Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 06

Naminiai braškiniai - jogurtiniai ledai

Naminiai Braškiniai - Jogurtiniai Ledai

Jau kurį laiką svajojau, kaip vėl gaminsiu naminius ledus. Ir pamačiusi parduotuvėje nuostabias formeles ledams supratau, kad atėjo pats laikas vėl pasigaminti savo pačius mėgstamiausius naminius jogurtinius ledus su braškėmis. Vaikai liko mano sprendimu labai patenkinti, vyras taip pat džiaugėsi. Vietoje braškių galite pasirinkti ir kitas uogas, manau viskas pavyks puikiai. O dabar apie viską iš eilės. 

P.S. Gaminau dvi skirtingas ledų versijas - vaikams ant pagaliuko, o suaugusiems - rutuliukais.

Ingredientai

  • braškės sutrintos su cukrumi: ~0,5 litro
  • natūralus jogurtas: 350 gramų
  • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Į braškes sutrintas su cukrumi sudedame natūralaus jogurto indelį, grietinę ir cukrų (cukraus dedame pagal savo skonį - man patinka saldesni ledai, tad kitą kartą dėčiau daugiau cukraus).

2. Viską gerai išmaišome, dalį supilstome ledams skirtus indelius (3 indelius užpildžiau), o likusią masę supilame į pailgą plastikinį indą (geriausiai būtų imti pailgą, šitaip greičiau pradeda stingti).

3. Įdedame į šaldymo kamerą ir paliekame maždaug 2 valandas stingti.

4. Po 2 valandų masę, kuri buvo indelyje permaišome, kad būtų vientisa masė, tą patį pakartojame dar po geros valandos. Po 3-4 valandų jau turėsime skanius jogurtinius ledus!

5. Lieka pasiimti šaukštą skirtą ledams, įdėti kelis rutuliukus į indelį bei skanauti.

6. O ledų formeles pakišti po šiltu vandeniu maždaug minutei, gražiai išimame iš formelių ir duodame mažiesiems degustatoriams lepintis naminiais ledais.

7. Pastebėjimas: Specialiai padariau dar ir eksperimentą - vienus ledus permaišiau kelis kartus, o formelėse palikau stingti nemaišant. Rezultatas - daug skaniau buvo valgyti kreminės konsistencijos permaišyti ledai, formelėse sustingusius ledus belaižant kartas nuo karto pasijautė ledo gabaliukai. Kitą kartą būtinai permaišysiu ir formelėse supiltą masę.

Rekomendacija: Daugiau ledų receptų rasite: Ledai.

jogurtiniai ledai, braškiniai ledai, ledai, naminiai ledai

Recepto Autorius Neringos blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau