- 25.08.2020
- 0.0 Reitingas
- 1627 Peržiūrų
- Aptarti
Kugelis - man pats lietuviškiausias patiekalas.
Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose. O kai rudenį būdavo bulviakasis ir susirinkdavo ne tik visi šeimos nariai, bet ir kaimynai, močiutė juos vaišindavo pečiuje keptu kugeliu su kiaulės kojomis. Pamenu koks skanus, minkštas jis būdavo...
Kepu ir aš kugelį bent kartą į du mėnesius, bet jau ne pečiuje o orkaitėje. Ir skonis jau ne tas iš vaikystės.
Ingredientai:
- 2 kg bulvių;
- 1 didelis svogūnas;
- 3 kiaušiniai;
- 200 ml pieno;
- 250 g varškės;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį maltų pipirų;
- kelios šakelės čiobrelio;
- aliejaus.
Gaminimas:
Bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina kartu su svogūnu.
Kiaušinius lengvai paplakame ir supilame į tarkius, pilame virintą pieną, šlakelį aliejaus, dedame varškę, gardiname druska, pipirais, čiobrelio lapeliais.Išmaišome.
Supilame bulvių masę į kepimo skardą(galima į mažas porcijines) ir išlyginame paviršių ir dedame į orkaitę.
Kepame 180 C. apie 90 min. arba, kol kugelis iškepa (mažesnės talpos skardos, iškeps greičiau).
Tiekiame su grietine arba spirgiukų padažu.
Receptu pasidalino Samčio užrašai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau