Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Gruodžio » 23

Lengvai pjaustoma "Silkė pataluose" su želatina

Lengvai pjaustoma

(Paranormal) Lieka vis mažiau laiko iki pačių gražiausių metų švenčių, o aš vis suku galvą ką dar šiemet pagaminti. Ir užrašuose radau šį silkės receptą, o prie jo parašyta "buvo pirmas suvalgytas, įdėti kitiems metams visiems skaitytojams". Tai štai dabar ir dalinuosi! 

Pernai, silkę pataluose, pamėginau pagaminti su želatina. Nerealiai patiko, nes labai gražiai atsipjovė bei buvo patogi įsidėti gabaliuką į lėkštę. O želatina silkės pataluose skonį pakėlė į naują, visai nematytą lygį. Būtinai pagaminkite jau šiemet!

Ingredientai

Silkei pataluose:

  • silkės filė: 220 gramų
  • burokėliai: 300 gramų (virti)
  • bulvės: 300 gramų (virtos)
  • morkos: 300 gramų (virtos)
  • mėlynieji svogūnai: ~50-70 gramų
  • majonezas: ~350 gramų
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: pagal skonį
  • želatina: 20 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų (želatinos išbrinkinimui).

Svogūnų marinatui:

  • vanduo: 100 mililitrų
  • obuolių actas: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto.

Papuošimui:

  • virti kiaušiniai
  • žalumynai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame maždaug 20 minučių, kad išbrinktų.

2. Tada ištirpiname karšto vandens vonelėje ir atvėsiname.

3. Svogūną smulkiai supjaustome, įpilame vandens, obuolių acto, įberiame cukraus bei viską gerai išmaišome, paliekame maždaug 20 minučių, kad pasimarinuotų.

4. Tuomet į atskirus tris dubenėlius, burokinės tarkos pagalba, sutarkuojame bulves, morkas, burokėlius ir į kiekvieną įberiame druskos bei pipirų.

5. Silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais.

6. Marinatą nupilame ir svogūnus gerai nuspaudžiame rankomis, kad neliktų skysčio. Svogūnus sudedame ant silkės.

7. Pasiruošiame formą į kurią sluoksniuosime visus ingredientus. Aš pati naudoju "Tupperware" žiedą, bet jeigu jūs savo namuose tokio neturite, tai tinka ir kitoks indas, pvz. stiklinis, tik prieš tai jį išklojame su maistine plėvele. (į "Tupperware" žiedą plėveles kloti nereikia, tik šiek tiek patepame aliejumi).

8. Ištirpintą bei atvėsusią želatiną sumaišome su majonezu. "Dirbti" privalu greitai, nes majonezas gali sustingti, jeigu taip atsitinka, majonezą su indu pastatome į karštą vandenį.

9. Atėjo eilė viską sluoksniuoti ir tolygiai paskirstyti, išlyginame paviršių tokia tvarka:

- Į burokėlius dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, sudedame į formą.
- Į bulves dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, ir pusę bulvių sudedame į formą, o kitą dalį atidedame.
- Į silkę su svogūnais dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, sudedame į formą.
- Tuomet dedame likusias bulves.
- Į morkas dedame 4 šaukštus majonezo ir išmaišome, sudedame į formą.

10. Formą uždengiame dangčiu arba maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą stingti bent jau 4-5 valandoms, o idealiausiai per visą naktį.

11. Kai jau sustingsta, papuošiame sutarkuotu kiaušiniu bei žalumynais. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.

Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:23 Pentagrama: Magijos Simbolis, Reikšmė ir Naudojimas Ritualuose
Pentagrama – galingas penkiakampės žvaigždės simbolis magijoje ir simbol agyvoje. Sužinokite jos reikšmę: ryšį su penkiais elementais (žeme, vandeniu, oru, ugnimi, eteriu), Pitagoro Auksinį pjūvį ir harmoniją. Straipsnyje aptariama istorija nuo Salia...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:10 Antikvariniai Daiktai ir Dvasios: Kaip Pajusti Energiją Prieš Perkant

Ar antikvariniai daiktai gali būti apsėsti dvasių? Parapsichologė Sylvia Browne rekomenduoja prieš pirkimą pajusti daikto energiją rankose. Tikros istorijos iš JAV: dvasios apsėsta kėdė Viskonsine ir liūdesį keliantis žiedas Luizianoje. Sužinokite...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 10:56 Kaip balinti skalbinius namuose be chemijos: liaudiškas tirpalas
Sugrąžinkite idealų baltumą pilkoms ir geltonoms patalynėms bei apatiniams be brangių baliklių! Paprastas liaudiškas tirpalas iš druskos, vandenilio peroksido ir amoniako efektyviai pašalina pilkumą ir gelsvumą. Paruošimas užtrunka kelias minutes, mi...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau