Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Gruodžio » 23

Lengvai pjaustoma "Silkė pataluose" su želatina

Lengvai pjaustoma

(Paranormal) Lieka vis mažiau laiko iki pačių gražiausių metų švenčių, o aš vis suku galvą ką dar šiemet pagaminti. Ir užrašuose radau šį silkės receptą, o prie jo parašyta "buvo pirmas suvalgytas, įdėti kitiems metams visiems skaitytojams". Tai štai dabar ir dalinuosi! 

Pernai, silkę pataluose, pamėginau pagaminti su želatina. Nerealiai patiko, nes labai gražiai atsipjovė bei buvo patogi įsidėti gabaliuką į lėkštę. O želatina silkės pataluose skonį pakėlė į naują, visai nematytą lygį. Būtinai pagaminkite jau šiemet!

Ingredientai

Silkei pataluose:

  • silkės filė: 220 gramų
  • burokėliai: 300 gramų (virti)
  • bulvės: 300 gramų (virtos)
  • morkos: 300 gramų (virtos)
  • mėlynieji svogūnai: ~50-70 gramų
  • majonezas: ~350 gramų
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: pagal skonį
  • želatina: 20 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų (želatinos išbrinkinimui).

Svogūnų marinatui:

  • vanduo: 100 mililitrų
  • obuolių actas: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto.

Papuošimui:

  • virti kiaušiniai
  • žalumynai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame maždaug 20 minučių, kad išbrinktų.

2. Tada ištirpiname karšto vandens vonelėje ir atvėsiname.

3. Svogūną smulkiai supjaustome, įpilame vandens, obuolių acto, įberiame cukraus bei viską gerai išmaišome, paliekame maždaug 20 minučių, kad pasimarinuotų.

4. Tuomet į atskirus tris dubenėlius, burokinės tarkos pagalba, sutarkuojame bulves, morkas, burokėlius ir į kiekvieną įberiame druskos bei pipirų.

5. Silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais.

6. Marinatą nupilame ir svogūnus gerai nuspaudžiame rankomis, kad neliktų skysčio. Svogūnus sudedame ant silkės.

7. Pasiruošiame formą į kurią sluoksniuosime visus ingredientus. Aš pati naudoju "Tupperware" žiedą, bet jeigu jūs savo namuose tokio neturite, tai tinka ir kitoks indas, pvz. stiklinis, tik prieš tai jį išklojame su maistine plėvele. (į "Tupperware" žiedą plėveles kloti nereikia, tik šiek tiek patepame aliejumi).

8. Ištirpintą bei atvėsusią želatiną sumaišome su majonezu. "Dirbti" privalu greitai, nes majonezas gali sustingti, jeigu taip atsitinka, majonezą su indu pastatome į karštą vandenį.

9. Atėjo eilė viską sluoksniuoti ir tolygiai paskirstyti, išlyginame paviršių tokia tvarka:

- Į burokėlius dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, sudedame į formą.
- Į bulves dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, ir pusę bulvių sudedame į formą, o kitą dalį atidedame.
- Į silkę su svogūnais dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, sudedame į formą.
- Tuomet dedame likusias bulves.
- Į morkas dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, sudedame į formą.

10. Formą uždengiame dangčiu arba maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą stingti bent jau 4-5 valandoms, o idealiausiai per visą naktį.

11. Kai jau sustingsta, papuošiame sutarkuotu kiaušiniu bei žalumynais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.

Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:18 «Protingiausias žmogus pasaulyje» dalijasi mintimis apie mirtį ir reinkarnaciją
Krisas Langanas, 72 metų amerikiečių mokslininkas, žinomas dėl savo išskirtinio intelekto, pasidalino intriguojančia nuomone apie mirtį ir pomirtinį gyvenimą. Jo Kognityvinis teorinis visatos modelis (CTMU) pristato radikaliai naują požiūrį į mūsų eg...

Skaityti daugiau