Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2023 » Balandžio » 10

Kaip pasigaminti naminio vyno iš vynuogių?

Kaip pasigaminti naminio vyno

Daugelis šio gėrimo mėgėjų ir žinovų ne kartą domėjosi, kaip paruošti, pasigaminti gardų naminį vyną iš vynuogių.

Alkoholis niekada nepraras savo aktualumo. Ir nereikia, nes nedideliais kiekiais natūralus vynas gali būti labai naudingas organizmui.

Pastaruoju metu naminio vyno gamyba tapo labai populiari. Svarbu pažymėti, kad naminiam vynui gaminti naudojamos visiškai skirtingos vynuogės. O pats naminio vynuogių vyno gamybos būdas, yra gana paprastas. Įsitikinkite patys.

Kaip pasigaminti naminio vyno

Naminiam vynui gaminti mums reikės:

  • vynuogių,
  • vandens.

Gaminant vyną iš vynuogių namuose atliekami keli žingsniai. Pirmiausia turime kruopščiai pasirinkti vynuoges, rinktis tik prinokusias ir nepažeistas vynuoges.

Gaminimas: (paprasčiausias būdas)

  • Pirmiausia vynuoges reikia kruopščiai nulupti nuo kotelių ir surūšiuoti. Įsitikinkite, kad siuntoje nėra pažeistų, sausų ar supelijusių vynuogių.
  • Atrinktas vynuoges iš karto sutrinkite dideliame dubenyje. Svarbu nepalikti jų per ilgai, kitaip jos per anksti pradės fermentuotis. Vynuoges galima sutrinti smeigtuku arba trintuvu.
  • Tada supilkite išspaustas vynuoges į iš anksto paruoštus 5 litrų talpos butelius. Pripildykite butelius ne daugiau kaip iki 2/3, kitaip vynui nebus vietos fermentuotis.
  • Uždenkite butelius dangteliu ir pro mažą skylutę dangtelyje įkiškite lankstų vamzdelį. Kitą vamzdelio galą įkiškite į stiklainį su vandeniu (prieš tai vamzdelį būtinai užsukite), kad iš vyno stiklainio išeitų anglies dioksidas.
  • Tokios būklės vyną dedame fermentuotis į vėsią vietą +5 °C temperatūroje, geriausiai į rūsį, 2-3 mėnesiams, kol jis "laimės".
  • Fermentacijos procesą reikia nuolat stebėti tikrinant, ar stiklainyje esančiame vandenyje nekyla burbuliukų. Periodiškai plaukite stiklainį ir keiskite jame esantį vandenį.
  • Jei vandenyje nėra burbuliukų, dangtelis nėra sandarus. Tai reikia skubiai ištaisyti, jei nenorite, kad vynas virstų vyno actu.
  • Jei neturite rūsio ir norite rauginti vyną šiltoje patalpoje, butelį pripildykite ne 2/3, o 1/2 butelio.
  • Po 2-3 mėnesių fermentacijos procesas baigsis, vynas beveik nebegers, o ant dugno atsiras nuosėdų. Naminį vyną galima laikyti paruoštu.
  • Vynas turi būti perkoštas ir išpilstytas į butelius būsimam vartojimui. Paruoštą vyną reikia laikyti šaldytuve.

Manau, ši technologijai tikru ir su kitomis uogomis... Kaip manote, pasidalinkite.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau