- 22.05.2024
- 0.0 Reitingas
- 612 Peržiūrų
- Aptarti
Kartais būna, kad su šeima labai pasiilgstame tų tokių tradicinių patiekalų, kuriuos gamindavo dar mūsų močiutės. Būtinai kartosime pagal šį receptą ir ateityje!
Ingredientai
- mėgstamas faršas: 500 gramų (naudojau kalakutieną)
- batonas: 100 gramų
- svogūnai: 1
- kiaušiniai: 1
- sūrus mineralinis vanduo: 50 mililitrų (+ 100 mililitrų padažui)
- druska: pagal skonį
- malti pipirai: pagal skonį
- džiūvėsėliai (apvoliojimui)
- aliejus (kepimui)
- sultinys: 1 stiklinės.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių batono riekeles išmirkome mineraliniame vandenyje.
2. Į faršą mušame kiaušinį, dedame sutarkuotą svogūną, beriame druską ir pipirus bei sudedame išmirkytą-nuspaustą batoną.
3. Masę gerai išminkome.
4. Tuomet drėgnomis rankomis formuojame kotletukus bei apvoliojame džiūvėsėliuose.
5. Kepame keptuvėje su gerai įkaitintu aliejumi.
6. Iškepusius kotletus dedame į puodą, užpilame sultiniu bei mineraliniu vandeniu. Patroškiname kelias minutes.
7. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
8. Pastebėjimas: Mes šį kartą pasirinkome valgyti su šviežiomis salotomis. Vietoje sultinio galima naudoti ir grietinę.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau