Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 17

Kugelis su vištiena - tradicinis receptas

Kugelis yra vienas iš tų tradicinių lietuviškų patiekalų, kurie sugeba sušildyti ne tik kūną, bet ir sielą. Šiame straipsnyje pristatysime klasikinį kugelio receptą su vištiena, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ir šventiniams stalams. Nors kugelis gali atrodyti kaip paprastas bulvių plokštainis, jo gaminimas reikalauja šiek tiek kantrybės ir meilės, kad kiekvienas kąsnis būtų nepakartojamas.

Kugelis su vištiena - tradicinis receptas

Ingredientai kugeliui:

  • Bulvės – 3-3,5 kg (neskustų);

  • Svogūnas - 1 didelis;

  • Pienas – 250-300 ml;

  • Kiaušiniai – 2 vienetai;

  • Vištienos ketvirčiai – 2-3 vienetai;

  • Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį;

  • Vegeta be konservantų ar kiti prieskoniai;

  • Augalinis aliejus kepimo popieriui patepti.

Gaminame. Kugelis su vištiena:

  1. Vištienos paruošimas:

    • Vištos ketvirčius susmulkiname į nedidelius gabalėlius.

    • Ištriname juos Vegeta (druskos ir įvairių prieskonių mišiniu) arba kitais mėgstamais prieskoniais ir paliekame marinuotis kelioms valandoms, kad skonis geriau įsiskverbtų į mėsą.

  2. Bulvių ir svogūno paruošimas:

    • Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkia tarka.

    • Jeigu tarkiai gavosi per daug vandeningi, nuspaudžiame nereikalingą skystį per marlę arba švarų rankšluostį.

    • Svogūną taip pat sutarkuojame smulkia tarka, dedame į bulvių tarkius ir viską gerai išmaišome.

  3. Mišinio paruošimas:

    • Pieną užviriname ir po truputį pilame į bulvių ir svogūnų tarkius, nuolat maišant, kol masė tampa vienalytė ir gana skysta.

    • Įmušame kiaušinius, beriame druską, pipirus ir viską kruopščiai išmaišome.

  4. Kepimas:

    • Skardą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame jį augaliniu aliejumi.

    • Išdėliojame marinuotos vištienos gabalėlius ant dugno.

    • Ant viršaus tolygiai užpilame bulvių tarkių mišinį.

    • Bulvių plokštainis kepamas apie 1 valandą 180°C (arba 40 midučių, jei naudojama senoviška krosnis) vidutinio karštumo orkaitėje, kol viršus gražiai apskrunda ir vidus iškepa.

  5. Patiekimas:

    • Kugelis su vištiena skaniausias, kai patiekiamas šiltas, su grietinės ir spirgučių padažu.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite, galite vištieną pakeisti kitokia mėsa, pvz., kiauliena ar kalakutiena.

  • Norint, kad kugelis būtų dar skanesnis, prieš kepimą ant vištienos galima uždėti ploną sluoksnį spirgučių arba keptos lašinių.

  • Patiekite su šviežiais žalumynais arba marinuotais agurkėliais, kad suteiktumėte patiekalui gaivumo.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:59, 17.02.2025
Ar jau ragavote tikro lietuviško kugelio su vištiena? Šis receptas atgaivins jūsų skonio receptorius ir sugrąžins į vaikystės šventes. Pasidalinkite savo patirtimi komentaruose!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
25.03.2025 laikas 22:01 Receptai Paprastos Bandelės su Obuoliais: Receptas be Mielių 2025
Norite greitai pagaminti skanias bandeles su obuoliais? Šis paprastas receptas be mielių puikiai tiks prie kavos ar arbatos!

Skaityti daugiau

23.03.2025 laikas 10:10 Receptai Borodino duonos receptas: tradicinis skonis namuose

Borodino duona – tai ne tik maistas, bet ir istorija, atkeliavusi iš Rusijos virtuvės gilumos. Ši tamsi, aromatinga ruginė duona, pagardinta salyklu, melasa ir kmynais, nuo XIX a. žavi savo sodriu skoniu ir tekstūra. Nors...

Skaityti daugiau

22.03.2025 laikas 16:32 Receptai Naminiai Bounty batonėliai – šokoladas ir kokosas namuose
Ar mėgstate Bounty batonėlių šokolado ir kokoso derinį? O kas, jei galėtumėte pasigaminti juos namuose – dar skanesnius, natūralius ir be jokių dirbtinių priedų? Šis receptas atneša tropinį malonumą tiesiai į jūsų virtuvę! Minkšta...

Skaityti daugiau

25.03.2025 laikas 21:40 Didysis Susitraukimas: Nauja Teorija apie Visatos Pabaigą 2025
Ar Visata amžinai plėsis, ar jos laukia „Didysis susitraukimas“? Nauji moksliniai tyrimai atskleidžia stulbinančias teorijas apie Visatos ateitį!

Skaityti daugiau

25.03.2025 laikas 21:02 Gizos Piramidžių Paslaptys: Nauji Požeminiai Radiniai 2025

Ar žinojote, kad po Gizos piramidėmis gali slypėti dar neatrastos paslaptys? Škotijos ir Italijos mokslininkai, naudodami pažangias technologijas, atskleidė stulbinančius radinius, kurie gali pakeisti mūsų supratimą apie senovės Egipto civilizacij...

Skaityti daugiau

24.03.2025 laikas 23:03 Kodėl liekame vieni? Santykių klaidos šiuolaikiniame pasaulyje
Šiuolaikinis pasaulis pilnas galimybių bendrauti – socialiniai tinklai, pažinčių programėlės, nuolatinis ryšys. Tačiau kodėl vis daugiau žmonių jaučiasi vieniši? Psichologai teigia, kad technologijų amžius keičia mūsų požiūrį į santykius, o idealizav...

Skaityti daugiau

24.03.2025 laikas 22:42 Senovės Egipto piramidžių paslaptis: darbininkų palaikai perrašo istoriją
Senovės Egipto piramidės – didingi monumentai, šimtmečius laikyti karalių ir elito amžinojo poilsio vieta. Tačiau naujas archeologinis atradimas Tomboso vietovėje, netoli Nilo dabartiniame Sudane, verčia suabejoti šia legenda. Archeologai aptiko neįp...

Skaityti daugiau

24.03.2025 laikas 22:30 Kambato įlankos paslaptis: ar povandeninis miestas perrašys žmonijos istoriją?
Prie Vakarų Indijos krantų, Chambato įlankoje (anksčiau vadintoje Kambėjaus įlanka), 36 metrų gylyje po vandeniu slypi paslaptis, galinti perrašyti mums žinomą žmonijos istoriją. 2000 m. Indijos Nacionalinio vandenynų technologijų instituto (NIOT) ap...

Skaityti daugiau