- 15.05.2023
- 0.0 Reitingas
- 569 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai
- sviestas: 200 gramų
- miltai: 2 stiklinės
- cukrus: 1,5 stiklinės
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- riebi varškė: 500 gramų
- kiaušiniai: 3
- dideli obuoliai: 9-10 (geriausia antaniniai).
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pasiruošiame varškę. Kiaušinius, suplakite su 1 stikline cukraus, tuomet dėkite varškę bei viską išplakite iki vientisos masės. Varškė labiau tinka biri, sausesnė.
2. Tada kai varškė paruošta pasigaminkite tešlą, sviestą apipilkite miltais pirštais sutrinkite tarp pirštų, kol nelieka sausų miltų bei gaunasi smulkūs trupiniai. Į trupinius berkite apie pusę stiklinės cukraus bei viską sumaišykite.
3. Nulupkite obuolius bei sutarkuokite su burokine tarka.
4. Po to 2/3 trupinių berkite į skardą (maždaug 17-25 cm) bei tolygiai paskirstykite, ant šio pagrindo supilkite varškę.
5. Ant varškės sudėkite sutarkuotus obuolius, pakankamai storu sluoksniu (kai pyragas iškepa obuolių sluoksnis sumažėja maždaug 3 kartus), apibarstykite obuolius cinamonu, jei norite, kad būtų saldžiau, galima cinamoną sumaišyti su cukrumi.
6. Ant pyrago viršaus užberkite plonu sluoksniu likusius trupinius.
7. Galiausiai orkaite įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros bei kepkite pyragą maždaug 60 minučių ant priešpaskutinės pakopos, kad gerai iškeptų dugnas.
8. Pyragas skanus ir šiltas ir šaltas. Ragaujam!
9. Rekomendacija: Daugiau trupininių pyragų receptų rasite: Trupininiai pyragai.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau