- 04.07.2020
- 0.0 Reitingas
- 1830 Peržiūrų
- Aptarti
Daugelis esam įpratę sodinti svogūnus pakankamai dideliais tarpais vienas nuo kito. Aš sodinu labai tankiai, o tarpueilius palieku apie 40 cm. Vėliau, paaugus svogūnų laiškams jų neskinu, bet retinu, išraudama su visa galvute. Iš, nedideliam plote tankiai susodintų svogūnų, jų pakanka ir sočiai prisivalgyti, ir dar atsargas žiemai pasiruošti. Ir ravėjimo bei purenimo mažiau....
Kadangi svogūnų priauga daug, tai dalį marinuoju šiuo receptu:
- 2 kg svogūnų galvučių;
- 2 galvutės česnakų;
- 2 čili pipirai (kadangi šviežių dar neturiu, tai naudojau džiovintus).
Marinatas:
1 litrui vandens: 2 v.š. druskos, 3 v.š. cukraus, 250 ml obuolių acto, 10 juodųjų pipirų žirnelių, 2 gvazdikėlių, 3 lauro lapai, 2 v.š. aliejaus ir porą krapų žiedynų.
Blanširuokite nuluptus svogūnus: suberkite juos trims minutėms į verdantį vandenį, po to iškarto perliekite šaltu ir, nuvarvinus per sietelį, sudėkite į stiklainius kartu su česnakais ir čili pipirais, užpilkite šiek tiek atvėsusiu marinatu (krapus ir lauro lapus išmetu), indelius sustatykite į puodą ir kaitinkite po užvirimo 5 min.
Svogūnų laiškus džiovinu prieskoniams arba šaldau. Taip pat galima marinuoti griežinėliais pjaustytus svogūnus. Tuomet blanširuoti nereikia.
Marinuotus svogūnus valgom su mėsos ar žuvies patiekalais, naudojam salotoms ar picai.
Pasidalino: vakavimas.lt
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau