Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 06

Naminiai braškiniai - jogurtiniai ledai

Naminiai Braškiniai - Jogurtiniai Ledai

Jau kurį laiką svajojau, kaip vėl gaminsiu naminius ledus. Ir pamačiusi parduotuvėje nuostabias formeles ledams supratau, kad atėjo pats laikas vėl pasigaminti savo pačius mėgstamiausius naminius jogurtinius ledus su braškėmis. Vaikai liko mano sprendimu labai patenkinti, vyras taip pat džiaugėsi. Vietoje braškių galite pasirinkti ir kitas uogas, manau viskas pavyks puikiai. O dabar apie viską iš eilės. 

P.S. Gaminau dvi skirtingas ledų versijas - vaikams ant pagaliuko, o suaugusiems - rutuliukais.

Ingredientai

  • braškės sutrintos su cukrumi: ~0,5 litro
  • natūralus jogurtas: 350 gramų
  • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Į braškes sutrintas su cukrumi sudedame natūralaus jogurto indelį, grietinę ir cukrų (cukraus dedame pagal savo skonį - man patinka saldesni ledai, tad kitą kartą dėčiau daugiau cukraus).

2. Viską gerai išmaišome, dalį supilstome ledams skirtus indelius (3 indelius užpildžiau), o likusią masę supilame į pailgą plastikinį indą (geriausiai būtų imti pailgą, šitaip greičiau pradeda stingti).

3. Įdedame į šaldymo kamerą ir paliekame maždaug 2 valandas stingti.

4. Po 2 valandų masę, kuri buvo indelyje permaišome, kad būtų vientisa masė, tą patį pakartojame dar po geros valandos. Po 3-4 valandų jau turėsime skanius jogurtinius ledus!

5. Lieka pasiimti šaukštą skirtą ledams, įdėti kelis rutuliukus į indelį bei skanauti.

6. O ledų formeles pakišti po šiltu vandeniu maždaug minutei, gražiai išimame iš formelių ir duodame mažiesiems degustatoriams lepintis naminiais ledais.

7. Pastebėjimas: Specialiai padariau dar ir eksperimentą - vienus ledus permaišiau kelis kartus, o formelėse palikau stingti nemaišant. Rezultatas - daug skaniau buvo valgyti kreminės konsistencijos permaišyti ledai, formelėse sustingusius ledus belaižant kartas nuo karto pasijautė ledo gabaliukai. Kitą kartą būtinai permaišysiu ir formelėse supiltą masę.

Rekomendacija: Daugiau ledų receptų rasite: Ledai.

jogurtiniai ledai, braškiniai ledai, ledai, naminiai ledai

Recepto Autorius Neringos blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau