Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 05

Lietuviški lietiniai - blynai su įvairiais įdarais

Lietuviški Lietiniai - Blynai Su Įvairiais Įdarais

(Paranormal) Prancūzai tokius lietinius vadina crêpe ir labai išdidžiai skelbia savo kulinarijos išradimu. Bet aš nebūčiau aš, jei nedrįsčiau šiam teiginiui paprieštarauti, nes esu ragavusi nuostabius lietinius pagamintus pagal rusų, graikų, Sibiro tautų bei lenkų virtuvės tradicijas. Kaip ir visi kiti kulinarai, labai išdidžiai teigiu, kad mano lietuviškas receptas pats skaniausias bei tikriausias: minkšti ir tamprūs, švelnaus skonio lietiniai, nė lašelio vandens - grynas skanumėlis.

Toks mano lietinių receptas nuo daugumos kitų internetinių skiriasi tuo, kad riebalus aš įmaišau į blendinį (skystą tešlą) ir visai nenaudoju riebalų ant keptuvės - tik pirmam lietiniui atitenka šiek tiek sviesto.

Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi 12 lietinių. Kepimo trukmė maždaug 25 minutes. Bet patartina blendinį (skystą tešlą) prieš kepant palikti brinkti mažiausiai 20 minučių kambario temperatūroje - kviečiuose esančiam glitimui suaktyvėti; šitaip lietiniai gausis tampresni bei sumažės rizika suplyšti juos apverčiant keptuvėje.

Tokie lietiniai yra skanūs ir patys savaime, bet juos galite paįvairinti įvairiausiais įdarais, žiūrėkite įdarų receptus įrašo apačioje.

Kepimui labiausiai tiks labai lygaus dugno nesvylama 30 centimetrų skersmens keptuvė. Aš pati turiu vieną keptuvę, kuri yra dedikuota būtent tik blynams bei lietiniams. Dar reiks turėti mikserį arba plakimo šluotelę, 100 mililitrų talpos samtį, 2 dubenis ir mentelę.

lietiniai blynai, blynai, lietiniai, miltiniai patiekalai

Ingredientai

  • sviestas: 75 gramų
  • aukščiausios rūšies kvietiniai miltai: 400 mililitrų (1,6 stiklinės)
  • rupi druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • pilno riebumo pienas: 500 + 100 mililitrų (kiek šiltesnis nei kambario temperatūros)
  • kiaušiniai: 3 dideli (kambario temperatūros)
  • augalinis aliejus: 100 mililitrų (labiausiai tiks vynuogių kauliukų aliejus).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susiruoškite visus reikia ingredientus lietiniams.

2. Tada virš vidutiniškos kaitros įkaitintote keptuvėje ištirpinkite sviestą, kepinkite iki kol sviestas tampa švelniai rudos spalvos,- tai priduoda lietiniams riešutiško prieskonio. Svarbiausia nesudeginti!

3. Palikite sviestą keptuvėje šiek tiek atvėsti.

4. Tada dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų bei druską.

5. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius bei 500 mililitrų pieno.

6. Trečdalį skysto mišinio pilkite į miltų mišinį, gerai išmaišykite mikseriu. Pilkite likusį pieno-kiaušinių mišinį, ištirpintą sviestą ir išplakite iki kol gautas blendinys (skysta tešla) bus be gumuliukų. Palikite sviestuotą keptuvę vėlesniam panaudojimui.

7. Uždenkite dubenį ir palikite blendinį brinkti kambario temperatūroje maždaug 20-30 minučių.

8. Išbrinkęs blendinys šiek tiek sutirštėja, tampa ištirpusių ledų konsistencijos. Į blendinį pilkite likusius 100 mililitrų pieno bei 100 mililitrų aliejaus. Viską dar kartą išplakite tuo pačiu mikseriu.

9. Tada į virš vidutinės kaitros įkaitusią tą pačią sviestuotą keptuvę samčiu pilkite blendinį. 1 samtis = 1 lietinis.

10. Keptuvę vartykite sukamuoju judesiu, kad blendinys plonu sluoksniu padengtų visą jos paviršių. Kepkite maždaug 60-90 sekundžių, kai tik lietinio paviršius atrodo sausas iki pat vidurio ir po juo pradės kilti oro burbulai, mentele apveskite apie kraštus, kad lietinis atšoktų nuo keptuvės paviršiaus. Tuomet lietinį vienu mentelės judesiu apverskite ir dar maždaug 60 sekundžių kepkite ant kitos pusės.

11. Iškepęs lietinis privalo būti tamprus, šviesus su rusvais taškais, kraštai minkšti bei nesausi.

12. Kartokite kepimus su likusiu blendiniu. Tarp kepimų keptuvės nereikia taukuoti, užteks riebalų iš blendinio.

13. Iškepusius lietinius vieną ant kito dėkite ant plokščios didelės lėkštės. Lietiniai tinka valgyti tik iš keptuvės arba juos uždengus plėvele (arba po kita plokščia lėkšte) galite šaldytuve laikyti iki 7 dienų, ir po to atšildyti ant sviestu pateptos keptuvės.

14. Lietiniai taps blynais, kai į juos įvyniosite įdarą ir apkepinsite iš abiejų pusių ant sviesto. Jei kepsite keptuvėje be dangčio, blynai gausis traškesni; po dangčiu kepant - geriau įkaista blyno įdaras. Didesnį kiekį iš anksto paruoštų blynų patariu kepti maždaug 15 minučių ant kepimo skardos orkaitėje, 175 laipsnių (350°F) temperatūroje. Įdaro į lietinius dėkite po 2 valgomuosius šaukštus. Maždaug 30-čiai lietinių pasirinkite vieną įdaro variantą:

15. Vištienos įdaras: Viena virta vištienos krūtinėlė, sumalta + aliejuje pakepinta pusę svogūno + druska + pipirai. Lietinius lankstykite vokeliu. Apkepinkite ir patiekite aplieję grietine su žiupsneliu druskos.

16. Varškės ir sūrio įdaras: 200 gramų varškės + 200 tarkuoto fermentinio sūrio + 1 arbatinis šaukštelis kmynų (nėra būtina) + druska + pipirai. Lietinius suvyniokite į vamzdelius. Užkepkite orkaitėje ir patiekiete su karštu sviesto + grietinės padažu.

17. Plaučių ir rūkytos dešros įdaras: 300 gramų virtų plaučių + 100 gramų rūkytos dešros + aliejuje pakepinta pusę svogūno. Lietinius lankstykite vokeliu. Apkepinkite ir patiekite aplieję grietine su žiupsneliu druskos

18. Varškės įdaras: 400 gramų varškės + 2 žali kiaušiniai (nėra būtina) + cukrus + vanilė arba cinamonas. Lietinius lankstykite vokeliu. Apkepinkite bei patiekite aplieję grietine ir apibarstę cukrumi.

19. Varškės ir špinatų įdaras: 200 gramų varškės + 100 gramų smulkintų špinatų + smulkintas kuokštas prieskoninių žalumynų + druska + pipirai. Lietinius lankstykite vokeliu. Apkepinkite ir pateikite aplieję karštu sviesto + grietinės + grybų (nėra būtina) padažu.

20. Troškinų kopūstų įdaras: 1 stiklinė troškintų kopūstų. + 2 virti kiaušiniai, susmulkinti + susmulkintos petražolės ar kt. prieskoniai + druska + pipirai. Lietinius lankstykite vokeliu. Apkepinkite ir patiekite aplieję grietine su žiupsneliu druskos

21. Obuolių ir razinų įdaras: 8 obuoliai, supjaustyti kubeliais + viena sauja razinų + 4 valgomieji šaukštai cukraus +2 valgomieji šaukštai romo (nėra būtina). Viską pakepinkite keptuvėje su sviestu. Dėkite į lietinio vidurį, suimkite kraštus į rišulėlį ir pasmeikite mediniu smeigtuku. Kepkite orkaitėje. Patiekite šalia ledų kamuoliuko arba plaktos grietinėlės bokštelio.

22. Grybų įdaras: 300 gramų grybų + didelis svogūnas + druska + pipirai. Daržoves supjaustykite, pakepinkite, jei labai skystas įdaras - įdėkite džiuvesėlių. Dėkite į lietinio vidurį įdaro, suimkite kraštus į rišulėlį ir pasmeikite mediniu kaištuku. Kepkite orkaitėje. Patiekite su grietine bei žiupsneliu druskos.

23. Kumpio ir sūrio įdaras: 200 gramų kumpio + 200 gramų fermentinio sūrio + smulkintų petražolių (nėra būtina). Lietinius lankstykite vokeliu arba vyniokite į vamzdelį. Pakepinkite keptuvėje ant sviesto arba orkaitėje iki kol sūris apsilydis. Patiekite aplieję grietine.

24. Kaip galite matyti, beveik visi mano įdarai yra nesaldūs. Aš labai mėgstu desertus, bet pavalgyti mėgstu sūriai ir aštriai. Būtų labai įdomu sužinoti, kokius įdarus mėgstate Jūs. Lauksiu parašant komentaruose! O dabar skanaus!

25. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietiniai.

lietiniai blynai, blynai, lietiniai, miltiniai patiekalai

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:34 Receptai Bananiniai Vafliai su Riešutais: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Bananiniai vafliai su riešutais – sveikas ir skanus patiekalas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime šio patiekalo naudą sveikatai, kalorijas, maistinių medžiagų įsisavinimą, g...

Skaityti daugiau

2025-07-29 laikas 15:04 Receptai Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su alaus marinatu: nauda, kalorijos ir receptas
Vištienos ketvirčiai su alaus marinatu – skanus ir sveikas patiekalas! Sužinokite naudą ir paruošimo paslaptis. Šiame straipsnyje atskleisime, kokią naudą vištiena teikia jūsų sveikatai, kiek kalorijų ji turi, kaip organizmas įsis...

Skaityti daugiau

2025-08-01 laikas 09:19 Kaip Apsaugoti Drabužius nuo Kandžių su Lauro Lapais: Natūralus ir Efektyvus Būdas
Apsaugokite drabužius nuo kandžių su lauro lapais! Natūralus, saugus ir efektyvus būdas be chemijos. Sužinokite, kaip tai padaryti!

Skaityti daugiau

2025-08-01 laikas 07:48 Vokietija: Eritrėjos migrantas sugriebė paauglės krūtis, trenkė jai į veidą, o tada sudaužė butelį jos draugei per galvą
Eritrėjos migrantas Miunchene seksualiai užpuolė 18-metę ir sužeidė 17-metį draugą, trenkdamas buteliu. Incidentas išryškina augančią nesaugumo krizę Vokietijoje.

Skaityti daugiau

2025-08-01 laikas 07:35 Vokietijos mokyklose stiprėja raginimai įvesti islamo religinį švietimą
Mokytojų asociacija ir Turkijos bendruomenės lyderiai teigia, kad musulmonų moksleiviai turėtų turėti tokias pačias teises į religinį švietimą kaip ir krikščionys Europoje

Skaityti daugiau

2025-08-01 laikas 07:25 Olandijos teismas skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę vyrui už tai, kad jis 258 kartus dūrė savo draugei priešais naujagimį kūdikį
Hagos teismas nuteisė 24-erių Arnoldą O. 5 metams kalėjimo ir privalomam psichiatriniam gydymui už žiaurų draugės nužudymą 258 dūriais. Nusikaltimas įvyko 2024 m. Zoetermeer, motyvuotas psichikos sutrikimais ir iliuziniais kaltinimais....

Skaityti daugiau

2025-08-01 laikas 07:18 Dėl kalėjimų perpildymo anksti paleistas kosovietis musulmonas savo žmoną padegė prieš jų vaikų akis

Mirsad H. atlikinėjo ilgą bausmę už smurtą prieš savo žmoną, tačiau buvo paleistas anksčiau pagal vyriausybės politiką, skirtą kalėjimų perpildymui mažinti, o tai sudarė sąlygas šiam baisiam nusikaltimui.

Skaityti daugiau