
- 23.07.2020
- 0.0 Reitingas
- 3100 Peržiūrų
- Aptarti
Kiekviena šeimininkė turime savo mėgiamus receptus (o jų yra begalės), pagal kuriuos ruošiam atsargas žiemai. Juk ne visi vienodai mėgstam (ar galim) valgyti rūgštaus ar saldžiarūgščio, aštraus ar prėsko skonio produktus. Bet visi tie receptai yra geri, jei jie tinka jums...
Šį kartą siūlau išmėginti vieną iš aguročių marinavimo receptų.
Jums reikės:
- 1,5 kg aguročių,
- 1 morka,
- 1 galvutė česnakų,
- 1 čili pipiras (galima nedėti),
- po pundelį krapų ir petražolių, juodųjų bei kvapiųjų pipirų ir garstyčių žirnelių.
Marinatas :
1 litrui vandens :
- 1 v.š druskos,
- 2 v.š cukraus,
- 4 v.š acto 9%.
Į 0,5 litro stiklainį dėti 2-3 česnakų skilteles, po keletą šakelių krapų su petražolėm, po 3-4 žirnelius juodųjų bei kvapiųjų pipirų, 0,5 arb. š garstyčių, morkų, kelis plonus žiedelius čili pipirų ir aišku, griežinėliais pjaustytus aguročius.
Išvirti marinatą ir šiek tiek pravėsusiu užpilti daržoves, stiklainius sustatyti į puodą ir užkaisti.
Po to, kai vanduo puode užverda, kaitinti dar 15 min.
Taipogi šis receptas tinka konservuojant agurkus, cukinijas, patisonus.
Daugelis konservuojame karšto pilstymo būdu, bet pjaustytas daržoves aš dažniausiai sterilizuoju. Arba verdu.
Receptu pasidalino: vakavimas.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau