- 23.07.2020
- 0.0 Reitingas
- 3965 Peržiūrų
- Aptarti
Kiekviena šeimininkė turime savo mėgiamus receptus (o jų yra begalės), pagal kuriuos ruošiam atsargas žiemai. Juk ne visi vienodai mėgstam (ar galim) valgyti rūgštaus ar saldžiarūgščio, aštraus ar prėsko skonio produktus. Bet visi tie receptai yra geri, jei jie tinka jums...
Šį kartą siūlau išmėginti vieną iš aguročių marinavimo receptų.
Jums reikės:
- 1,5 kg aguročių,
- 1 morka,
- 1 galvutė česnakų,
- 1 čili pipiras (galima nedėti),
- po pundelį krapų ir petražolių, juodųjų bei kvapiųjų pipirų ir garstyčių žirnelių.
Marinatas :
1 litrui vandens :
- 1 v.š druskos,
- 2 v.š cukraus,
- 4 v.š acto 9%.
Į 0,5 litro stiklainį dėti 2-3 česnakų skilteles, po keletą šakelių krapų su petražolėm, po 3-4 žirnelius juodųjų bei kvapiųjų pipirų, 0,5 arb. š garstyčių, morkų, kelis plonus žiedelius čili pipirų ir aišku, griežinėliais pjaustytus aguročius.
Išvirti marinatą ir šiek tiek pravėsusiu užpilti daržoves, stiklainius sustatyti į puodą ir užkaisti.
Po to, kai vanduo puode užverda, kaitinti dar 15 min.
Taipogi šis receptas tinka konservuojant agurkus, cukinijas, patisonus.
Daugelis konservuojame karšto pilstymo būdu, bet pjaustytas daržoves aš dažniausiai sterilizuoju. Arba verdu.
Receptu pasidalino: vakavimas.lt
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau