Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Vasario » 27

Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?

Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?

Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėginusi paruošti su kokia kita. Visada renkuosi savo labiausiai pamėgtą. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti!

Aš šį kartą gamindama naudojau šiek tiek daugiau migdolų esencijos ir 23 centimetrų kepimo skardą, dėl to man prireikė ir kiek daugiau uogienės ir pyragas gavosi truputį žemesnis. Vis tiek labai labai skanus (skirtumo nepastebėjau, nuo to originalo), toks, kokį ir pamėgau vietinėse kavinėse, rekomenduoju ir Jums.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 175 gramų
  • šaltas sviestas: 75 gramų
  • šaltas vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų.

Įdarui:

  • aviečių uogienė: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 125 gramų
  • smulkus cukrus: 125 gramų
  • malti migdolai: 125 gramų
  • kiaušiniai: 1 (suplaktas)
  • migdolų esencija: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • migdolų griežinėliai: 50 gramų.

Recepto paruošimas

1. Tešla: Inde pirštais maigydamos sumaišome miltus su sviestu iki smulkių trupinių. Supilame vandenį ir viska suminkome.

2. Ant truputį pamiltuoto paviršiaus iškočiojame tešlą ir išklojame 20 centimetrų kepimo skardą. Padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.

3. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros (180 laipsnių su fenu).

4. Išklotą tešlą skardos paviršių padengiame folija ir užpildome pupomis. Kepame 15 minučių, tada nuimame pupas su folija ir dar kepame maždaug 5 minutes.

5. Įdaras: Iškeptą pagrindą ištepame aviečių uogiene.

6. Karščiui atspariame inde ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą, nukeliame nuo ugnies ir įmaišome cukrų.

7. Tada sudedame maltus migdolus, kiaušinį bei migdolų esenciją.

8. Viską gerai išmaišome ir supilame ant uogiene ištepto tešlos paviršiaus.

9. Išlyginame bei apibarstome migdolų griežinėliais.

10. Kepame maždaug 35 minutes. Jeigu migdolai pradeda per greitai skrusti, skardos paviršių galite apdengti folija. Lepinamės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
06.01.2025 laikas 15:31 Receptai Skani silkė su raudonaisiais svogūnais: lengvas receptas

Silkė su raudonaisiais svogūnais – tai klasikinis patiekalas, kuris puikiai atspindi mūsų kulinarinę tradiciją. Šis užkandis yra ne tik skanus, bet ir maistingas, todėl puikiai tinka tiek kasdieniame, tiek šventiniame men...

Skaityti daugiau

06.01.2025 laikas 15:20 Receptai Gaivi burokėlių sriuba: skonis ir nauda kiekviename šaukšte
Burokėlių sriuba – tai ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, turintis gilias tradicijas mūsų virtuvėje. Ši sriuba, kupina daržovių ir natūralių ingredientų, gali būti puikus pasirinkimas tiek kasdieniame, tiek šventiniame m...

Skaityti daugiau

04.01.2025 laikas 18:30 Receptai Netikras zuikis su žaliaisiais žirneliais: skanaus

Netikras zuikis – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir puikus būdas sujungti skonius bei tekstūras, naudojant paprastus ingredientus. Šis receptas, praturtintas žaliaisiais žirneliais, ne tik maloniai nustebins jūsų s...

Skaityti daugiau

06.01.2025 laikas 19:50 ‘Siaubo naktis’ - Naujųjų metų naktį Italijoje, Milane, iki 40 migrantų seksualiai prievartavo jaunas belgų turistes paaugles
Naujųjų metų išvakarės, dažnai laikomos šventine ir džiugia proga, kai žmonės renkasi kartu švęsti ir džiaugtis, šiemet tapo košmaru šešiems Belgijos studentams. Po įvykusio seksualinės prievartos atvejo Milano Duomo aikštėje, kur grupė jaunų vyrų už...

Skaityti daugiau

06.01.2025 laikas 18:39 Natūralūs būdai sumažinti kraujo spaudimą: efektyvūs receptai

Padidintas kraujo spaudimas, dar vadinamas hipertenzija, yra dažnai pasitaikanti problema, su kuria susiduria daugelis žmonių. Nors farmacijos pramonė siūlo įvairius vaistus, natūralūs gydymo metodai taip pat gali būti labai veiksmingi. Šiame stra...

Skaityti daugiau

06.01.2025 laikas 16:24 Švelnus tekančio upelio garsas. 5 valandos 4K vaizdo įrašo
Pasivaikščiokime upelio pakrante. Pasidžiaukime gamtos vaizdais. Šiame vaizdo įraše girdėsite švelnų tekančio upelio garsą, kuris jus lydės ištisas 5 valandas. Šis unikalus 4K vaizdo įrašas sukurtas tiems, kurie ieško tobulo fono giliam miegui, medit...

Skaityti daugiau

06.01.2025 laikas 08:07 Baiminantis naujos pandemijos, Kovid mokslininkai kurią vakciną nuo buboninio maro
Šiandien pasaulis susiduria su dideliu iššūkiu – potencialia superbakterine juodosios mirties atmaina, kuri gali sukelti didžiulius nuostolius žmonijai. Oksfordo universiteto mokslininkai, dirbdami kartu su AstraZeneca, imasi svarbaus uždavinio – kur...

Skaityti daugiau

06.01.2025 laikas 07:53 Kinija sustiprino neatidėliotinas priemones naujojo viruso protrūkiui įveikti
Nauji sveikatos iššūkiai vėl kankina Kiniją, kur medicinos įstaigos užversti pacientais, sergančiais paslaptinga liga, vadinama žmogaus metapneumovirusu (HMPV). Praėjus penkeriems metams po CV19 pandemijos, šis virusas primena skausmingus laikus, kai...

Skaityti daugiau