Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » 2020 » Gegužės » 12

Skanus Tortas "Paukščių pienas"

Skanus Tortas "Paukščių Pienas"

Labai labai mėgstu šį tortą, pavadintą "Paukštių pienas". Seniau pamenu labai bijojau kremo, nes visada bandydavau išvengti termiškai neapdorotų kiaušinių. Bet kažkada seniai nutariau išmėginti. Viskas klostėsi labai gerai. Šis tortas mums labai patinka, bet negalėčiau jo valgyti kiekvieną savaitę. Mūsų šeimai jis toks, kad valgome jį keletą kartų per metus, bet tada labai juo džiaugiamės, nes nebūna atsibodęs. Šis tortukas taip pat labai primena saldainius tokiu pavadinimu.

Tortai, Paukščių Pienas, Virtuvė, skanus maistas, receptas

Ingredientai:

Biskvitams:

  • miltai: 210 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
  • kiaušiniai: 3
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

  • želatina: 25 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų
  • kiaušinių baltymai: 4
  • druska: žiupsnelio
  • cukrus: 460 gramų
  • vanduo: 300 mililitrų
  • sviestas: 260 gramų (kambario temperatūros)
  • saldintas kondensuotas pienas: 140 gramų.

Glajui:

  • juodas šokoladas: 150 gramų
  • 36% riebumo grietinėlė: 150 mililitrų.

Recepto paruošimas:

  1. Biskvitai: Sviestą su cukrumi išplakite iki purumo (maždaug 5 minutes).
  2. Paskui sudėkite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakite.
  3. Supilkite vanilę ir išmaišykite.
  4. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir druska, suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  5. Ant kepimo popieriaus nupaišykite du 26 centimetrų skersmens apskritimus.
  6. Paruoštą tešlą padalinkite pusiau ir paskirstykite apskritimų plote, išlyginkite paviršių.
  7. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol kraštai ir viršus lengvai paruduoja.
  8. Biskvitus atvėsinkite ant grotelių.
  9. Kremas: Želatiną suberkite į puodelį ir užpilkite 100 mililitrų šalto vandens, palikite maždaug 10 minučių, kad išbrinktų.
  10. Sviestą išsukite su kondensuotu pienu iki purumo, maždaug 3 minutes, atidėkite į šalį.
  11. Į vidutinio dydžio puodelį suberkite cukrų, įpilkite 300 mililitrų vandens ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps.
  12. Toliau virkite nemaišydami, tik retkarčiais drėgna šluotele nubraukdami susikristalizavusį cukrų nuo kraštų, kol sirupo temperatūra pasieks 115 laipsnių (maždaug 15-20 minučių).
  13. Nukelkite nuo ugnies.
  14. Kai sirupas išvirs, iškart išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
  15. Nenustodami plakti, į baltymų masę plona srovele pamažu pilkite karštą sirupą.
  16. Supylę visą sirupą, dar plakite maždaug vieną minutę, kol masė taps vientisa.
  17. Į baltymų masę sudėkite išsuktą sviestą ir plakite, kol kremas taps vientisas, maždaug 30 sekundžių.
  18. Garų vonelėje ištirpinkite želatiną. Plona srovele pilkite į kremą, nuolatos plakdami, kol tolygiai pasiskirstys.
  19. Torto konstravimas: Torto formą nuimamais kraštais (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) išklokite su folija (kad kremas neišbėgtų).
  20. Į paruoštą formą dėkite pirmą biskvitą.
  21. Ant biskvito pamažu supilkite pusę kremo.
  22. Ant kremo dėkite antrą biskvitą.
  23. Supilkite likusį kremą.
  24. Formą dėkite į šaldytuvą, bent jau 3 valandoms arba per visą naktį.
  25. Glajus: Šokoladą sulaužykite ir sudėkite į dubenėlį.
  26. Grietinėlę pakaitinkite ir užpilkite ant šokolado.
  27. Palikite maždaug 2 minutes, tuomet išmaišykite.
  28. Sustingusį tortą apliekite paruoštu panašu ir dar kartą dėkite į šaldytuvą.
  29. Sustingusį tortą išimkite iš formos.
  30. Atsargiai nuimkite foliją ir perkelkite tortą ant padėklo.
  31. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!

Recepto Autorius: Justyna

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau