Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Vasario » 27

Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?

Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?

Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėginusi paruošti su kokia kita. Visada renkuosi savo labiausiai pamėgtą. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti!

Aš šį kartą gamindama naudojau šiek tiek daugiau migdolų esencijos ir 23 centimetrų kepimo skardą, dėl to man prireikė ir kiek daugiau uogienės ir pyragas gavosi truputį žemesnis. Vis tiek labai labai skanus (skirtumo nepastebėjau, nuo to originalo), toks, kokį ir pamėgau vietinėse kavinėse, rekomenduoju ir Jums.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 175 gramų
  • šaltas sviestas: 75 gramų
  • šaltas vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų.

Įdarui:

  • aviečių uogienė: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 125 gramų
  • smulkus cukrus: 125 gramų
  • malti migdolai: 125 gramų
  • kiaušiniai: 1 (suplaktas)
  • migdolų esencija: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • migdolų griežinėliai: 50 gramų.

Recepto paruošimas

1. Tešla: Inde pirštais maigydamos sumaišome miltus su sviestu iki smulkių trupinių. Supilame vandenį ir viska suminkome.

2. Ant truputį pamiltuoto paviršiaus iškočiojame tešlą ir išklojame 20 centimetrų kepimo skardą. Padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.

3. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros (180 laipsnių su fenu).

4. Išklotą tešlą skardos paviršių padengiame folija ir užpildome pupomis. Kepame 15 minučių, tada nuimame pupas su folija ir dar kepame maždaug 5 minutes.

5. Įdaras: Iškeptą pagrindą ištepame aviečių uogiene.

6. Karščiui atspariame inde ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą, nukeliame nuo ugnies ir įmaišome cukrų.

7. Tada sudedame maltus migdolus, kiaušinį bei migdolų esenciją.

8. Viską gerai išmaišome ir supilame ant uogiene ištepto tešlos paviršiaus.

9. Išlyginame bei apibarstome migdolų griežinėliais.

10. Kepame maždaug 35 minutes. Jeigu migdolai pradeda per greitai skrusti, skardos paviršių galite apdengti folija. Lepinamės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
02.11.2024 laikas 21:09 Receptai Skanūs dietiniai duonos receptai: sveikai ir skaniai
Daugelis žmonių mano, kad duona gali būti kliūtis siekiant sveikos gyvensenos ir figūros, tačiau tai neturi būti tiesa! Šiandien pristatome tris skanius dietinės duonos receptus, kuriuos galite lengvai pagaminti namuose. Su šiais ...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 15:51 Receptai Traškūs Cukinijų Blyneliai: Sveikas Ir Skanus Pusryčių Pasirinkimas

Cukinijų blynai – tai ne tik skanus patiekalas, bet ir puikus būdas išsaugoti šviežių daržovių naudingas medžiagas. Šiame recepte cukinijos pjaustomos mažais gabaliukais, kad jų skonis ir tekstūra būtų akcentuoti. Pamiršk...

Skaityti daugiau

31.10.2024 laikas 20:42 Receptai Sultingi marinuoti šašlykai: Patikimas receptas su svogūnais
Marinuoti šašlykai yra klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdienei vakarienei. Tačiau, kad šašlykai būtų sultingi ir aromatingi, svarbu žinoti, kaip juos tinkamai paruošti. Šiame straipsnyje pasidalins...

Skaityti daugiau

04.11.2024 laikas 09:16 Kodėl nevertiname artimųjų, kai jie yra šalia?
Šiandieniniame pasaulyje, kai technologijos leidžia bendrauti akimirksniu, vis daugiau žmonių jaučiasi vieniši net būdami šalia mylimų žmonių. Kodėl mes nepasinaudojame proga vertinti ir būti kartu? Ar tai patogumo, užimtumo ar nepasitikėjimo rezulta...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 19:47 FTB konfiskuoja Diddy ‘šantažo juostas’ su Kamala Harris ir J.Lo

Šiandienos pramogų ir politikos susikirtimas atskleidžia tamsias paslaptis, kurios gali pakeisti ne tik elitą, bet ir visą politinį kraštovaizdį. Neseniai Diddy skandalai palietė ne tik jo asmeninį gyvenimą, bet ir įžymybių, tokių kaip Jennifer Lo...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 16:11 Kodėl kelnės buvo uždraustos senovės Romoje ir kaip jos tapo privalomu garderobo elementu?
Romos imperija, turinti didelę įtaką pasaulio kultūrai, išsiskiria ir savo drabužių tradicijomis. Kelnės, kurios anksčiau buvo laikomos barbarų simboliu, pamažu tapo neatsiejama vyriško garderobo dalimi. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip ir kodėl š...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 13:35 Senovės garsai: ar Egipto piramidės galėjo paveikti sąmonę?

Egipto piramidės, šimtmečius stebinančios savo didybe ir tikslumu, slepia daugiau nei tik faraonų kapavietes. Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia intriguojančią galimybę, kad šie didingi statiniai buvo sukurti ne tik architektūros šedevrams, b...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 10:26 Trumpų šeimos imperija: nuo Frederiko iki Donaldo Trumpų

Trumpų šeima – tai garsi ir įtakinga dinastija, kurios šaknys siekia XIX a. pab. ir kurios istorija kupina neįtikėtinos verslo sėkmės, rizikų ir drąsių sprendimų. Frederiko Trumpo, Donaldo Trumpo senelio, gyvenimo kelias rodo ne tik verslumo...

Skaityti daugiau