Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Lapkričio » 27

Marinuota silkė grietinės padaže

Marinuota silkė grietinės padaže

Pagal tokį receptą paruošta silkė gaunasi švelni ir kiek saldžiarūgštė. Ją kaip ir dauguma silkės patiekalų skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis. Taip pat labai tinka ir virtos-apkeptos bulvės. Man asmeniškai tai buvo naujas atradimas, niekada nemarinuodavau su grietine, o dabar šitaip gaminsiu daug dažniau. 

Jeigu norisi dar labiau paįvairinti ir pagaminti egzotiškiau, tai į grietinę galite įdėti tarkuoto arba smulkiai pasmulkinto obuolio. 

Jei šio recepto gamybai naudosite marinuotą pirktinę silkę, tai papildomai marinuoti jos visai nereikia. Bet man pačiai daug labiau patinka gaminti su savo pačios pasimarinuota silkute, šitaip gaunasi sveikiau ir skaniau. O taip pat ir pavyksta šiek tiek sutaupyti pinigų.

Ingredientai

  • silkės filė: 4
  • grietinė: 300 gramų
  • svogūnai: 2 (vidutinio dydžio)
  • citrinos: 1
  • krapai: 2 pundelų
  • cukrus: 2 šaukštelių
  • druska: šiek tiek
  • pipirai: šiek tiek.

Marinavimui:

  • vanduo: 500 mililitrų
  • actas: 100 mililitrų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio (jeigu silkė nėra sūdyta)
  • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia marinatui pasigaminti į vandenį beriame druską bei cukrų, užviriname.

2. Po to nukaičiame ir supilame actą. Pilnai atvėsusiu marinatu užpilame silkės gabaliukus.

3. Paliekame šaldytuve pastovėti mažiausiai per visą naktį.

4. Paskui marinuotą silkę nuvarviname ir einame ruošti grietinės padažo.

5. Svogūną itin smulkiai sukapojame. Sumaišome jį su grietine bei citrinos sultimis.

6. Padažą paskaniname druska, pipirais, cukrumi ir susmulkintais krapais.

7. Tada sumaišome grietinės padažą su silkės gabaliukais ir paliekame pastovėti šaldytuve mažiausiai 6-8 valandas, kad skoniai "susidraugautų". Jei labai skubate, galite valgyti ir greičiau, bet aš rekomenduoju palauktu, bus skaniau!

8. Kaip ir minėjau ši silkė pati skaniausia su virtomis bulvėmis. :) Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau