Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » 2020 » Gegužės » 12

Skanus Tortas "Paukščių pienas"

Skanus Tortas "Paukščių Pienas"

Labai labai mėgstu šį tortą, pavadintą "Paukštių pienas". Seniau pamenu labai bijojau kremo, nes visada bandydavau išvengti termiškai neapdorotų kiaušinių. Bet kažkada seniai nutariau išmėginti. Viskas klostėsi labai gerai. Šis tortas mums labai patinka, bet negalėčiau jo valgyti kiekvieną savaitę. Mūsų šeimai jis toks, kad valgome jį keletą kartų per metus, bet tada labai juo džiaugiamės, nes nebūna atsibodęs. Šis tortukas taip pat labai primena saldainius tokiu pavadinimu.

Tortai, Paukščių Pienas, Virtuvė, skanus maistas, receptas

Ingredientai:

Biskvitams:

  • miltai: 210 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
  • kiaušiniai: 3
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

  • želatina: 25 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų
  • kiaušinių baltymai: 4
  • druska: žiupsnelio
  • cukrus: 460 gramų
  • vanduo: 300 mililitrų
  • sviestas: 260 gramų (kambario temperatūros)
  • saldintas kondensuotas pienas: 140 gramų.

Glajui:

  • juodas šokoladas: 150 gramų
  • 36% riebumo grietinėlė: 150 mililitrų.

Recepto paruošimas:

  1. Biskvitai: Sviestą su cukrumi išplakite iki purumo (maždaug 5 minutes).
  2. Paskui sudėkite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakite.
  3. Supilkite vanilę ir išmaišykite.
  4. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir druska, suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  5. Ant kepimo popieriaus nupaišykite du 26 centimetrų skersmens apskritimus.
  6. Paruoštą tešlą padalinkite pusiau ir paskirstykite apskritimų plote, išlyginkite paviršių.
  7. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol kraštai ir viršus lengvai paruduoja.
  8. Biskvitus atvėsinkite ant grotelių.
  9. Kremas: Želatiną suberkite į puodelį ir užpilkite 100 mililitrų šalto vandens, palikite maždaug 10 minučių, kad išbrinktų.
  10. Sviestą išsukite su kondensuotu pienu iki purumo, maždaug 3 minutes, atidėkite į šalį.
  11. Į vidutinio dydžio puodelį suberkite cukrų, įpilkite 300 mililitrų vandens ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps.
  12. Toliau virkite nemaišydami, tik retkarčiais drėgna šluotele nubraukdami susikristalizavusį cukrų nuo kraštų, kol sirupo temperatūra pasieks 115 laipsnių (maždaug 15-20 minučių).
  13. Nukelkite nuo ugnies.
  14. Kai sirupas išvirs, iškart išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
  15. Nenustodami plakti, į baltymų masę plona srovele pamažu pilkite karštą sirupą.
  16. Supylę visą sirupą, dar plakite maždaug vieną minutę, kol masė taps vientisa.
  17. Į baltymų masę sudėkite išsuktą sviestą ir plakite, kol kremas taps vientisas, maždaug 30 sekundžių.
  18. Garų vonelėje ištirpinkite želatiną. Plona srovele pilkite į kremą, nuolatos plakdami, kol tolygiai pasiskirstys.
  19. Torto konstravimas: Torto formą nuimamais kraštais (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) išklokite su folija (kad kremas neišbėgtų).
  20. Į paruoštą formą dėkite pirmą biskvitą.
  21. Ant biskvito pamažu supilkite pusę kremo.
  22. Ant kremo dėkite antrą biskvitą.
  23. Supilkite likusį kremą.
  24. Formą dėkite į šaldytuvą, bent jau 3 valandoms arba per visą naktį.
  25. Glajus: Šokoladą sulaužykite ir sudėkite į dubenėlį.
  26. Grietinėlę pakaitinkite ir užpilkite ant šokolado.
  27. Palikite maždaug 2 minutes, tuomet išmaišykite.
  28. Sustingusį tortą apliekite paruoštu panašu ir dar kartą dėkite į šaldytuvą.
  29. Sustingusį tortą išimkite iš formos.
  30. Atsargiai nuimkite foliją ir perkelkite tortą ant padėklo.
  31. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!

Recepto Autorius: Justyna

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu
Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais rec...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 08:11 Perlinės kruopos: nauda sveikatai, receptai ir viskas, ką reikia žinoti
Šiame straipsnyje detaliai aptarsime kiekvieną naudą, patarimus, galimą žalą, kaip organizmas įsisavina šias kruopas, ką jos gydo, ir pateiksime naujus receptus bei pavyzdžius iš viso pasaulio. Jei ieškote natūralaus būdo pagerinti savijautą, perlinė...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:55 Kaip Išbalinti Baltas Kojines: Paprasti ir Efektyvūs Būdai Namuose?

Šiame straipsnyje atskleisime, kaip paprastomis namų priemonėmis galite grąžinti kojinėms jų pradinį baltumą. Vandenilio peroksidas, soda, citrinų sultys ir net indų plovimo gelis – tai tik keletas ingredientų, kurie padės jums pasiekti stul...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:43 Kaip Pasigaminti Cinamono Trąšą Vešliam Žydėjimui ir Apsaugai nuo Puvinio?
Šiame straipsnyje atskleisime, kaip pasigaminti cinamono pagrindo trąšą, kuri ne tik skatina žiedų formavimąsi, bet ir saugo augalus nuo puvinio. Sužinosite, kaip šį natūralų sprendimą naudoja sodininkai visame pasaulyje, ir atrasite naujų idėjų, kai...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:30 Sirijos tėvas liepė sūnui nužudyti seserį dėl garbės, teigia Vokietijos policija
„Padaryk taip, kad atrodytų kaip nelaimingas atsitikimas“. Sūnus sutrukdė Sirijos tėvo planui nužudyti seserį, teigia Vokietijos policija. Vokietijoje, šį kartą Žemutinės Saksonijos mieste Kukshavene, įvyko dar vienas pasipiktinimą keliantis garbės n...

Skaityti daugiau

2025-09-16 laikas 07:10 Vokietija: Maroko pilietis be jokios priežasties užpuolė pagyvenusią moterį iš nugaros
Užpuolimas įvyko prie Dortmundo zoologijos sodo ir neturi jokio akivaizdaus motyvo. Dar vienas beprasmis smurto aktas: Maroko migrantas buvo areštuotas už tai, kad be jokios akivaizdžios priežasties smarkiai sumušė pagyvenusią vokiečių moterį Vokieti...

Skaityti daugiau