- 25.02.2024
- 0.0 Reitingas
- 428 Peržiūrų
- Aptarti
Jei neturite silikoninės formos, kepkite bet kokioje formoje, bet patepkite ją augaliniu aliejumi.
Norėdami iškepti švelnų, aromatingą keksą, rinkitės kokybišką sutirštintą pieną. Nuo to priklausys pagaminto patiekalo skonis ir kokybė. Desertui gaminti sumaišykite kondensuotą pieną, kiaušinius, miltus ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite, supilkite į formą ir siųskite į orkaitę.
Receptas
Sudedamosios dalys:
- miltai: 130 g miltų
- sutirštinto pieno 1 skardinė
- kiaušiniai 4 vnt.
- kepimo milteliai 10 g.
- sviestas 50 g
- vanilinio cukraus 1 paketėlis
- druskos žiupsnelis
Paruošimas:
- Kiaušinius lengvai suplakite plaktuvu. Supilkite kondensuotą pieną, ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų ir druską. Supilkite su kepimo milteliais persijotus miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Supilkite tešlą į silikoninę formą su skylute viduryje.
- Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Paruoštumą patikrinkite mediniu iešmeliu. Paruoštą keksą atvėsinkite ir išimkite iš formos. Papuoškite ištirpintu šokoladu, cukraus pudra arba riešutais.
Jei neturite silikoninės formos, kepkite bet kokioje formoje, bet patepkite ją augaliniu aliejumi.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau