Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Sausio » 29

Neprilygstamas šokoladinis keksas su bananais ir datulėmis: receptas be glitimo ir cukraus

Neprilygstamas šokoladinis keksas su bananais ir datulėmis

Keksiukų receptas rytiniam kavos puodeliui ar vakariniam arbatos vakarėliui, kurį paruošti užtrunka mažiau nei valandą.

Skanus, sodraus skonio šokoladinis keksas. Jis gaunasi drėgnas ir saikingai saldus. Be to, šis skanėstas neturi glitimo ir cukraus, nes gaminamas iš ryžių ir avižinių miltų, o saldumo jam suteikia bananai ir datulės. Keksiuko receptu pasidalijo "Shef Donna" svetainė

Receptas

Sudedamosios dalys:

  • ryžių miltai - 80 g;
  • avižiniai miltai - 50 g;
  • kakavos milteliai - 20 g;
  • bananas (120-140 g) - 1 vnt;
  • datulės - 110 g;
  • kiaušinis - 1 vnt;
  • alyvuogių aliejus - 40 g;
  • vanduo - 2 šaukštai;
  • graikiniai riešutai - 70 g;
  • kartusis šokoladas - 100 g;
  • tešlos puriklis (kepimo milteliai) - 1 valgomasis šaukštelis;
  • cinamono - pagal skonį.

Paruošimas

  1. Šiai bandelei ruošti rinkitės prinokusį, net pernokusį bananą. Sutrinkite jį šakute. Smulkiai supjaustykite datules be kauliukų.
  2. Sumaišykite datules, sutrintą bananą, alyvuogių aliejų ir kiaušinį. Įpilkite vandens ir plakite mišinį mikseriu iki vientisos masės.
  3. Sumaišykite avižinius miltus, ryžių miltus, kakavą, kepimo miltelius ir cinamoną. Persijokite mišinį per smulkų sietelį, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  4. Jei neturite avižinių miltų, galite sumalti avižinius dribsnius kavos malūnėliu.
  5. Sujunkite skystus ir sausus ingredientus ir suminkykite į vientisą tešlą.
  6. Riešutus persijokite peiliu arba susmulkinkite blenderiu. Maždaug šaukštą palikite papuošimui, o likusius suberkite į tešlą.
  7. Šokoladą supjaustykite peiliu mažais gabalėliais arba sutarkuokite stambia tarka. Pusę šokolado įmaišykite į tešlą.
  8. Kekso formą (22x11 cm) išklokite aliejumi pateptu kepimo popieriumi ir supilkite tešlą į formą.
  9. Keksą kepkite 40 minučių 165 °C temperatūroje.
  10. Jei mėgstate pyragaičius ir drėgną kekso tekstūrą, keksą kepkite vandens vonelėje: formą su tešla įdėkite į gilią kepimo formą ir įpilkite į ją vandens.
  11. Išimkite paruoštą keksą iš formos su popieriumi. Likusį šokoladą ištirpinkite bet kokiu jums patinkančiu būdu ir užpilkite ant karšto kekso. Viršų apibarstykite riešutais.
  12. Perkelkite keksą ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 17:52 PSO teigia, kad transseksualių moterų pienas kūdikiams yra „toks pat geras“ kaip motinos pienas
Pasaulio sveikatos organizacija oficialiai atsisakė biologijos: dabar ji tvirtina, kad vaistinis mišinys, išspaustas iš vyrų krūtų, vartojančių priešingos lyties hormonus, kūdikiams yra toks pat maistingas kaip tikrasis motinos pienas....

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:24 Gerklės skausmas: 6 veiksmingi skalavimo būdai namuose, kurie tikrai veikia (2025)
Gerklės skausmas dažnai kamuoja peršalus. Vienas efektyviausių namų būdų – reguliariai skalauti gerklę. Straipsnyje rasite 6 patikrintus receptus su druska, soda, jodu, ramunėlėmis, pipirmėtėmis ir obuolių sidro actu. Kiekvienas metodas papildytas mo...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:11 Seksas kartą per savaitę mažina moterų mirtingumo riziką net 70%
Naujausias tyrimas atskleidė: moterys, kurios užsiima seksu rečiau nei kartą per savaitę, turi net 70 % didesnę ankstyvos mirties riziką. Sužinokite, kaip seksualinis aktyvumas veikia širdies sveikatą, mažina depresiją ir didina ilgaamžiškumą tiek mo...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:03 Išankstinis suvokimas: Ar prekognicija yra realybė? Moksliniai tyrimai

Išankstinis suvokimas: prekognicija kaip nuojautos mokslas. Dean Radin ir Julia Mossbridge eksperimentai su EEG rodo smegenų reakcijas prieš įvykius. Sužinokite apie CŽA tyrimus ir kvantinį laiką. Ar jūsų intuicija numato ateitį?

...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 08:55 3I/ATLAS: Nauja ryški Hubble nuotrauka antrosios tarpžvaigždinės kometos

Naujausia NASA „Hubble“ teleskopo nuotrauka atskleidžia trečiąją tarpžvaigždinę kometą 3I/ATLAS. 2025 m. gruodžio 19 d. ji priartės arčiausiai Žemės (270 mln. km). Sužinokite naujausius mokslinius duomenis, dydį, trajektoriją ir kodėl ...

Skaityti daugiau