Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » 2020 » Gegužės » 12

Skanus Tortas "Paukščių pienas"

Skanus Tortas "Paukščių Pienas"

Labai labai mėgstu šį tortą, pavadintą "Paukštių pienas". Seniau pamenu labai bijojau kremo, nes visada bandydavau išvengti termiškai neapdorotų kiaušinių. Bet kažkada seniai nutariau išmėginti. Viskas klostėsi labai gerai. Šis tortas mums labai patinka, bet negalėčiau jo valgyti kiekvieną savaitę. Mūsų šeimai jis toks, kad valgome jį keletą kartų per metus, bet tada labai juo džiaugiamės, nes nebūna atsibodęs. Šis tortukas taip pat labai primena saldainius tokiu pavadinimu.

Tortai, Paukščių Pienas, Virtuvė, skanus maistas, receptas

Ingredientai:

Biskvitams:

  • miltai: 210 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
  • kiaušiniai: 3
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

  • želatina: 25 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų
  • kiaušinių baltymai: 4
  • druska: žiupsnelio
  • cukrus: 460 gramų
  • vanduo: 300 mililitrų
  • sviestas: 260 gramų (kambario temperatūros)
  • saldintas kondensuotas pienas: 140 gramų.

Glajui:

  • juodas šokoladas: 150 gramų
  • 36% riebumo grietinėlė: 150 mililitrų.

Recepto paruošimas:

  1. Biskvitai: Sviestą su cukrumi išplakite iki purumo (maždaug 5 minutes).
  2. Paskui sudėkite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakite.
  3. Supilkite vanilę ir išmaišykite.
  4. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir druska, suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  5. Ant kepimo popieriaus nupaišykite du 26 centimetrų skersmens apskritimus.
  6. Paruoštą tešlą padalinkite pusiau ir paskirstykite apskritimų plote, išlyginkite paviršių.
  7. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol kraštai ir viršus lengvai paruduoja.
  8. Biskvitus atvėsinkite ant grotelių.
  9. Kremas: Želatiną suberkite į puodelį ir užpilkite 100 mililitrų šalto vandens, palikite maždaug 10 minučių, kad išbrinktų.
  10. Sviestą išsukite su kondensuotu pienu iki purumo, maždaug 3 minutes, atidėkite į šalį.
  11. Į vidutinio dydžio puodelį suberkite cukrų, įpilkite 300 mililitrų vandens ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps.
  12. Toliau virkite nemaišydami, tik retkarčiais drėgna šluotele nubraukdami susikristalizavusį cukrų nuo kraštų, kol sirupo temperatūra pasieks 115 laipsnių (maždaug 15-20 minučių).
  13. Nukelkite nuo ugnies.
  14. Kai sirupas išvirs, iškart išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
  15. Nenustodami plakti, į baltymų masę plona srovele pamažu pilkite karštą sirupą.
  16. Supylę visą sirupą, dar plakite maždaug vieną minutę, kol masė taps vientisa.
  17. Į baltymų masę sudėkite išsuktą sviestą ir plakite, kol kremas taps vientisas, maždaug 30 sekundžių.
  18. Garų vonelėje ištirpinkite želatiną. Plona srovele pilkite į kremą, nuolatos plakdami, kol tolygiai pasiskirstys.
  19. Torto konstravimas: Torto formą nuimamais kraštais (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) išklokite su folija (kad kremas neišbėgtų).
  20. Į paruoštą formą dėkite pirmą biskvitą.
  21. Ant biskvito pamažu supilkite pusę kremo.
  22. Ant kremo dėkite antrą biskvitą.
  23. Supilkite likusį kremą.
  24. Formą dėkite į šaldytuvą, bent jau 3 valandoms arba per visą naktį.
  25. Glajus: Šokoladą sulaužykite ir sudėkite į dubenėlį.
  26. Grietinėlę pakaitinkite ir užpilkite ant šokolado.
  27. Palikite maždaug 2 minutes, tuomet išmaišykite.
  28. Sustingusį tortą apliekite paruoštu panašu ir dar kartą dėkite į šaldytuvą.
  29. Sustingusį tortą išimkite iš formos.
  30. Atsargiai nuimkite foliją ir perkelkite tortą ant padėklo.
  31. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!

Recepto Autorius: Justyna

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau