- 15.08.2020
- 0.0 Reitingas
- 2169 Peržiūrų
- Aptarti
Jeigu jau mielinės bandelės atsibodo, galite išsikepti nuostabų mielinį pyragą. Ant viršaus galite dėti ne tik obuolius, bet ir įvairiausius kitus vaisius: kriaušes, persikus ir panašiai. Pyrago gamyba ganėtinai paprasta, reikia tik turėti laiko palaukti, kol kils tešla...
Reikės:
250 ml kefyro, šilto
žiupsnelio druskos
20 g šviežių mielių (arba 1 a.š. sausų mielių)
100 g sviesto, minkšto
4 v.š. cukraus
2 kiaušinių
~450 g miltų.
Ant viršaus:
3-4 obuolių (arba kitokių vaisių).
100 g sviesto, šalto
~2 v.š. cukraus.
Pirmiausia mieles užpilam šaukštu cukraus ir atidedam trumpam. Po kelių minučių mieles atsargiai išmaišysim, kol pavirs į skystą masę (jei naudojam sausas mieles, jas sudedam į šiltą kefyrą ir atidedam 5 min, kol mielės "sureaguos").
Dubenyje išplakam sviestą su cukrumi (3 v.š.), įmušam kiaušinius, gerai išsukam, beriam druskos, supilam kefyrą, įberiam apie stiklinę miltų ir tuomet supilam mieles. Tada pabaigiam berti miltus, kol tešla gaunasi tiršta, bet dar ne minkoma. Dubenį pridengiam rankšluosčiu ar dangčiu ir padedam 1-1,5 val kilti šiltoje vietoje.
Didesnę kepimo formą ištepam sviestu ir pakilus tešlai, ją sukrečiam į formą. Tuomet dar kartą atidedam bent 20 min, kad tešla pakiltų dar kartą.
Obuolius supjaustom storesnėmis skiltelėmis ir jas sukišam į pakilusią tešlą, nepagailim, prikaišom per visą pyragą. Ant viršaus patarkuojam sviesto, pabarstom cukraus.
Pyragą kepam 170 C įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
Kepimo temperatūra: 170 C
Kepimo laikas: 1-1,5 val tešlos kilimas, ~20 min pyrago kilimas, 40 min pyrago kepimas.
Receptu pasidalino Su karamele
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau