- 12.07.2020
- 3.2 Reitingas
- 11729 Peržiūrų
- Aptarti
Teko ragauti šiuo receptu raugintus česnakus, bet pati raugti ryžausi tik dabar. Vis bijojau, kad nepavyks... Šiuo receptu pasidalino draugės giminaitė, kilusi iš Kaukazo ir iki šiol ten gyvenanti.
Gerai nuplautus česnakus nulupam, palikdami tik 1-2 sluoksnius odelės, sudedam į stiklainį, užpilame sūrymu ir paliekam 30-40 dienų rūgti šiltoje patalpoje. Pirmą savaitę stiklainį uždengiau indeliu, vėliau uždėsiu plastmasinį dangtelį.
Česnakų nereikia labai daug prikimšti, galvutės turi laisvai plaukioti. Rūgimo metu prireiks dapilinėti sūrymą, kad česnakai visą laiką būtų apsemti.
Praėjus 30-40 dienų, sūrymą reikės nupilti, česnakų galvutes labai gerai nuplauti ir vėl užpilti nauju, tokiu pačiu sūrymu (česnakus galima perdėti į mažesnius indelius) ir toliau laikysiu stiklainius vėsiau. Rūgimo metu sūrymas taps drumzlinas, kvapas bus ne pats maloniausias, bet liepė šito ne išsigąsti.
Sūrymui reikės:
1 litrui ne virinto vandens 2 v. š. druskos. Ir viskas, jokių kitų prieskonių! Va šitai mane ir suglumino, nes mes įpratę, kad krapai, lapai, žirneliai visokie plaukiotu....
Na, gal kas išdrįs su manim eksperimentuoti? Būtų malonu pasidalinti rezultatais...
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau