Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 12

Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais

Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais

Visai neseniai vartydama kelių metų senumo Beatos žurnalą užmačiau vieną silkės recepto nuotrauką. Tik perskaičiusi receptą supratau, kad tai gali labai lengvai gali būti mano šių metų silkės "hitas", nes jame buvo viskas, ką labiausiai mėgstu prie silkės. Kodėl aš šio recepto negaminau anksčiau net neįsivaizduoju. Gal tiesiog jis turėjo sulaukti savo eilės. Ir pagaliau, po ilgo laukimo, ji atėjo.

Beje, gaminant tokią silkę iš anksto rekomenduoju išsivirti bulvių su lupena bei išsikepti orkaitėje burokėlių. Žinoma, tinka ir su virtais, bet man asmeniškai kepti burokėliai yra žymiai skaniau.

Ingredientai

  • silkės filė: 4
  • burokėliai: 4
  • bulvės: 3-4
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 1
  • džiovinti baravykai: 1 saujos
  • džiovintos kriaušės: 1 saujelės
  • džiovinti obuoliai: 1 saujelės
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • citrinos sultys: šlakelio
  • druska: žiupsnio
  • citrinos sultys: šlakelio.

Žolelių majonezui:

  • krapai: 1 saujelės
  • petražolės: 1 saujelės
  • marinuoti kaparėliai: 2 valgomųjų šaukštų
  • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia bulves išvirkite su lupena ir atvėsinkite. Aš šį kartą gaminau iš dvigubos normos, nuotraukoje matosi daugiau verdamų bulvių. :)

2. Burokėlius susukite į foliją ir dėkite kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30-50 minučių (priklausomai nuo turimų burokėlio dydžio). Žinoma, galite naudoti ir virtus burokėlius, bet su keptu man asmeniškai gaunasi skaniau.

3. Tada žalumynus supjaustykite smulkiais gabaliukais, kaparėlius taip pat pasmulkinkite ir sumaišykite su majonezu.

4. Džiovintus grybus kartu su kriaušėmis bei obuoliais užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti.

5. Tuomet nulupkite svogūną ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

7. Sudėkite svogūną ir pakepinkite, kol jis suminkštėja.

8. Nupilkite skystį nuo grybų ir džiovintų vaisių. Juos pasmulkinkite, sudėkite į keptuvę bei pakepinkite maždaug 5 minutes.

9. Pagardinkite druska bei pipirais. Masę atvėsinkite.

10. Burokėlį nulupkite bei supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su keptuvės turiniu ir apšlakstykite citrinos sultimis.

11. Bulves nulupkite bei supjaustykite griežinėliais.

12. Lėkštėje dėliokite bulvių riekeles. Dėkite po vieną šaukštelį majonezo, krėskite burokėlių ir grybų mišrainės.

13. Ant viršaus dėkite po gabaliuką silkės, patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.

silkė, burokėliai, grybai, obuoliai, virtuvė

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau