- 02.01.2021
- 5.0 Reitingas
- 1752 Peržiūros
- Aptarti
(Paranormal) Sultingi, minkšti, skanūs blyneliai su mėsa. Kad mėsa nebūtų tokia sausa, į ją įpilkite sultinio. Man skaniausi šie blynai yra su jautienos mėsa.
Kepiau 22 cm skersmens keptuvėje, išėjo apie 15 vnt. blynų (kiekis priklausys nuo jūsų samčio ir keptuvės dydžio). Šiuos blynelius galite užsišaldyti.
Blynas reikės:
● Pieno - 500 ml
● Kiaušinių - 3 vnt.
● Miltų - 180 g
● Cukraus - 1 valg. šaukštas
● Druskos - 0,5 arb. šaukštelio
● Aliejaus - 2 valg. šaukštai
Mėsos įdarui reikės:
● Jautienos ar kitos mėsytės (žalios) - 700 g
● Svogūno didelio - 1 vnt.
● Miltų - 1 valg. šaukštas
● Sviesto - 1 valg. šaukštas
● Druskos, pipirų - pagal skonį
● Mėsos sultinio (kuriame virė mėsa) - 2-3 samčiai
Gaminame įdarą:
Pirmiausia išvirkite mėsos sultinį. Išvirus mėsai sultinio neišpilkite, jį vėliau panaudosite maltos mėsos įdarui.
Mėsą sumalkite.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepkite kol gražiai apskrus. Įdėkite šaukštą sviesto ir pakepkite dar porą minučių. Po to įdėkite šaukštą miltų ir pakepkite dar 2–3 min.
Sudėkite sumalta mėsa, supilkite sultinį ir virkite, kol sutirštės. Įdaras turėtų tapti tirštas.
Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Taip paruoštą mėsą bus sultinga ir pjaustant blynelį ne taip byrės.
Gaminame blynus:
Į dubenį supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir įsijokite miltus.
Visus produktus gerai išmaišykite mikseriu arba blenderiu, kad neliktų miltų gumuliukų, ir leiskite 20 min. tešlai pastovėti, kad gerai išbrinktų miltai. Po to įpilkite 2 šaukštus aliejaus, išmaišykite. Tešla turi būti skystoka.
Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje, be riebalų.
Plonu sluoksniu (pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus) pilkite lietinių tešlą. Blynelis turi būti plonytis. Kai lietinis gražiai pagelsta, apverskite ir apkepkite jo kitą pusę mažiau tik kelias sekundes.
Ant kiekvieno gerai iškepto lietinio blyno pusės dėkite po du šaukštus mėsos įdaro ir sulankstykite į vokelį (kad neliktų mėsos, siūlau ją suskirstyti į tiek dalių, kiek iškepsite blynų).
Prieš patiekiant, blynelius iš abiejų pusių apkepinkite šlakelyje aliejaus arba sviesto, ant nedidelės ugnies kol gražiai apskrus.
Patiekite su grietine arba jogurtu. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau blynų rasite: Lietiniai Blynai.
Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau