Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » 2020 » Gegužės » 12

Skanus Tortas "Paukščių pienas"

Skanus Tortas "Paukščių Pienas"

Labai labai mėgstu šį tortą, pavadintą "Paukštių pienas". Seniau pamenu labai bijojau kremo, nes visada bandydavau išvengti termiškai neapdorotų kiaušinių. Bet kažkada seniai nutariau išmėginti. Viskas klostėsi labai gerai. Šis tortas mums labai patinka, bet negalėčiau jo valgyti kiekvieną savaitę. Mūsų šeimai jis toks, kad valgome jį keletą kartų per metus, bet tada labai juo džiaugiamės, nes nebūna atsibodęs. Šis tortukas taip pat labai primena saldainius tokiu pavadinimu.

Tortai, Paukščių Pienas, Virtuvė, skanus maistas, receptas

Ingredientai:

Biskvitams:

  • miltai: 210 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
  • kiaušiniai: 3
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

  • želatina: 25 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų
  • kiaušinių baltymai: 4
  • druska: žiupsnelio
  • cukrus: 460 gramų
  • vanduo: 300 mililitrų
  • sviestas: 260 gramų (kambario temperatūros)
  • saldintas kondensuotas pienas: 140 gramų.

Glajui:

  • juodas šokoladas: 150 gramų
  • 36% riebumo grietinėlė: 150 mililitrų.

Recepto paruošimas:

  1. Biskvitai: Sviestą su cukrumi išplakite iki purumo (maždaug 5 minutes).
  2. Paskui sudėkite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakite.
  3. Supilkite vanilę ir išmaišykite.
  4. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir druska, suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  5. Ant kepimo popieriaus nupaišykite du 26 centimetrų skersmens apskritimus.
  6. Paruoštą tešlą padalinkite pusiau ir paskirstykite apskritimų plote, išlyginkite paviršių.
  7. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol kraštai ir viršus lengvai paruduoja.
  8. Biskvitus atvėsinkite ant grotelių.
  9. Kremas: Želatiną suberkite į puodelį ir užpilkite 100 mililitrų šalto vandens, palikite maždaug 10 minučių, kad išbrinktų.
  10. Sviestą išsukite su kondensuotu pienu iki purumo, maždaug 3 minutes, atidėkite į šalį.
  11. Į vidutinio dydžio puodelį suberkite cukrų, įpilkite 300 mililitrų vandens ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps.
  12. Toliau virkite nemaišydami, tik retkarčiais drėgna šluotele nubraukdami susikristalizavusį cukrų nuo kraštų, kol sirupo temperatūra pasieks 115 laipsnių (maždaug 15-20 minučių).
  13. Nukelkite nuo ugnies.
  14. Kai sirupas išvirs, iškart išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
  15. Nenustodami plakti, į baltymų masę plona srovele pamažu pilkite karštą sirupą.
  16. Supylę visą sirupą, dar plakite maždaug vieną minutę, kol masė taps vientisa.
  17. Į baltymų masę sudėkite išsuktą sviestą ir plakite, kol kremas taps vientisas, maždaug 30 sekundžių.
  18. Garų vonelėje ištirpinkite želatiną. Plona srovele pilkite į kremą, nuolatos plakdami, kol tolygiai pasiskirstys.
  19. Torto konstravimas: Torto formą nuimamais kraštais (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) išklokite su folija (kad kremas neišbėgtų).
  20. Į paruoštą formą dėkite pirmą biskvitą.
  21. Ant biskvito pamažu supilkite pusę kremo.
  22. Ant kremo dėkite antrą biskvitą.
  23. Supilkite likusį kremą.
  24. Formą dėkite į šaldytuvą, bent jau 3 valandoms arba per visą naktį.
  25. Glajus: Šokoladą sulaužykite ir sudėkite į dubenėlį.
  26. Grietinėlę pakaitinkite ir užpilkite ant šokolado.
  27. Palikite maždaug 2 minutes, tuomet išmaišykite.
  28. Sustingusį tortą apliekite paruoštu panašu ir dar kartą dėkite į šaldytuvą.
  29. Sustingusį tortą išimkite iš formos.
  30. Atsargiai nuimkite foliją ir perkelkite tortą ant padėklo.
  31. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!

Recepto Autorius: Justyna

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 10:41 Sūnus nori būsto: kaip teisingai reaguoti tėvams?
Šeimos santykiai gali tapti sudėtingi, kai vaikai pasiekia suaugusiųjų amžių. Auginant Karolį, stengėmės suteikti jam viską, ko tik galėjome, tačiau kai jis pareiškė norą gyventi atskirai, pasirodė, kad tai reiškia ne tik savarankiškumą, bet ir didel...

Skaityti daugiau