- 17.02.2025
- 0.0 Reitingas
- 184 Peržiūros
- 1 komentaras
Kugelis yra vienas iš tų tradicinių lietuviškų patiekalų, kurie sugeba sušildyti ne tik kūną, bet ir sielą. Šiame straipsnyje pristatysime klasikinį kugelio receptą su vištiena, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ir šventiniams stalams. Nors kugelis gali atrodyti kaip paprastas bulvių plokštainis, jo gaminimas reikalauja šiek tiek kantrybės ir meilės, kad kiekvienas kąsnis būtų nepakartojamas.
Ingredientai kugeliui:
-
Bulvės – 3-3,5 kg (neskustų);
-
Svogūnas - 1 didelis;
-
Pienas – 250-300 ml;
-
Kiaušiniai – 2 vienetai;
-
Vištienos ketvirčiai – 2-3 vienetai;
-
Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį;
-
Vegeta be konservantų ar kiti prieskoniai;
-
Augalinis aliejus kepimo popieriui patepti.
Gaminame. Kugelis su vištiena:
-
Vištienos paruošimas:
-
Vištos ketvirčius susmulkiname į nedidelius gabalėlius.
-
Ištriname juos Vegeta (druskos ir įvairių prieskonių mišiniu) arba kitais mėgstamais prieskoniais ir paliekame marinuotis kelioms valandoms, kad skonis geriau įsiskverbtų į mėsą.
-
-
Bulvių ir svogūno paruošimas:
-
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkia tarka.
-
Jeigu tarkiai gavosi per daug vandeningi, nuspaudžiame nereikalingą skystį per marlę arba švarų rankšluostį.
-
Svogūną taip pat sutarkuojame smulkia tarka, dedame į bulvių tarkius ir viską gerai išmaišome.
-
-
Mišinio paruošimas:
-
Pieną užviriname ir po truputį pilame į bulvių ir svogūnų tarkius, nuolat maišant, kol masė tampa vienalytė ir gana skysta.
-
Įmušame kiaušinius, beriame druską, pipirus ir viską kruopščiai išmaišome.
-
-
Kepimas:
-
Skardą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame jį augaliniu aliejumi.
-
Išdėliojame marinuotos vištienos gabalėlius ant dugno.
-
Ant viršaus tolygiai užpilame bulvių tarkių mišinį.
-
Bulvių plokštainis kepamas apie 1 valandą 180°C (arba 40 midučių, jei naudojama senoviška krosnis) vidutinio karštumo orkaitėje, kol viršus gražiai apskrunda ir vidus iškepa.
-
-
Patiekimas:
-
Kugelis su vištiena skaniausias, kai patiekiamas šiltas, su grietinės ir spirgučių padažu.
-
Papildomi patarimai:
-
Jei norite, galite vištieną pakeisti kitokia mėsa, pvz., kiauliena ar kalakutiena.
-
Norint, kad kugelis būtų dar skanesnis, prieš kepimą ant vištienos galima uždėti ploną sluoksnį spirgučių arba keptos lašinių.
-
Patiekite su šviežiais žalumynais arba marinuotais agurkėliais, kad suteiktumėte patiekalui gaivumo.
Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau