Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Sausio » 29

Neprilygstamas šokoladinis keksas su bananais ir datulėmis: receptas be glitimo ir cukraus

Neprilygstamas šokoladinis keksas su bananais ir datulėmis

Keksiukų receptas rytiniam kavos puodeliui ar vakariniam arbatos vakarėliui, kurį paruošti užtrunka mažiau nei valandą.

Skanus, sodraus skonio šokoladinis keksas. Jis gaunasi drėgnas ir saikingai saldus. Be to, šis skanėstas neturi glitimo ir cukraus, nes gaminamas iš ryžių ir avižinių miltų, o saldumo jam suteikia bananai ir datulės. Keksiuko receptu pasidalijo "Shef Donna" svetainė

Receptas

Sudedamosios dalys:

  • ryžių miltai - 80 g;
  • avižiniai miltai - 50 g;
  • kakavos milteliai - 20 g;
  • bananas (120-140 g) - 1 vnt;
  • datulės - 110 g;
  • kiaušinis - 1 vnt;
  • alyvuogių aliejus - 40 g;
  • vanduo - 2 šaukštai;
  • graikiniai riešutai - 70 g;
  • kartusis šokoladas - 100 g;
  • tešlos puriklis (kepimo milteliai) - 1 valgomasis šaukštelis;
  • cinamono - pagal skonį.

Paruošimas

  1. Šiai bandelei ruošti rinkitės prinokusį, net pernokusį bananą. Sutrinkite jį šakute. Smulkiai supjaustykite datules be kauliukų.
  2. Sumaišykite datules, sutrintą bananą, alyvuogių aliejų ir kiaušinį. Įpilkite vandens ir plakite mišinį mikseriu iki vientisos masės.
  3. Sumaišykite avižinius miltus, ryžių miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cinamoną. Persijokite mišinį per smulkų sietelį, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  4. Jei neturite avižinių miltų, galite sumalti avižinius dribsnius kavos malūnėliu.
  5. Sujunkite skystus ir sausus ingredientus ir suminkykite į vientisą tešlą.
  6. Riešutus persijokite peiliu arba susmulkinkite blenderiu. Maždaug šaukštą palikite papuošimui, o likusius suberkite į tešlą.
  7. Šokoladą supjaustykite peiliu mažais gabalėliais arba sutarkuokite stambia tarka. Pusę šokolado įmaišykite į tešlą.
  8. Kekso formą (22x11 cm) išklokite aliejumi pateptu kepimo popieriumi ir supilkite tešlą į formą.
  9. Keksą kepkite 40 minučių 165 °C temperatūroje.
  10. Jei mėgstate pyragaičius ir drėgną kekso tekstūrą, keksą kepkite vandens vonelėje: formą su tešla įdėkite į gilią kepimo formą ir įpilkite į ją vandens.
  11. Išimkite paruoštą keksą iš formos su popieriumi. Likusį šokoladą ištirpinkite bet kokiu jums patinkančiu būdu ir užpilkite ant karšto kekso. Viršų apibarstykite riešutais.
  12. Perkelkite keksą ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau