lepinamės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 15:35 Namų valymo priemonė nuo kalkių ir riebalų: paprastas receptas

Šiame straipsnyje sužinosite, kaip namų sąlygomis pasigaminti galingą valymo priemonę iš paprastų ingredientų: muilo, sodos ir amoniako. Ji efektyviai pašalina kalkes, riebalus, rūdis ir nešvarumus nuo klozeto, vonios ir kitų paviršių. Pridėti pa...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 10:22 Gruodžio 11 d. horoskopas visiems 12 zodiako ženklų 2025
Šiandienos dangus: Merkurijus pereina į Šaulį (apie 23:40 LT), atnešdamas optimizmą ir plačias idėjas. Ryte Merkurijus trigonas Neptūnui stiprina intuiciją ir kūrybiškumą, o vakare Mėnulio kvadratūra su Venera gali sukelti emocinių trūkčiojimų santyk...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau