Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Balandžio » 10

Kaip pasigaminti naminio vyno iš vynuogių?

Kaip pasigaminti naminio vyno

Daugelis šio gėrimo mėgėjų ir žinovų ne kartą domėjosi, kaip paruošti, pasigaminti gardų naminį vyną iš vynuogių.

Alkoholis niekada nepraras savo aktualumo. Ir nereikia, nes nedideliais kiekiais natūralus vynas gali būti labai naudingas organizmui.

Pastaruoju metu naminio vyno gamyba tapo labai populiari. Svarbu pažymėti, kad naminiam vynui gaminti naudojamos visiškai skirtingos vynuogės. O pats naminio vynuogių vyno gamybos būdas, yra gana paprastas. Įsitikinkite patys.

Kaip pasigaminti naminio vyno

Naminiam vynui gaminti mums reikės:

  • vynuogių,
  • vandens.

Gaminant vyną iš vynuogių namuose atliekami keli žingsniai. Pirmiausia turime kruopščiai pasirinkti vynuoges, rinktis tik prinokusias ir nepažeistas vynuoges.

Gaminimas: (paprasčiausias būdas)

  • Pirmiausia vynuoges reikia kruopščiai nulupti nuo kotelių ir surūšiuoti. Įsitikinkite, kad siuntoje nėra pažeistų, sausų ar supelijusių vynuogių.
  • Atrinktas vynuoges iš karto sutrinkite dideliame dubenyje. Svarbu nepalikti jų per ilgai, kitaip jos per anksti pradės fermentuotis. Vynuoges galima sutrinti smeigtuku arba trintuvu.
  • Tada supilkite išspaustas vynuoges į iš anksto paruoštus 5 litrų talpos butelius. Pripildykite butelius ne daugiau kaip iki 2/3, kitaip vynui nebus vietos fermentuotis.
  • Uždenkite butelius dangteliu ir pro mažą skylutę dangtelyje įkiškite lankstų vamzdelį. Kitą vamzdelio galą įkiškite į stiklainį su vandeniu (prieš tai vamzdelį būtinai užsukite), kad iš vyno stiklainio išeitų anglies dioksidas.
  • Tokios būklės vyną dedame fermentuotis į vėsią vietą +5 °C temperatūroje, geriausiai į rūsį, 2-3 mėnesiams, kol jis "laimės".
  • Fermentacijos procesą reikia nuolat stebėti tikrinant, ar stiklainyje esančiame vandenyje nekyla burbuliukų. Periodiškai plaukite stiklainį ir keiskite jame esantį vandenį.
  • Jei vandenyje nėra burbuliukų, dangtelis nėra sandarus. Tai reikia skubiai ištaisyti, jei nenorite, kad vynas virstų vyno actu.
  • Jei neturite rūsio ir norite rauginti vyną šiltoje patalpoje, butelį pripildykite ne 2/3, o 1/2 butelio.
  • Po 2-3 mėnesių fermentacijos procesas baigsis, vynas beveik nebegers, o ant dugno atsiras nuosėdų. Naminį vyną galima laikyti paruoštu.
  • Vynas turi būti perkoštas ir išpilstytas į butelius būsimam vartojimui. Paruoštą vyną reikia laikyti šaldytuve.

Manau, ši technologijai tikru ir su kitomis uogomis... Kaip manote, pasidalinkite.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau