Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Vasario » 22

Itin fantastiški ir sultingi mėsos kukuliai!

Itin fantastiški ir sultingi mėsos kukuliai!

Šiandien noriu parodyti Jums dar vieną fantastišką būdą kaip paruošti skanius ir sultingus mėsos kukulius pomidorų padaže. Aš juos ruošiu orkaitėje ir man asmeniškai jie gaunasi bene tobuli. Paruošimas tikrai nėra sunkus, o rezultatas be galo geras. Imkite šį receptą ir garantuoju Jums, kad mėgausitės labai skania vakariene!

Ingredientai

  • faršas: 500 gramų (naudoju maišytą kiaulieną su jautiena)
  • ryžiai: 1 saujos (naudoju basmati)
  • svogūnai: 0,5
  • morkos: 1 (nedidelės)
  • majonezas: 2 šaukštų
  • mėgstami prieskoniai (druska, pipirai, čiobrelis)
  • aliejus (kepimui)
  • vanduo: 0,5 stiklinės
  • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
  • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų (padažui)
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių išvirkite ryžius kiek pasūdytame vandenyje.

2. Tuomet svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite burokinės tarkos, viską pakepinkite ant aliejaus keptuvėje.

3. Tada į dubenį dėkite faršą, išvirtus ryžius, pakepintus svogūnus bei morką, dėkite 2 šaukštus majonezo, druskos, pipirų ir čiobrelių. Viską išmaišykite.

4. Iš faršo formuokite mėsos kukulius bei dėkite į kepimo formą.

5. Gaminkite padažą: Į dubenį pilkite vandenį, dėkite 4 šaukštus pomidorų padažo, 2 šaukštus majonezo, 1 šaukštą grietinės, 1 šaukštą miltų ir berkite žiupsnį pipirų. Viską gerai išmaišykite.

6. Po to padažą užpilkite ant kukulių. Uždenkite su folija bei kepkite maždaug 50 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

7. Paskui galite atidengti kepimo formą, kad kukuliai gražiai apskrustų.

8. Mes šį pasirinkome valgyti su bulvių koše, bet idealiai tinka ir ryžiai, grikiai, ir kuskusas. Skanaukite!

Atsiliepimai:

  • Irena: Man tai labai patiko :) Tik gal kiek didesnius kukulius gaminau nei autorė, bet skoniui tai nesutrukdė.
  • Žygė: Šiaip skonis geras. Tik man kiek skystoki kukuliai gavos, neapskrudo. Norėjosi kiek labiau apskrudusiu.
  • Aldona: O man patiko. Patiekalas toks tikras naminis maistas, kurio buvau pasiilgusi. :)

O ką jūs manote, pasidalinkite komentaruose?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau