Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Vasario » 27

Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?

Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?

Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėginusi paruošti su kokia kita. Visada renkuosi savo labiausiai pamėgtą. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti!

Aš šį kartą gamindama naudojau šiek tiek daugiau migdolų esencijos ir 23 centimetrų kepimo skardą, dėl to man prireikė ir kiek daugiau uogienės ir pyragas gavosi truputį žemesnis. Vis tiek labai labai skanus (skirtumo nepastebėjau, nuo to originalo), toks, kokį ir pamėgau vietinėse kavinėse, rekomenduoju ir Jums.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 175 gramų
  • šaltas sviestas: 75 gramų
  • šaltas vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų.

Įdarui:

  • aviečių uogienė: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 125 gramų
  • smulkus cukrus: 125 gramų
  • malti migdolai: 125 gramų
  • kiaušiniai: 1 (suplaktas)
  • migdolų esencija: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • migdolų griežinėliai: 50 gramų.

Recepto paruošimas

1. Tešla: Inde pirštais maigydamos sumaišome miltus su sviestu iki smulkių trupinių. Supilame vandenį ir viska suminkome.

2. Ant truputį pamiltuoto paviršiaus iškočiojame tešlą ir išklojame 20 centimetrų kepimo skardą. Padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.

3. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros (180 laipsnių su fenu).

4. Išklotą tešlą skardos paviršių padengiame folija ir užpildome pupomis. Kepame 15 minučių, tada nuimame pupas su folija ir dar kepame maždaug 5 minutes.

5. Įdaras: Iškeptą pagrindą ištepame aviečių uogiene.

6. Karščiui atspariame inde ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą, nukeliame nuo ugnies ir įmaišome cukrų.

7. Tada sudedame maltus migdolus, kiaušinį bei migdolų esenciją.

8. Viską gerai išmaišome ir supilame ant uogiene ištepto tešlos paviršiaus.

9. Išlyginame bei apibarstome migdolų griežinėliais.

10. Kepame maždaug 35 minutes. Jeigu migdolai pradeda per greitai skrusti, skardos paviršių galite apdengti folija. Lepinamės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 11:21 Vokietija: daugiakultūrinėje Berlyno mokykloje sumušami vaikai, policija nesiima jokių veiksmų dėl kaltininkų amžiaus
10-metė Emilia buvo vieną kartą suduota galva, du kartus sumušta iki kraujo, jai buvo grasinama mirtimi, o vienas mokinys jai pasakė, kad turėjo lytinių santykių su jos motina.

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 10:59 Vokietija: Afganistano prieglobsčio prašytojas, kuris Ašaffenburge nužudė mažametį vaiką ir vyrą, nebus įkalintas
Vokietijos regioninis teismas nusprendė, kad Enamullah O., afganistaniečių prieglobsčio prašytojas, kuris sausio mėnesį vaikų darželio išvykos metu mirtinai subadė dvimetį berniuką ir 41 metų vyrą, kuris bandė įsikišti, nėra baudžiamai atsakingas už ...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 10:44 Ispanija: areštuoti keturi Šiaurės Afrikos gyventojai už grupinį išžaginimą

Keturi Šiaurės Afrikos kilmės vyrai, kurių amžius yra nuo 20 iki 33 metų, buvo areštuoti Pamplonoje už jaunos universiteto studentės grupinį išžaginimą per didelį studentų vakarėlį praėjusį penktadienio vakarą.

...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:53 Žaltvykslė: Paslaptinga Pelkių Ugnis ir Jos Mokslinis Paaiškinimas
Žaltvykslė, žinoma kaip will-o'-the-wisp ar ignis fatuus, šimtmečius buvo siejama su dvasiomis ir fėjomis pelkėse bei kapinėse. Mokslas ją paaiškino metano degimu, bet naujausias Stanfordo ir Kinijos tyrimas atskleidžia tikrąją priežastį: mikrožaibai...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:15 Kodėl jaučiame svetimą žvilgsnį? Moksliniai paaiškinimai ir iliuzijos
Ar kada pajutote dilgčiojimą, tarsi kažkas jus stebėtų? Tai žvilgsnių aptikimo sistema – neuronų tinklas, evoliucionavęs kaip apsauga nuo plėšrūnų ir socialinių grėsmių. Žmonėse ji išvystyta labiausiai dėl bendravimo poreikių. Periferinis regėjimas, ...

Skaityti daugiau