Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2024 » Sausio » 29

Neprilygstamas šokoladinis keksas su bananais ir datulėmis: receptas be glitimo ir cukraus

Neprilygstamas šokoladinis keksas su bananais ir datulėmis

Keksiukų receptas rytiniam kavos puodeliui ar vakariniam arbatos vakarėliui, kurį paruošti užtrunka mažiau nei valandą.

Skanus, sodraus skonio šokoladinis keksas. Jis gaunasi drėgnas ir saikingai saldus. Be to, šis skanėstas neturi glitimo ir cukraus, nes gaminamas iš ryžių ir avižinių miltų, o saldumo jam suteikia bananai ir datulės. Keksiuko receptu pasidalijo "Shef Donna" svetainė

Receptas

Sudedamosios dalys:

  • ryžių miltai - 80 g;
  • avižiniai miltai - 50 g;
  • kakavos milteliai - 20 g;
  • bananas (120-140 g) - 1 vnt;
  • datulės - 110 g;
  • kiaušinis - 1 vnt;
  • alyvuogių aliejus - 40 g;
  • vanduo - 2 šaukštai;
  • graikiniai riešutai - 70 g;
  • kartusis šokoladas - 100 g;
  • tešlos puriklis (kepimo milteliai) - 1 valgomasis šaukštelis;
  • cinamono - pagal skonį.

Paruošimas

  1. Šiai bandelei ruošti rinkitės prinokusį, net pernokusį bananą. Sutrinkite jį šakute. Smulkiai supjaustykite datules be kauliukų.
  2. Sumaišykite datules, sutrintą bananą, alyvuogių aliejų ir kiaušinį. Įpilkite vandens ir plakite mišinį mikseriu iki vientisos masės.
  3. Sumaišykite avižinius miltus, ryžių miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cinamoną. Persijokite mišinį per smulkų sietelį, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  4. Jei neturite avižinių miltų, galite sumalti avižinius dribsnius kavos malūnėliu.
  5. Sujunkite skystus ir sausus ingredientus ir suminkykite į vientisą tešlą.
  6. Riešutus persijokite peiliu arba susmulkinkite blenderiu. Maždaug šaukštą palikite papuošimui, o likusius suberkite į tešlą.
  7. Šokoladą supjaustykite peiliu mažais gabalėliais arba sutarkuokite stambia tarka. Pusę šokolado įmaišykite į tešlą.
  8. Kekso formą (22x11 cm) išklokite aliejumi pateptu kepimo popieriumi ir supilkite tešlą į formą.
  9. Keksą kepkite 40 minučių 165 °C temperatūroje.
  10. Jei mėgstate pyragaičius ir drėgną kekso tekstūrą, keksą kepkite vandens vonelėje: formą su tešla įdėkite į gilią kepimo formą ir įpilkite į ją vandens.
  11. Išimkite paruoštą keksą iš formos su popieriumi. Likusį šokoladą ištirpinkite bet kokiu jums patinkančiu būdu ir užpilkite ant karšto kekso. Viršų apibarstykite riešutais.
  12. Perkelkite keksą ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.05.2024 laikas 09:32 Receptai – Patiekalai Nuostabus grietininis bananinis pyragas su razinomis
Nusprendžiau pasidalinti tokiu receptu, kuris garantuoju, kad pavyks net visiškai nedraugaujančiam su virtuve žmogui. Šis grietininis bananų pyragas su razinomis yra itin paprastas, o gaunasi minkštas, drėgnas ir kvapnus. Ir puiki...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 12:23 Receptai – Patiekalai Paprasto obuolių pyrago receptas
Šiandien pristatau paprastą variantą, kaip pagaminti obuolių pyragą, kuriam reikia vos keturių ingredientų. Paruošimo procesas toks paprastas, kad sugebės pagaminti net ir virtuvės naujokas. Dalinuosi šiuo receptu, tik imkite ir g...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 12:10 Receptai – Patiekalai Mylimiausi čirviniai blynai su kefyru
Šiandien aš Jums noriu parodyti tiek savo, tiek savo vaikų pačius mylimiausius čirvinius blynus, kuriuos aš gaminu su kefyru. Beje, man šie čirviniai blynai patys gardžiausi truputį pravėsę, šitaip būna labai traškūs. Visiškai atv...

Skaityti daugiau

21.05.2024 laikas 14:13 Mirtinas gėrimas ar panacėja? Ką mokslas mano apie arbatinį grybą

Arbatinio grybo pagrindu pagamintam gėrimui, arba kombučai, priskiriama daug naudingų savybių. Teigiama, kad jis padeda išlaikyti svorį, normalizuoja virškinamojo trakto veiklą, gerina odos būklę ir padeda kovoti su daugeliu ligų.

...

Skaityti daugiau

21.05.2024 laikas 06:55 2024 m. gegužės 21 d. horoskopas: žvaigždės atskleidžia visų Zodiako ženklų likimo paslaptis
Su jausmais ir emocijomis šiandien bus gerai, aistras-smurtą asmeniniame gyvenime daugeliui teikia Mėnulis Skorpione ir įtemptas aspektas su Plutonu.

Skaityti daugiau

20.05.2024 laikas 20:28 Finansinis horoskopas gegužės 21 2024 visiems Zodiako ženklams
Finansų srityje būkite pasirengę maloniems netikėtumams. Galbūt rasite slėptuvę senoje piniginėje arba pagaliau grąžinsite skolą, apie kurią jau buvote pamiršę.

Skaityti daugiau