Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 23

Makaronai su kiauliena, keptu česnaku ir balzaminiu actu

Makaronai su kiauliena, keptu česnaku ir balzaminiu actu

Toks makaronų patiekalas su kiauliena gali būti labai skani vakarienė, ypač nuostabus patiekalo padažas ir pati mėsa gaunasi itin sultinga.

Seniau šį patiekalą gamindavau su daržovių sultiniu, bet šį kartą turėjau jautienos ir jį panaudojau, tai galiu pasakyti, kad lėkštėje spalvos gražesnės (ir atrodo fotogeniškiau) su daržovių sultiniu, bet skonis galima sakyti visai nepasikeičia.

Ingredientai

  • česnakas: 1 galvos (viršūnę nupjauname)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 1 (susmulkiname)
  • kiaulienos nugarinė: 300 gramų (supjaustome kubeliais; tinka ir kiaulienos sprandinė)
  • balzaminis actas: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: šiek tiek
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • karštas daržovių arba jautienos sultinys: 300 mililitrų
  • druska
  • juodieji pipirai
  • smulkintos petražolės: 1 saujos
  • makaronai: 350 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Česnaką orkaitėje kepame 20 minučių ir po to atvėsiname.

3. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų.

4. Suberkite svogūną ir nustatę vidutinę kaitrą kepame maždaug 5 minutes arba kol jis šiek tiek pagelsta.

5. Sudedame kiaulieną ir kepame vis pamaišydami maždaug 5 minutes, kol mėsa įgauna gražią auksinę spalvą.

6. Supilame balzaminį actą, padidiname kaitrą ir kepame dar kelias minutes.

7. Įmaišome pomidorų padažo, tuomet miltus ir paskui supilame sultinį. Gerai pamaišome, kad neliktų gumuliukų.

8. Užverdame ir paverdame maždaug 10 minučių arba, kol padažas sutirštėja ir jo sumažėja.

9. Pasūdome bei pagardiname pipirais. Nulupame česnako skilteles, stambiai supjaustome, įmaišome į padažą kartu su puse porcijos petražolių.

10. Išverdame makaronus, pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.

11. Išvirtus makaronus sumaišome su padažu, apibarstome likusiomis petražolėmis (aš prieš tai dar makaronus šiek tiek paskrudinau ir jų ant viršaus užpyliau padažo su mėsa, bet čia jau skonio reikalas, kaip patieksite, tai tikrai nėra būtinas etapas). Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau makaronų receptų rasite: Makaronai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:53 Žaltvykslė: Paslaptinga Pelkių Ugnis ir Jos Mokslinis Paaiškinimas
Žaltvykslė, žinoma kaip will-o'-the-wisp ar ignis fatuus, šimtmečius buvo siejama su dvasiomis ir fėjomis pelkėse bei kapinėse. Mokslas ją paaiškino metano degimu, bet naujausias Stanfordo ir Kinijos tyrimas atskleidžia tikrąją priežastį: mikrožaibai...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:15 Kodėl jaučiame svetimą žvilgsnį? Moksliniai paaiškinimai ir iliuzijos
Ar kada pajutote dilgčiojimą, tarsi kažkas jus stebėtų? Tai žvilgsnių aptikimo sistema – neuronų tinklas, evoliucionavęs kaip apsauga nuo plėšrūnų ir socialinių grėsmių. Žmonėse ji išvystyta labiausiai dėl bendravimo poreikių. Periferinis regėjimas, ...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 14:22 Baltarusijos balionai kelia chaosą: ministras kreipiasi į ICAO ir EK

Įsivaizduokite chaosą Lietuvos danguje: kontrabandiniai balionai iš Baltarusijos, šmėkščiojantys kaip vaiduokliai nakties tamsoje, paralyžiuoja oro uostus, sutrikdo 190 skrydžių ir paliečia 30 tūkst. keleivių, kurių veidai pilkėja prie mirksinčių ...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 11:34 Antrosios pensijų pakopos reforma 2026: +2 mlrd. eurų biudžetui ir vartojimo šuolis

Antrosios pensijų pakopos reforma 2026 m. Lietuvoje: nuo sausio 1 d. galimybė pasitraukti per 2 metus, atsiimti 25% lėšų ar stabdyti įmokas. Poveikis: +1,998 mlrd. eurų mokesčių biudžetui, +7,3% vartojimo augimo. Turtas fonduose >10 mlrd. eurų....

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 11:05 Dyzelino ir benzino kainos 2026 m. Lietuvoje: brangimas neišvengiamas?

2026 m. Lietuvoje dyzelino akcizas kils 6,5%, brangimas 4 ct/l, nepaisant žadėto stabdymo. Nuo 2027 m. ES ETS2 sistema pridės iki 40 ct/l dėl taršos leidimų. Ekspertai prognozuoja 2,5 €/l iki 2030 m., poveikis infliacijai ir verslui. Dabartin...

Skaityti daugiau