Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Vasario » 27

Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?

Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?

Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėginusi paruošti su kokia kita. Visada renkuosi savo labiausiai pamėgtą. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti!

Aš šį kartą gamindama naudojau šiek tiek daugiau migdolų esencijos ir 23 centimetrų kepimo skardą, dėl to man prireikė ir kiek daugiau uogienės ir pyragas gavosi truputį žemesnis. Vis tiek labai labai skanus (skirtumo nepastebėjau, nuo to originalo), toks, kokį ir pamėgau vietinėse kavinėse, rekomenduoju ir Jums.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 175 gramų
  • šaltas sviestas: 75 gramų
  • šaltas vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų.

Įdarui:

  • aviečių uogienė: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 125 gramų
  • smulkus cukrus: 125 gramų
  • malti migdolai: 125 gramų
  • kiaušiniai: 1 (suplaktas)
  • migdolų esencija: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • migdolų griežinėliai: 50 gramų.

Recepto paruošimas

1. Tešla: Inde pirštais maigydamos sumaišome miltus su sviestu iki smulkių trupinių. Supilame vandenį ir viska suminkome.

2. Ant truputį pamiltuoto paviršiaus iškočiojame tešlą ir išklojame 20 centimetrų kepimo skardą. Padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.

3. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros (180 laipsnių su fenu).

4. Išklotą tešlą skardos paviršių padengiame folija ir užpildome pupomis. Kepame 15 minučių, tada nuimame pupas su folija ir dar kepame maždaug 5 minutes.

5. Įdaras: Iškeptą pagrindą ištepame aviečių uogiene.

6. Karščiui atspariame inde ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą, nukeliame nuo ugnies ir įmaišome cukrų.

7. Tada sudedame maltus migdolus, kiaušinį bei migdolų esenciją.

8. Viską gerai išmaišome ir supilame ant uogiene ištepto tešlos paviršiaus.

9. Išlyginame bei apibarstome migdolų griežinėliais.

10. Kepame maždaug 35 minutes. Jeigu migdolai pradeda per greitai skrusti, skardos paviršių galite apdengti folija. Lepinamės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

24.11.2024 laikas 16:43 Jaunystės paslaptys: kaip požiūris keičia mūsų amžių

Amžius — tai tik skaičius, tačiau požiūris į jį gali visiškai pakeisti mūsų gyvenimo kokybę. Dauguma žmonių susiduria su iššūkiais, kai kalbama apie senatvę, tačiau teigiamas mąstymas ir aktyvus gyvenimo būdas gali padėti išlaikyti jaunatviš...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 22:46 Lipofuscinas: senėjimo pigmentas ir kaip jį sulėtinti
Lipofuscinas – tai paslaptingas pigmentas, kuris kaupiasi mūsų organizme su amžiumi, tačiau jo poveikio sužinojimas gali padėti geriau suprasti senėjimo procesus. Nors lipofuscinas nėra žalingas, jo kaupimasis gali turėti įtakos odos senėjimui ir kit...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 19:13 Vitaminas D: svarba, šaltiniai ir trūkumo pasekmės
Vitaminas D, dažnai vadinamas „saulės vitaminu“, yra esminė maistinė medžiaga, kuri daro didžiulę įtaką mūsų sveikatai ir imuniteto funkcijai. Atėjus šaltajam metų laikotarpiui, kai saulėtų dienų sumažėja, svarbu žinoti, kaip užtikrinti pakankamą šio...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 14:40 Antarktidos paslaptis: Onikso upė teka priešingai visoms taisyklėms
Antarktidą daugeliui mūsų įsivaizduojame kaip negyvo, amžinai šalto krašto erdvę, tačiau šis žemynas slepia nuostabų gamtos fenomeną — Onikso upę. Ši unikali upė, kuri atsiranda vasarą, kai ledynai tirpsta, ne tik rodo, kaip gamta išgyvena ekstremali...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 13:42 Žemę pasiekė galinga galaktikų susidūrimo smūginė banga
Kosmosas nuolat stebina mus savo neįtikėtinomis dramomis ir paslaptimis. Neseniai astronomai atskleidė, kad galaktika NGC 7318b susidūrė su keturiomis kaimyninėmis galaktikomis Stefano kvintete, sukeldama galingą smūginę bangą. Šis fenomenas ne tik a...

Skaityti daugiau