Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Rugsėjo » 13

Varškės ir obuolių pyragas su sviestinės tešlos pagrindu

Varškės ir obuolių pyragas su sviestinės tešlos pagrindu

Tai pats geriausias obuolių pyragas su varške, kurį tik kada gaminsite. Varškės ir obuolių derinys jame gaunasi pasakiško skonio. Šį pyragą aš kepiau jau tiek daug kartų, kad nebegaliu suskaičiuoti. Atrodo, kad visus ingredientus pavyko ištobulinti iki tobulybės ir dabar niekada nieko nebekeičiu ir nebeeksperimentuoju, tiesiog laikausi jau susikurto recepto. Tikrai nelaukite daugiau nei akimirkos, eikite gaminti jau dabar! Pažadu, kad patiks, o ir iš šeimos susilauksite daugybės komplimentų.

Ingredientai

Pagrindui ir viršui:

  • sviestas: 150 gramų
  • miltai: 250 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio.

Įdarui:

  • obuoliai: 5-6 (dideli)
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 100 gramų
  • "President" varškė: 300 gramų
  • kukurūzų krakmolas: 2-3 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Darykite trupinius: Į dubenį patarkuokite sviestą, suberkite cukrų, kepimo miltelius ir miltus bei viską maišykite rankomis, kol gausite trupinius.

2. Gaminkite kremą: Varškę išsukite su kiaušiniais ir cukrumi. Po to suberkite kukurūzų krakmolą.

3. Rinkite pyragą: Didesnę dalį trupinių (maždaug du trečdalius) suberkite į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą skardą. Sudėkite plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius (nuluptus), sukrėskite varškės įdarą bei užbarstykite viską likusiu trečdaliu trupinių.

4. Tuomet kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Lepinkitės!

5. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną labai skanų varškės ir obuolių pyrago receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.

6. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.

Patarimai / komentarai:

1. Labai gardus. Sekantį kart dėčiau mažiau cukraus trupiniams.

2. Daugiau kaip 10 metų gaminu šitą pyragą...tik be krakmolo... ir tada jis vadinosi Vilmos pyragas :). bet pritariu-pyragas nuostabus...

3. Labai skanus pyragas gavosi, tik namiškiai sako per daug cukraus. Ačiū už receptą.

4. Gavosi labai skanus.

5. Skanus, tik į trupinių tešlą dėjau 2 kiaušinius kitaip nesulipo tešla, recepte kiaušiniai nurodyti tik įdarui.

6. Labai skanus. Dariau, kaip parašyta ir viskas puikiai gavosi. Dariau kelis kartus, nes visiems labai patiko. Bandžiau net vietoje obuolių dėjau rabarbarų ir braškių, gavosi super.

7. Nereikia kiaušinių, nes recepte nurodyta, kad turi būti trupiniai, taip ir dėkite trupinius ir gausis puikiai.

8. Kiaušinių nereikia dėt į tešlą, nes turi būt trupiniai, labai puikiai gavosi ir labai skanus.

9. Tešla ir neturėjo sulipti. Ji turi būti sausa ir biri.

10. Krakmolo nedėkite jokio. Prastina skonį. Kepant varškė ir taip gerai sutvirtėja.

11. Tik nedekit niekas krakmolo. Sugadino visa pyragą. Pyragas trapus, obuoliukai paskrudę ir....,kieta ,tąsi varške. Realiai ta varškę reikia išmesti. Ji kaip guma. Niekad nededavau, be reikalo paklausiau. Nesuprantu kaip gali būti autorei skanu???

12. Jau seniai kepu tokį pyragą. Su slyvom, obuoliais, braškėm ir juodaisiais serbentais. Tinka bet kokia varškė, tik reikia gerai blenderiu sutrint. Jei varškė skystoka dedu valgomą šaukštą manų kruopų. Gaunasi purus ir gerai laiko formą.

13. Kepu be krakmolo ir be kepimo milteliu, varške dedu kokia turiu, pablenderuoti dedu grietinės koki šaukštą, kiaušini.

14. Patiko. Gal į varškę įdėčiau cinamono ir vanilinio cukraus.

15. Nesąmonė dėti krakmolą į varškę!! Sugadino visa pyragą, varškė pasidarė kieta ir neskani, o pyragas labai sausas ... mano močiutė šimta kartų skanesni varškės pyragą kepdavo!!

16. Aš nemėgėja pyragų, bet šitas kol karštas atrodė per saldus, o kai atvėso, buvo pats tas, ačiū už receptą.

17. Į varške sutarkavau citrinos žievelės gavosi dar gaivesnis.

18. Puikus pyragas! Rekomenduoju! Viska dariau kaip parašyta tik nedėjau krakmolo.

19. Super pyragas, bet kaip minėjo kažkas komentaruose mažiau cukraus dėsiu kita kartą. Man per saldu buvo

O, ką jūs manote? pasidalinkite komentaruose... :)

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 10:56 Kaip balinti skalbinius namuose be chemijos: liaudiškas tirpalas
Sugrąžinkite idealų baltumą pilkoms ir geltonoms patalynėms bei apatiniams be brangių baliklių! Paprastas liaudiškas tirpalas iš druskos, vandenilio peroksido ir amoniako efektyviai pašalina pilkumą ir gelsvumą. Paruošimas užtrunka kelias minutes, mi...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau