Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Sausio » 29

Neprilygstamas šokoladinis keksas su bananais ir datulėmis: receptas be glitimo ir cukraus

Neprilygstamas šokoladinis keksas su bananais ir datulėmis

Keksiukų receptas rytiniam kavos puodeliui ar vakariniam arbatos vakarėliui, kurį paruošti užtrunka mažiau nei valandą.

Skanus, sodraus skonio šokoladinis keksas. Jis gaunasi drėgnas ir saikingai saldus. Be to, šis skanėstas neturi glitimo ir cukraus, nes gaminamas iš ryžių ir avižinių miltų, o saldumo jam suteikia bananai ir datulės. Keksiuko receptu pasidalijo "Shef Donna" svetainė

Receptas

Sudedamosios dalys:

  • ryžių miltai - 80 g;
  • avižiniai miltai - 50 g;
  • kakavos milteliai - 20 g;
  • bananas (120-140 g) - 1 vnt;
  • datulės - 110 g;
  • kiaušinis - 1 vnt;
  • alyvuogių aliejus - 40 g;
  • vanduo - 2 šaukštai;
  • graikiniai riešutai - 70 g;
  • kartusis šokoladas - 100 g;
  • tešlos puriklis (kepimo milteliai) - 1 valgomasis šaukštelis;
  • cinamono - pagal skonį.

Paruošimas

  1. Šiai bandelei ruošti rinkitės prinokusį, net pernokusį bananą. Sutrinkite jį šakute. Smulkiai supjaustykite datules be kauliukų.
  2. Sumaišykite datules, sutrintą bananą, alyvuogių aliejų ir kiaušinį. Įpilkite vandens ir plakite mišinį mikseriu iki vientisos masės.
  3. Sumaišykite avižinius miltus, ryžių miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cinamoną. Persijokite mišinį per smulkų sietelį, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  4. Jei neturite avižinių miltų, galite sumalti avižinius dribsnius kavos malūnėliu.
  5. Sujunkite skystus ir sausus ingredientus ir suminkykite į vientisą tešlą.
  6. Riešutus persijokite peiliu arba susmulkinkite blenderiu. Maždaug šaukštą palikite papuošimui, o likusius suberkite į tešlą.
  7. Šokoladą supjaustykite peiliu mažais gabalėliais arba sutarkuokite stambia tarka. Pusę šokolado įmaišykite į tešlą.
  8. Kekso formą (22x11 cm) išklokite aliejumi pateptu kepimo popieriumi ir supilkite tešlą į formą.
  9. Keksą kepkite 40 minučių 165 °C temperatūroje.
  10. Jei mėgstate pyragaičius ir drėgną kekso tekstūrą, keksą kepkite vandens vonelėje: formą su tešla įdėkite į gilią kepimo formą ir įpilkite į ją vandens.
  11. Išimkite paruoštą keksą iš formos su popieriumi. Likusį šokoladą ištirpinkite bet kokiu jums patinkančiu būdu ir užpilkite ant karšto kekso. Viršų apibarstykite riešutais.
  12. Perkelkite keksą ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:53 Receptai Kugelis su kiaulės koja: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos

Kugelis su kiaulės koja – tradicinis lietuviškas patiekalas, sujungiantis bulvių ir mėsos skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, kolageno šal...

Skaityti daugiau

2025-10-24 laikas 10:35 Pasinerk į Rudeninio Upelio Ramybę: 4K ASMR Upelio Garsai Meditacijai ir Atsipalaidavimui!

🌊 Pasinerk į rudeninio upelio ramybę su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu! Klausykis švelnaus upelio šniokštimo, įrašyto saulėtą rudens dieną gamtoje, kur ruduo suteikia ypatingą harmoniją. Šis 5 valandų įrašas puikiai tinka meditacijai prie upelio, jogai...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 20:40 Afrikietis išprievartavo 16-metę švedę Meya Åberg, teisėjai teigia, kad išprievartavimas nebuvo pakankamai ilgas, kad būtų galima deportuoti

Penkių teisėjų kolegija nusprendė, kad išprievartavimas nebuvo pakankamai ilgas ir pakankamai rimtas, kad būtų galima deportuoti afrikietį prievartautoją, nepaisant to, kad švedė auka sakė: „Aš buvau visiškai sunaikinta“.

...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 17:01 Paprasčiausias būdas išvengti venų išsiplėtimo
Rekomenduojama šią padėtį užimti mažiausiai du kartus per dieną 2–3 minutes ar ilgiau, kad padidintumėte savo kūno energijos tonusą ir atsipalaiduotumėte

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 12:02 Atskleistos Tutankhamono kapo sunaikinimo priežastys
Mokslininkai nustatė veiksnius, prisidėjusius prie garsiojo Egipto faraono Tutankhamono kapo, esančio Karalių slėnyje, sunaikinimo. Tyrimo rezultatai paskelbti mokslo leidinyje „npj Heritage Science“.

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 11:39 Mokslininkai įvardino gyvūną, turintį didžiausią chromosomų skaičių Žemėje
Šis nedidelis drugelis turėjo 229 chromosomų poras, o daugelis artimų rūšių turi tik 23–24 poras. Mokslininkai iš Sengerio instituto (Didžioji Britanija) ir Evoliucijos biologijos instituto Barselonoje (Ispanija) nustatė, kad taip atsitiko dėl to, ka...

Skaityti daugiau