Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Lapkričio » 10

Nepakeičiamas griliažinis tortas: vaikystės nostalgija

Nepakeičiamas Griliažinis Tortas: Vaikystės Nostalgija Paranormal.lt

Planuojate savo artimuosius palepinti saldžiais gaminiais? Išbandykite griliažinį pyragą, kuris ne tik sukels vaikystės nostalgiją, bet sužavės ir visą šeimą.

Biskvitas (norma 1 biskvitui): 2 kiaušiniai; 2/3 puodelio cukraus; 120 g tirpinto margarino arba sviesto; 190 ml kefyro; 200g miltų; 1 a.š. sodos; 1,5 a.š. kepimo miltelių; 1 v.š. su kaupu kakavos.

Kiaušinius išplakame su cukrumi kol padvigubės ir pašviesės, supilame tirpintą atvėsintą margariną arba sviestą, kefyrą, viską išplakame iki vientisos masės.Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis suberiame į tešlą ir išmaišome kol masė taps vientisa.

Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą nuimamais kraštais.Kepame įkaitintoje iki 200 C temperatūros orkaitėje apie 30 min.Ar biskvitas iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku.Išsikepame 2 biskvitus: vieną šokoladinį, antrą šviesų.

Į šviesų biskvitą vietoj kakavos suberiame ta dalį miltų.Iškepusius ir atvėsusius biskvitus perpjauname į dvi dalis, taip gauname 4 torto sluoksnius.

Tortai, Griliažas, Griliažinis Tortas, virtuvė, receptas, paranormal

Kremas: 1 didelis indelis (420g) grietinėlės 36%; 2 pakeliai (po 200g) sviesto 82%; 1 indelis kondensuoto pieno (397g).

Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja, plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. Galiausiai atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.

Griliažas (geriausia pasiruošti iš vakaro): 150 g žemės riešutų be odelių; 250 g cukraus; sodos ant šaukštelio galo.

Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname. Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant. Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1, 2 min. Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę.

Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar blenderyje.

Sirupas biskvitų sulaistymui: ~200 ml virinto šalto vandens; cukraus pagal skonį; galima įpilti brendžio, čia jis labai tinka.

Tortai, Griliažas, Griliažinis Tortas, virtuvė, receptas, paranormal

SURINKIMAS

Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo, pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame kremu, pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį paspaudžiame. Tortą aptepame tuo pačiu kremu (jei neliko, tada galima sviestiniu)  ir gausiai apibarstome griliažu.

Man puošimui to pačio kremo nebeliko, todėl išsiplakiau kremą Pasaka, apie kurį buvau prisiskaičius visokių pagyrų ir tikrai kremas nuostabus. Tinkamas tiek tortų pertepimams, tiek puošimui.

Kremas Pasaka: 200 g sviesto 82%; 1 indelis Rududu (neturėjau, tai supyliau nepilną indelį paprasto kondensuoto pieno); nepilnas puodelis labai stiprios juodos pupelių kavos (aš supyliau su tirščiais).

Visi šie produktai būtinai turi būti kambario temperatūros. Sviestą mikseriu paplakame, jis turi truputį padidėti ir pašviesėti.Tada dedame po šaukštą Rududu (vis plakant) , ir po šaukštą vis plakant pilame kavą.  Kremas gaunasi labai purus ir tikrai labai skanus. Smagus puošti.

Šaltinis: Visko po trupinėlį

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:33 Mėlynės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje išnagrinėsime mėlynių naudą, maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ką pašalinti, kad patiekalai būtų pilnaviduriai, ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Pasiruoškite atrasti, kodėl mėlynės vadinamos s...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:02 Svogūnai: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje pasinersime į naujausius mokslinius atradimus apie svogūnų naudą, jų maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ir kaip paruošti pilnavidurį patiekalą, išsaugant visas naudingas medžiagas. Ar esate pasiruošę atrast...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 10:11 Ežiuolės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Sužinokite apie ežiuolių (Echinacea) naudą sveikatai, maistines savybes, kalorijas, prarandamas medžiagas gaminimo metu ir jų poveikį onkologinėms ligoms. Naujausi moksliniai tyrimai ir praktiniai patarimai!

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 08:03 Didžiosios Gizos piramidės mįslė: ar nežinoma civilizacija pastatė ją prieš 12 500 metų?

Šiame straipsnyje nagrinėsime Hancocko teoriją, naujausius mokslinius paaiškinimus, galimus kosminius poveikius ir kaip šios diskusijos veikia mūsų emocinę sveikatą, įskaitant onkologinių ligų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 07:53 Tarpžvaigždinis debesis, pakeitęs Žemę: kaip kosmosas formavo Homo sapiens evoliuciją
Šis įvykis ne tik pakeitė Žemės atmosferą, bet galimai turėjo įtakos žmogaus evoliucijai. Šiame straipsnyje nagrinėsime šią hipotezę, mokslinius paaiškinimus, galimus pavojus ateityje ir kaip šie kosminiai procesai siejasi su mūsų sveikata, įskaitant...

Skaityti daugiau