Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 02

Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru

Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru

(Paranormal) Sultingi, minkšti, skanūs blyneliai su mėsa. Kad mėsa nebūtų tokia sausa, į ją įpilkite sultinio. Man skaniausi šie blynai yra su jautienos mėsa.

Kepiau 22 cm skersmens keptuvėje, išėjo apie 15 vnt. blynų (kiekis priklausys nuo jūsų samčio ir keptuvės dydžio). Šiuos blynelius galite užsišaldyti.

Blynas reikės:

● Pieno - 500 ml
● Kiaušinių - 3 vnt.
● Miltų - 180 g
● Cukraus - 1 valg. šaukštas
● Druskos - 0,5 arb. šaukštelio
● Aliejaus - 2 valg. šaukštai

Mėsos įdarui reikės:

● Jautienos ar kitos mėsytės (žalios) - 700 g
● Svogūno didelio - 1 vnt.
● Miltų - 1 valg. šaukštas
● Sviesto - 1 valg. šaukštas
● Druskos, pipirų - pagal skonį
● Mėsos sultinio (kuriame virė mėsa) - 2-3 samčiai

Gaminame įdarą:

Pirmiausia išvirkite mėsos sultinį. Išvirus mėsai sultinio neišpilkite, jį vėliau panaudosite maltos mėsos įdarui.
Mėsą sumalkite.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepkite kol gražiai apskrus. Įdėkite šaukštą sviesto ir pakepkite dar porą minučių. Po to įdėkite šaukštą miltų ir pakepkite dar 2–3 min.
Sudėkite sumalta mėsa, supilkite sultinį ir virkite, kol sutirštės. Įdaras turėtų tapti tirštas.
Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Taip paruoštą mėsą bus sultinga ir pjaustant blynelį ne taip byrės.

Gaminame blynus:

Į dubenį supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir įsijokite miltus.

Visus produktus gerai išmaišykite mikseriu arba blenderiu, kad neliktų miltų gumuliukų, ir leiskite 20 min. tešlai pastovėti, kad gerai išbrinktų miltai. Po to įpilkite 2 šaukštus aliejaus, išmaišykite. Tešla turi būti skystoka.

Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje, be riebalų.

Plonu sluoksniu (pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus) pilkite lietinių tešlą. Blynelis turi būti plonytis. Kai lietinis gražiai pagelsta, apverskite ir apkepkite jo kitą pusę mažiau tik kelias sekundes.

Ant kiekvieno gerai iškepto lietinio blyno pusės dėkite po du šaukštus mėsos įdaro ir sulankstykite į vokelį (kad neliktų mėsos, siūlau ją suskirstyti į tiek dalių, kiek iškepsite blynų).

Prieš patiekiant, blynelius iš abiejų pusių apkepinkite šlakelyje aliejaus arba sviesto, ant nedidelės ugnies kol gražiai apskrus.
Patiekite su grietine arba jogurtu. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau blynų rasite: Lietiniai Blynai.

Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau