Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Lapkričio » 10

Nepakeičiamas griliažinis tortas: vaikystės nostalgija

Nepakeičiamas Griliažinis Tortas: Vaikystės Nostalgija Paranormal.lt

Planuojate savo artimuosius palepinti saldžiais gaminiais? Išbandykite griliažinį pyragą, kuris ne tik sukels vaikystės nostalgiją, bet sužavės ir visą šeimą.

Biskvitas (norma 1 biskvitui): 2 kiaušiniai; 2/3 puodelio cukraus; 120 g tirpinto margarino arba sviesto; 190 ml kefyro; 200g miltų; 1 a.š. sodos; 1,5 a.š. kepimo miltelių; 1 v.š. su kaupu kakavos.

Kiaušinius išplakame su cukrumi kol padvigubės ir pašviesės, supilame tirpintą atvėsintą margariną arba sviestą, kefyrą, viską išplakame iki vientisos masės.Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis suberiame į tešlą ir išmaišome kol masė taps vientisa.

Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą nuimamais kraštais.Kepame įkaitintoje iki 200 C temperatūros orkaitėje apie 30 min.Ar biskvitas iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku.Išsikepame 2 biskvitus: vieną šokoladinį, antrą šviesų.

Į šviesų biskvitą vietoj kakavos suberiame ta dalį miltų.Iškepusius ir atvėsusius biskvitus perpjauname į dvi dalis, taip gauname 4 torto sluoksnius.

Tortai, Griliažas, Griliažinis Tortas, virtuvė, receptas, paranormal

Kremas: 1 didelis indelis (420g) grietinėlės 36%; 2 pakeliai (po 200g) sviesto 82%; 1 indelis kondensuoto pieno (397g).

Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja, plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. Galiausiai atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.

Griliažas (geriausia pasiruošti iš vakaro): 150 g žemės riešutų be odelių; 250 g cukraus; sodos ant šaukštelio galo.

Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname. Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant. Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1, 2 min. Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę.

Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar blenderyje.

Sirupas biskvitų sulaistymui: ~200 ml virinto šalto vandens; cukraus pagal skonį; galima įpilti brendžio, čia jis labai tinka.

Tortai, Griliažas, Griliažinis Tortas, virtuvė, receptas, paranormal

SURINKIMAS

Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo, pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame kremu, pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį paspaudžiame. Tortą aptepame tuo pačiu kremu (jei neliko, tada galima sviestiniu)  ir gausiai apibarstome griliažu.

Man puošimui to pačio kremo nebeliko, todėl išsiplakiau kremą Pasaka, apie kurį buvau prisiskaičius visokių pagyrų ir tikrai kremas nuostabus. Tinkamas tiek tortų pertepimams, tiek puošimui.

Kremas Pasaka: 200 g sviesto 82%; 1 indelis Rududu (neturėjau, tai supyliau nepilną indelį paprasto kondensuoto pieno); nepilnas puodelis labai stiprios juodos pupelių kavos (aš supyliau su tirščiais).

Visi šie produktai būtinai turi būti kambario temperatūros. Sviestą mikseriu paplakame, jis turi truputį padidėti ir pašviesėti.Tada dedame po šaukštą Rududu (vis plakant) , ir po šaukštą vis plakant pilame kavą.  Kremas gaunasi labai purus ir tikrai labai skanus. Smagus puošti.

Šaltinis: Visko po trupinėlį

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau