Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 23

Makaronai su kiauliena, keptu česnaku ir balzaminiu actu

Makaronai su kiauliena, keptu česnaku ir balzaminiu actu

Toks makaronų patiekalas su kiauliena gali būti labai skani vakarienė, ypač nuostabus patiekalo padažas ir pati mėsa gaunasi itin sultinga.

Seniau šį patiekalą gamindavau su daržovių sultiniu, bet šį kartą turėjau jautienos ir jį panaudojau, tai galiu pasakyti, kad lėkštėje spalvos gražesnės (ir atrodo fotogeniškiau) su daržovių sultiniu, bet skonis galima sakyti visai nepasikeičia.

Ingredientai

  • česnakas: 1 galvos (viršūnę nupjauname)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 1 (susmulkiname)
  • kiaulienos nugarinė: 300 gramų (supjaustome kubeliais; tinka ir kiaulienos sprandinė)
  • balzaminis actas: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: šiek tiek
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • karštas daržovių arba jautienos sultinys: 300 mililitrų
  • druska
  • juodieji pipirai
  • smulkintos petražolės: 1 saujos
  • makaronai: 350 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Česnaką orkaitėje kepame 20 minučių ir po to atvėsiname.

3. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų.

4. Suberkite svogūną ir nustatę vidutinę kaitrą kepame maždaug 5 minutes arba kol jis šiek tiek pagelsta.

5. Sudedame kiaulieną ir kepame vis pamaišydami maždaug 5 minutes, kol mėsa įgauna gražią auksinę spalvą.

6. Supilame balzaminį actą, padidiname kaitrą ir kepame dar kelias minutes.

7. Įmaišome pomidorų padažo, tuomet miltus ir paskui supilame sultinį. Gerai pamaišome, kad neliktų gumuliukų.

8. Užverdame ir paverdame maždaug 10 minučių arba, kol padažas sutirštėja ir jo sumažėja.

9. Pasūdome bei pagardiname pipirais. Nulupame česnako skilteles, stambiai supjaustome, įmaišome į padažą kartu su puse porcijos petražolių.

10. Išverdame makaronus, pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.

11. Išvirtus makaronus sumaišome su padažu, apibarstome likusiomis petražolėmis (aš prieš tai dar makaronus šiek tiek paskrudinau ir jų ant viršaus užpyliau padažo su mėsa, bet čia jau skonio reikalas, kaip patieksite, tai tikrai nėra būtinas etapas). Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau makaronų receptų rasite: Makaronai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau