- 26.06.2020
- 0.0 Reitingas
- 2338 Peržiūrų
- Aptarti
Šitaip žiemojimui paruošti žiedkočiai žiemos sulaukia labai retai... Pabandykit ir patys tuo įsitikinsit.
Naudojau:
500 gr česnakų žiedkočių, 500gr šviežių lašinių, 1 v.š druskos, 0,5 arb. š maltų juodųjų pipirų, 1 v.š aliejaus. Žiedkočius su druska ir aliejumi sutriniau su blenderiu. Lašinius sumaliau su mėsmale. Po to žiedkočius su maltais lašiniais dar kartą išmaišiau su blenderiu ir porai valandų palikau sūdytis , tuomet sudėjau į indelius. Indelius su užtepėle laikau šaldiklyje.
Aliejaus reikia mažai, tik tam, kad lengviau susitrintu žiedkočiai.
Taip pat galima gaminti su sūdytais lašiniukais arba maišyti su šviežiais. Tik tuomet reikėtų druskos kiekį mažinti. Arba didinti, jei mėgstat sūriai valgyti.
Jei jau nebeturite česnakų žiedkočių, tai tokią užtepėlę galit pasigaminti su česnakų laiškais arba panaudoti česnakų skilteles.
Taip pat galima naudoti ir kitus, jums patinkančius prieskonius.
Lašinių ir žiedkočių kiekį galit reguliuoti pagal savo skonį.
Pradėtas indelis 10 dienų puikiai išsilaiko šaldytuve. Ilgiau nebandžiau, nes nelikdavo.
Naudoju ne tik sumuštiniams, bet ir barščius ar kitokią sriubą įdedu.
Daug įdomių konservavimo receptų galima ir rasti grupėje Auginu Vakuoju Valgau.
Pasidalino: vakavimas.lt
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau