Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 06

Naminiai braškiniai - jogurtiniai ledai

Naminiai Braškiniai - Jogurtiniai Ledai

Jau kurį laiką svajojau, kaip vėl gaminsiu naminius ledus. Ir pamačiusi parduotuvėje nuostabias formeles ledams supratau, kad atėjo pats laikas vėl pasigaminti savo pačius mėgstamiausius naminius jogurtinius ledus su braškėmis. Vaikai liko mano sprendimu labai patenkinti, vyras taip pat džiaugėsi. Vietoje braškių galite pasirinkti ir kitas uogas, manau viskas pavyks puikiai. O dabar apie viską iš eilės. 

P.S. Gaminau dvi skirtingas ledų versijas - vaikams ant pagaliuko, o suaugusiems - rutuliukais.

Ingredientai

  • braškės sutrintos su cukrumi: ~0,5 litro
  • natūralus jogurtas: 350 gramų
  • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Į braškes sutrintas su cukrumi sudedame natūralaus jogurto indelį, grietinę ir cukrų (cukraus dedame pagal savo skonį - man patinka saldesni ledai, tad kitą kartą dėčiau daugiau cukraus).

2. Viską gerai išmaišome, dalį supilstome ledams skirtus indelius (3 indelius užpildžiau), o likusią masę supilame į pailgą plastikinį indą (geriausiai būtų imti pailgą, šitaip greičiau pradeda stingti).

3. Įdedame į šaldymo kamerą ir paliekame maždaug 2 valandas stingti.

4. Po 2 valandų masę, kuri buvo indelyje permaišome, kad būtų vientisa masė, tą patį pakartojame dar po geros valandos. Po 3-4 valandų jau turėsime skanius jogurtinius ledus!

5. Lieka pasiimti šaukštą skirtą ledams, įdėti kelis rutuliukus į indelį bei skanauti.

6. O ledų formeles pakišti po šiltu vandeniu maždaug minutei, gražiai išimame iš formelių ir duodame mažiesiems degustatoriams lepintis naminiais ledais.

7. Pastebėjimas: Specialiai padariau dar ir eksperimentą - vienus ledus permaišiau kelis kartus, o formelėse palikau stingti nemaišant. Rezultatas - daug skaniau buvo valgyti kreminės konsistencijos permaišyti ledai, formelėse sustingusius ledus belaižant kartas nuo karto pasijautė ledo gabaliukai. Kitą kartą būtinai permaišysiu ir formelėse supiltą masę.

Rekomendacija: Daugiau ledų receptų rasite: Ledai.

jogurtiniai ledai, braškiniai ledai, ledai, naminiai ledai

Recepto Autorius Neringos blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau