Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Sausio » 2

Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru

Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru

(Paranormal) Sultingi, minkšti, skanūs blyneliai su mėsa. Kad mėsa nebūtų tokia sausa, į ją įpilkite sultinio. Man skaniausi šie blynai yra su jautienos mėsa.

Kepiau 22 cm skersmens keptuvėje, išėjo apie 15 vnt. blynų (kiekis priklausys nuo jūsų samčio ir keptuvės dydžio). Šiuos blynelius galite užsišaldyti.

Blynas reikės:

● Pieno - 500 ml
● Kiaušinių - 3 vnt.
● Miltų - 180 g
● Cukraus - 1 valg. šaukštas
● Druskos - 0,5 arb. šaukštelio
● Aliejaus - 2 valg. šaukštai

Mėsos įdarui reikės:

● Jautienos ar kitos mėsytės (žalios) - 700 g
● Svogūno didelio - 1 vnt.
● Miltų - 1 valg. šaukštas
● Sviesto - 1 valg. šaukštas
● Druskos, pipirų - pagal skonį
● Mėsos sultinio (kuriame virė mėsa) - 2-3 samčiai

Gaminame įdarą:

Pirmiausia išvirkite mėsos sultinį. Išvirus mėsai sultinio neišpilkite, jį vėliau panaudosite maltos mėsos įdarui.
Mėsą sumalkite.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepkite kol gražiai apskrus. Įdėkite šaukštą sviesto ir pakepkite dar porą minučių. Po to įdėkite šaukštą miltų ir pakepkite dar 2–3 min.
Sudėkite sumalta mėsa, supilkite sultinį ir virkite, kol sutirštės. Įdaras turėtų tapti tirštas.
Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Taip paruoštą mėsą bus sultinga ir pjaustant blynelį ne taip byrės.

Gaminame blynus:

Į dubenį supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir įsijokite miltus.

Visus produktus gerai išmaišykite mikseriu arba blenderiu, kad neliktų miltų gumuliukų, ir leiskite 20 min. tešlai pastovėti, kad gerai išbrinktų miltai. Po to įpilkite 2 šaukštus aliejaus, išmaišykite. Tešla turi būti skystoka.

Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje, be riebalų.

Plonu sluoksniu (pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus) pilkite lietinių tešlą. Blynelis turi būti plonytis. Kai lietinis gražiai pagelsta, apverskite ir apkepkite jo kitą pusę mažiau tik kelias sekundes.

Ant kiekvieno gerai iškepto lietinio blyno pusės dėkite po du šaukštus mėsos įdaro ir sulankstykite į vokelį (kad neliktų mėsos, siūlau ją suskirstyti į tiek dalių, kiek iškepsite blynų).

Prieš patiekiant, blynelius iš abiejų pusių apkepinkite šlakelyje aliejaus arba sviesto, ant nedidelės ugnies kol gražiai apskrus.
Patiekite su grietine arba jogurtu. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau blynų rasite: Lietiniai Blynai.

Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau