Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Gegužės » 01

Braškių uogienė, kaip ją pagaminti?

Braškių uogienė, kaip ją pagaminti?

Braškių uogienė: nauda, receptai, derinys

Liepą, rugpjūtį laukuose gausu skaniausių braškių, tačiau ką daryti, kai jų per daug? Atsakymas - braškių uogienė, nes jos maloniai kvepia, jose yra daug vitaminų, mineralų ir maistingųjų medžiagų, be to, jomis galima gydyti daugelį ligų.

Braškėmis gydoma aterosklerozė, vidurių užkietėjimas, mažakraujystė ir hipertenzija.

Klasikinė braškių uogienė

Kad uogos mažiau nukentėtų šalinant nešvarumus ir dulkes, jas reikėtų plauti dideliame inde, pvz.

Tada uogas reikia perrinkti - pašalinti žalius lapus prie pagrindo, taip pat išimti iš indo supuvusius ir pažeistus vaisius.

Ingredientai:

  • Pačios uogos;
  • cukraus - tiek, kiek uogų.

Receptas:

  • Uogos užpilamos cukrumi ir paliekamos 4-6 valandoms.
  • Uždėkite viryklę ir palaukite, kol užvirs. Virkite 5 minutes, nugriebkite putas.
  • Nuimkite nuo ugnies ir palikite 10 valandų.
  • Grįžkite ant viryklės ir pakartokite tuos pačius veiksmus dar 2 kartus.
  • Po trečiojo virimo leiskite uogienei atvėsti apie valandą, tada išpilstykite ją į sterilizuotus stiklinius indelius ir užsukite dangteliais.
  • Braškių uogienė su avietėmis
  • Dažnai uogos derinamos konservuojant braškių, aviečių ir vyšnių asorti. Gaminant aviečių ir braškių uogienę užtruksite trumpiau, o uogos šiame deserte išliks sveikos.

Ko jums reikės:

  • Po 500 g braškių ir aviečių;
  • cukraus - 1 kg;
  • vandens - 400 ml.

Paruošimas:

  • Braškių uogas nuplaukite, nulupkite ir pašalinkite visas nevalgomas dalis.
  • Užpilkite cukrumi ir palikite 10 minučių.
  • Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite jį ant viryklės.
  • Palikite burbuliuoti ir virkite 10 minučių, šaukštu nuimdami putas.
  • Palikite atvėsti, tada sudėkite į garuose iškaitintus stiklinius indus ir uždarykite dangteliu.

Skaniausia braškių uogienė su vyšniomis

Braškės dera ne tik su avietėmis, bet ir su vyšniomis, todėl šeimininkės renkasi braškių ir vyšnių uogienę. Vyšnios suteikia uogienei rūgštumo, o braškės - skonio.

Sudedamosios dalys:

  • Po 500 g braškių ir vyšnių be kauliukų;
  • cukraus - 1 kg.

Receptas:

  • Braškių uogas nuplaukite, pašalinkite lapus ir sugedusias uogas, o iš nuplautų vyšnių pašalinkite kauliukus.
  • Uogas užpilkite cukrumi ir palikite kelias valandas troškintis.
  • Uždėkite indą ant viryklės ir virkite 50 minučių, šaukštu nuimdami putas.
  • Išpilstykite į garuose iškaitintus stiklinius indus ir uždarykite dangteliais.

Aromatinės braškių uogienės kaloringumas yra 285 kcal 100 gramų, todėl saugantiems skaičių nereikėtų ja mėgautis, nors šaltuoju šaltuoju metų laiku tai geriausias būdas išlikti energingiems ir sustiprinti gynybines jėgas. Sėkmės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau