Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Rugsėjo » 13

Varškės ir obuolių pyragas su sviestinės tešlos pagrindu

Varškės ir obuolių pyragas su sviestinės tešlos pagrindu

Tai pats geriausias obuolių pyragas su varške, kurį tik kada gaminsite. Varškės ir obuolių derinys jame gaunasi pasakiško skonio. Šį pyragą aš kepiau jau tiek daug kartų, kad nebegaliu suskaičiuoti. Atrodo, kad visus ingredientus pavyko ištobulinti iki tobulybės ir dabar niekada nieko nebekeičiu ir nebeeksperimentuoju, tiesiog laikausi jau susikurto recepto. Tikrai nelaukite daugiau nei akimirkos, eikite gaminti jau dabar! Pažadu, kad patiks, o ir iš šeimos susilauksite daugybės komplimentų.

Ingredientai

Pagrindui ir viršui:

  • sviestas: 150 gramų
  • miltai: 250 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio.

Įdarui:

  • obuoliai: 5-6 (dideli)
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 100 gramų
  • "President" varškė: 300 gramų
  • kukurūzų krakmolas: 2-3 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Darykite trupinius: Į dubenį patarkuokite sviestą, suberkite cukrų, kepimo miltelius ir miltus bei viską maišykite rankomis, kol gausite trupinius.

2. Gaminkite kremą: Varškę išsukite su kiaušiniais ir cukrumi. Po to suberkite kukurūzų krakmolą.

3. Rinkite pyragą: Didesnę dalį trupinių (maždaug du trečdalius) suberkite į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą skardą. Sudėkite plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius (nuluptus), sukrėskite varškės įdarą bei užbarstykite viską likusiu trečdaliu trupinių.

4. Tuomet kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Lepinkitės!

5. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną labai skanų varškės ir obuolių pyrago receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.

6. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.

Patarimai / komentarai:

1. Labai gardus. Sekantį kart dėčiau mažiau cukraus trupiniams.

2. Daugiau kaip 10 metų gaminu šitą pyragą...tik be krakmolo... ir tada jis vadinosi Vilmos pyragas :). bet pritariu-pyragas nuostabus...

3. Labai skanus pyragas gavosi, tik namiškiai sako per daug cukraus. Ačiū už receptą.

4. Gavosi labai skanus.

5. Skanus, tik į trupinių tešlą dėjau 2 kiaušinius kitaip nesulipo tešla, recepte kiaušiniai nurodyti tik įdarui.

6. Labai skanus. Dariau, kaip parašyta ir viskas puikiai gavosi. Dariau kelis kartus, nes visiems labai patiko. Bandžiau net vietoje obuolių dėjau rabarbarų ir braškių, gavosi super.

7. Nereikia kiaušinių, nes recepte nurodyta, kad turi būti trupiniai, taip ir dėkite trupinius ir gausis puikiai.

8. Kiaušinių nereikia dėt į tešlą, nes turi būt trupiniai, labai puikiai gavosi ir labai skanus.

9. Tešla ir neturėjo sulipti. Ji turi būti sausa ir biri.

10. Krakmolo nedėkite jokio. Prastina skonį. Kepant varškė ir taip gerai sutvirtėja.

11. Tik nedekit niekas krakmolo. Sugadino visa pyragą. Pyragas trapus, obuoliukai paskrudę ir....,kieta ,tąsi varške. Realiai ta varškę reikia išmesti. Ji kaip guma. Niekad nededavau, be reikalo paklausiau. Nesuprantu kaip gali būti autorei skanu???

12. Jau seniai kepu tokį pyragą. Su slyvom, obuoliais, braškėm ir juodaisiais serbentais. Tinka bet kokia varškė, tik reikia gerai blenderiu sutrint. Jei varškė skystoka dedu valgomą šaukštą manų kruopų. Gaunasi purus ir gerai laiko formą.

13. Kepu be krakmolo ir be kepimo milteliu, varške dedu kokia turiu, pablenderuoti dedu grietinės koki šaukštą, kiaušini.

14. Patiko. Gal į varškę įdėčiau cinamono ir vanilinio cukraus.

15. Nesąmonė dėti krakmolą į varškę!! Sugadino visa pyragą, varškė pasidarė kieta ir neskani, o pyragas labai sausas ... mano močiutė šimta kartų skanesni varškės pyragą kepdavo!!

16. Aš nemėgėja pyragų, bet šitas kol karštas atrodė per saldus, o kai atvėso, buvo pats tas, ačiū už receptą.

17. Į varške sutarkavau citrinos žievelės gavosi dar gaivesnis.

18. Puikus pyragas! Rekomenduoju! Viska dariau kaip parašyta tik nedėjau krakmolo.

19. Super pyragas, bet kaip minėjo kažkas komentaruose mažiau cukraus dėsiu kita kartą. Man per saldu buvo

O, ką jūs manote? pasidalinkite komentaruose... :)

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau