Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 23

Lengvai pjaustoma "Silkė pataluose" su želatina

Lengvai pjaustoma

(Paranormal) Lieka vis mažiau laiko iki pačių gražiausių metų švenčių, o aš vis suku galvą ką dar šiemet pagaminti. Ir užrašuose radau šį silkės receptą, o prie jo parašyta "buvo pirmas suvalgytas, įdėti kitiems metams visiems skaitytojams". Tai štai dabar ir dalinuosi! 

Pernai, silkę pataluose, pamėginau pagaminti su želatina. Nerealiai patiko, nes labai gražiai atsipjovė bei buvo patogi įsidėti gabaliuką į lėkštę. O želatina silkės pataluose skonį pakėlė į naują, visai nematytą lygį. Būtinai pagaminkite jau šiemet!

Ingredientai

Silkei pataluose:

  • silkės filė: 220 gramų
  • burokėliai: 300 gramų (virti)
  • bulvės: 300 gramų (virtos)
  • morkos: 300 gramų (virtos)
  • mėlynieji svogūnai: ~50-70 gramų
  • majonezas: ~350 gramų
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: pagal skonį
  • želatina: 20 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų (želatinos išbrinkinimui).

Svogūnų marinatui:

  • vanduo: 100 mililitrų
  • obuolių actas: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto.

Papuošimui:

  • virti kiaušiniai
  • žalumynai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame maždaug 20 minučių, kad išbrinktų.

2. Tada ištirpiname karšto vandens vonelėje ir atvėsiname.

3. Svogūną smulkiai supjaustome, įpilame vandens, obuolių acto, įberiame cukraus bei viską gerai išmaišome, paliekame maždaug 20 minučių, kad pasimarinuotų.

4. Tuomet į atskirus tris dubenėlius, burokinės tarkos pagalba, sutarkuojame bulves, morkas, burokėlius ir į kiekvieną įberiame druskos bei pipirų.

5. Silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais.

6. Marinatą nupilame ir svogūnus gerai nuspaudžiame rankomis, kad neliktų skysčio. Svogūnus sudedame ant silkės.

7. Pasiruošiame formą į kurią sluoksniuosime visus ingredientus. Aš pati naudoju "Tupperware" žiedą, bet jeigu jūs savo namuose tokio neturite, tai tinka ir kitoks indas, pvz. stiklinis, tik prieš tai jį išklojame su maistine plėvele. (į "Tupperware" žiedą plėveles kloti nereikia, tik šiek tiek patepame aliejumi).

8. Ištirpintą bei atvėsusią želatiną sumaišome su majonezu. "Dirbti" privalu greitai, nes majonezas gali sustingti, jeigu taip atsitinka, majonezą su indu pastatome į karštą vandenį.

9. Atėjo eilė viską sluoksniuoti ir tolygiai paskirstyti, išlyginame paviršių tokia tvarka:

- Į burokėlius dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, sudedame į formą.
- Į bulves dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, ir pusę bulvių sudedame į formą, o kitą dalį atidedame.
- Į silkę su svogūnais dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, sudedame į formą.
- Tuomet dedame likusias bulves.
- Į morkas dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, sudedame į formą.

10. Formą uždengiame dangčiu arba maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą stingti bent jau 4-5 valandoms, o idealiausiai per visą naktį.

11. Kai jau sustingsta, papuošiame sutarkuotu kiaušiniu bei žalumynais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.

Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-18 laikas 14:05 Receptai Cinamoninės Bandelės: Receptas ir Nauda
Cinamoninės mielinės bandelės – tai ne tik gardus desertas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas, jei paruošiamos teisingai. Šiame straipsnyje aptarsime jų naudą, kalorijas, maistines medžiagas, kurias organizmas įsisavina, bei...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:53 Receptai Purūs Grietininiai Keksiukai su Razinomis: Slaptas Receptas ir Stebuklinga Nauda!
Ar žinojote, kad paprastas keksiukas gali būti sveikatos bomba? Šiame straipsnyje atskleisime viską apie purius grietininius keksiukus su razinomis – nuo kalorijų iki organizmo įsisavinamų medžiagų. Su virėjų paslaptimis ir užsien...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:29 Receptai Kūčių Virtinukai su Grybais: Stebuklinga Nauda ir Receptas!

Kūčių virtinukai su džiovintais grybais ir svogūnais – tradicinis lietuviškas patiekalas, kupinas skonio ir naudos sveikatai. Šie virtinukai ne tik sotūs, bet ir turtingi antioksidantais, kuri...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 14:18 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Šokiruojantys Metalai ir Paslaptys
Ar įsivaizduojate kometą, atskriejusią iš tolimų žvaigždžių gelmių, slepiančią metalų lobius, kurie sukelia ugnikalnių išsiveržimus kosmose? Tai ne fantazija – tai realybė, kuri kelia šiurpą ir žavesį!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:33 Paslaptingas Triukas su Aliejumi: Amžinai Atsikratykite Burokėlių Dėmių!
Ar žinojote, kad burokėliai – ne tik sveikas maistas, bet ir tikras virtuvės košmaras dėl savo dėmių? Šiame straipsnyje atskleisime paslaptingą triuką su augaliniu aliejumi, kuris akimirksniu pašalins raudonas dėmes nuo pjaustymo lentos. Papildysime ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:24 Paslaptis: Kaip Rasti Tikrą Meilę Pradėjus Nuo Savęs!

Ar kada susimąstėte, kodėl meilė vis slysta pro pirštus? Šis straipsnis atskleis paslaptį: tikra meilė prasideda ne nuo partnerio paieškos, o nuo gilaus savęs pažinimo. Su emociniais įžvalgomis, paslaptingais pratimais ir pavyzdžiais iš užsienio e...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 08:26 Dienos Horoskopas 2025 m. Gruodžio 18 d.

2025 m. gruodžio 18 d. horoskopas visiems zodiako ženklams lietuviškai. Venera trigone su Chironu skatina gydymą santykiuose, savivertei ir finansuose. Naujausia: trys ženklai (Avinas, Liūtas, Ožiaragis) pradeda gydymo erą dėl šio aspekto 

Skaityti daugiau