Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Lapkričio » 27

Marinuota silkė grietinės padaže

Marinuota silkė grietinės padaže

Pagal tokį receptą paruošta silkė gaunasi švelni ir kiek saldžiarūgštė. Ją kaip ir dauguma silkės patiekalų skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis. Taip pat labai tinka ir virtos-apkeptos bulvės. Man asmeniškai tai buvo naujas atradimas, niekada nemarinuodavau su grietine, o dabar šitaip gaminsiu daug dažniau. 

Jeigu norisi dar labiau paįvairinti ir pagaminti egzotiškiau, tai į grietinę galite įdėti tarkuoto arba smulkiai pasmulkinto obuolio. 

Jei šio recepto gamybai naudosite marinuotą pirktinę silkę, tai papildomai marinuoti jos visai nereikia. Bet man pačiai daug labiau patinka gaminti su savo pačios pasimarinuota silkute, šitaip gaunasi sveikiau ir skaniau. O taip pat ir pavyksta šiek tiek sutaupyti pinigų.

Ingredientai

  • silkės filė: 4
  • grietinė: 300 gramų
  • svogūnai: 2 (vidutinio dydžio)
  • citrinos: 1
  • krapai: 2 pundelų
  • cukrus: 2 šaukštelių
  • druska: šiek tiek
  • pipirai: šiek tiek.

Marinavimui:

  • vanduo: 500 mililitrų
  • actas: 100 mililitrų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio (jeigu silkė nėra sūdyta)
  • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia marinatui pasigaminti į vandenį beriame druską bei cukrų, užviriname.

2. Po to nukaičiame ir supilame actą. Pilnai atvėsusiu marinatu užpilame silkės gabaliukus.

3. Paliekame šaldytuve pastovėti mažiausiai per visą naktį.

4. Paskui marinuotą silkę nuvarviname ir einame ruošti grietinės padažo.

5. Svogūną itin smulkiai sukapojame. Sumaišome jį su grietine bei citrinos sultimis.

6. Padažą paskaniname druska, pipirais, cukrumi ir susmulkintais krapais.

7. Tada sumaišome grietinės padažą su silkės gabaliukais ir paliekame pastovėti šaldytuve mažiausiai 6-8 valandas, kad skoniai "susidraugautų". Jei labai skubate, galite valgyti ir greičiau, bet aš rekomenduoju palauktu, bus skaniau!

8. Kaip ir minėjau ši silkė pati skaniausia su virtomis bulvėmis. :) Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau