Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2023 » Gegužės » 1

Braškių uogienė, kaip ją pagaminti?

Braškių uogienė, kaip ją pagaminti?

Braškių uogienė: nauda, receptai, derinys

Liepą, rugpjūtį laukuose gausu skaniausių braškių, tačiau ką daryti, kai jų per daug? Atsakymas - braškių uogienė, nes jos maloniai kvepia, jose yra daug vitaminų, mineralų ir maistingųjų medžiagų, be to, jomis galima gydyti daugelį ligų.

Braškėmis gydoma aterosklerozė, vidurių užkietėjimas, mažakraujystė ir hipertenzija.

Klasikinė braškių uogienė

Kad uogos mažiau nukentėtų šalinant nešvarumus ir dulkes, jas reikėtų plauti dideliame inde, pvz.

Tada uogas reikia perrinkti - pašalinti žalius lapus prie pagrindo, taip pat išimti iš indo supuvusius ir pažeistus vaisius.

Ingredientai:

  • Pačios uogos;
  • cukraus - tiek, kiek uogų.

Receptas:

  • Uogos užpilamos cukrumi ir paliekamos 4-6 valandoms.
  • Uždėkite viryklę ir palaukite, kol užvirs. Virkite 5 minutes, nugriebkite putas.
  • Nuimkite nuo ugnies ir palikite 10 valandų.
  • Grįžkite ant viryklės ir pakartokite tuos pačius veiksmus dar 2 kartus.
  • Po trečiojo virimo leiskite uogienei atvėsti apie valandą, tada išpilstykite ją į sterilizuotus stiklinius indelius ir užsukite dangteliais.
  • Braškių uogienė su avietėmis
  • Dažnai uogos derinamos konservuojant braškių, aviečių ir vyšnių asorti. Gaminant aviečių ir braškių uogienę užtruksite trumpiau, o uogos šiame deserte išliks sveikos.

Ko jums reikės:

  • Po 500 g braškių ir aviečių;
  • cukraus - 1 kg;
  • vandens - 400 ml.

Paruošimas:

  • Braškių uogas nuplaukite, nulupkite ir pašalinkite visas nevalgomas dalis.
  • Užpilkite cukrumi ir palikite 10 minučių.
  • Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite jį ant viryklės.
  • Palikite burbuliuoti ir virkite 10 minučių, šaukštu nuimdami putas.
  • Palikite atvėsti, tada sudėkite į garuose iškaitintus stiklinius indus ir uždarykite dangteliu.

Skaniausia braškių uogienė su vyšniomis

Braškės dera ne tik su avietėmis, bet ir su vyšniomis, todėl šeimininkės renkasi braškių ir vyšnių uogienę. Vyšnios suteikia uogienei rūgštumo, o braškės - skonio.

Sudedamosios dalys:

  • Po 500 g braškių ir vyšnių be kauliukų;
  • cukraus - 1 kg.

Receptas:

  • Braškių uogas nuplaukite, pašalinkite lapus ir sugedusias uogas, o iš nuplautų vyšnių pašalinkite kauliukus.
  • Uogas užpilkite cukrumi ir palikite kelias valandas troškintis.
  • Uždėkite indą ant viryklės ir virkite 50 minučių, šaukštu nuimdami putas.
  • Išpilstykite į garuose iškaitintus stiklinius indus ir uždarykite dangteliais.

Aromatinės braškių uogienės kaloringumas yra 285 kcal 100 gramų, todėl saugantiems skaičių nereikėtų ja mėgautis, nors šaltuoju šaltuoju metų laiku tai geriausias būdas išlikti energingiems ir sustiprinti gynybines jėgas. Sėkmės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau